[Eski] Çok kanallı Virtual enstrumanlar

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ardajnr

Yeni üye
Arkadaşlar Cubase de mümkün ve kolaydı lakin Logic de bu nasıl yapılır ,ya da yapılmaz mı.
Sorum; Trillian ,kontakt vs gibi bazı sanal entrumanlar 8 yada multi kanal kullanılabiliyor. Mesela Trillian da kanal 1 de bas kullanıyorum.Trillian üzerinde 2 kanalda slide ları kullanıcam başka kanalda.Sonra 3. kanalda slap kullanıcam.Ama bunlar içinde tekrar tekrar kanallarda yeni trillian mı açmam gerekiyor?
Umarım anlatabilmişimdir.
şimdiden teşekkürler...

Environment'e gir, orada multi Instrument aç, physical input'dan oraya yönlendir, multi instrument'den istediğin kanalları üzerine tıklayarak aktif hale getire, oradan da sequencer'e kablo çektin mi tamam. :)

VEYA,

Projene yeni kanal açmak penceresini aç ve kaç kanal istiyorsan seç ardından "External MIDI' isaretle ve tamam de şekil, buradan itibaren herhalde kolayca takip edebilirsin.

Huzur.

Bu arada Environment konusuna ilgi duyarsan bununla ilgili yazdığım makaleler Sound Dergisinin Kasım ve Aralık 2011 sayılarında yayımlanıyor. Ayrıca Logic ile ilgili bir çok başka konulara da değineceğim takip eden sayılarda.

Huzur.

Ya da, instrument track açarken kanal sayısını yazdığın penceredeki "multi timbral" seçeneğini işaretlersen de aynı işi yapmış olursun.

Ancak o zaman solo ve mute'lar birlikte çalışıyor.

Ya da, bir instrument track açtıktan sonra o seçiliyken, zaman cetvelinin yukarısındaki track menüsüne girip "new with next midi channel"a tıklayarak aynı enstrümana bağlı yeni kanallar açabilirsin.

cevaplar için çok teşekkürler.
Aklıma gelmişken şu kesme işlerinin daha pratik bir yolu varmı acaba.. her defasında önce region u seç..sonra çık yukardan mouse la split e bas.uzun oluyor :(

Aynı anda üç tane farklı tool'u kullanma imkanın var. Sol klik, elma+sol klik ve sağ klik olarak...

hımm..
elma+sol click i yapıştırıcı olarak ayarlıyordum, sürekli region ları birleştirmek için.Demek sağ click i de makas seçecezğiz , sanırım en kullanışlı böyle olur.. Da merak ettiğim bu makas snap e göremi doğru yerleri bulur.Onun içinde ayrı bir ayar yapmalı yada dikkatli olmalımıyız.. ?

Ben smart'ta daha rahat ediyorum. Pro Tools'daki slipten daha farklı çalışıyor. Yeterince zoom yaparsan transient'tan kesiyor.

Alper , sağ click i nasıl kullanıcaz? Bi türlü beceremedim ya. Orda da makas kullanmak işi kolaylaştırırdı.

Preferences -> General -> Editing'e girip "Right mouse button" seçeneğini "is assignable to a tool" olarak yaparsan sağ kliğe de istediğin görevi atayabilirsin.

TG'den öğrendiğim bir kısayolu da yazayım; shift + kntrl ile region kenarlarında fade in ve out yapabilirsin.

Ben bu şekilde, normal seçim, marquee, glue ve fade tool'u hiç zorlanmadan tıkır tıkır kullanıyorum.

yaaa gene bi sıkıntı. Bu son dediğini yaptım.Lakin makas ı istediğim gibi kullanamadığım için eski sisteme döndüm.Zaten shift+kontrl un fade leri kontrol etmesi gerçekten beni kurtardı.Lakin :) fade leri yaptığım halde okumuyor.Görüyorum ama logic o fadeleri görmüyor ve okumuyo.Çıldıracam :/

Çok fade kullanıyorsan, diskin yavaşsa, fade'i yaptıktan sonra render edilmesi için beklemiyorsan, hemen projeyi çaldırıyorsan fade'leri okumayabilir.

render için ayrıca bir işlem mii yapmam gerekiyor? Yani bir yeri loop a alıyorum o sırada da fade i ayarlıyorum dinlerken.

Yok, proje çalarken render etmiyor. Durdurman gerek. Çalarken üst üste on tane fade yarattıysan bir kaç saniye beklemen gerekebilir.

Ben genelde bu sorunla karşılaştığımda, projeyi durdurup iki saniye bekliyorum. Hem de gözleri ve kulakları dinlendirmiş oluyorum.

Bazen, -36 numaralı hatayı veriyor(fade yaratılamadı hatası). O hata ise kahve molası anlamına geliyor.

Logic environment nedir inspector nedir biraz açıklasak olur mu? ben de aynı sorunu yaşıyorum.

ayrıca bir sorum daha olacak.

orient world edindim.oradaki dogu enstrumanlarını kendi yarattıgım melodilere göre çalmak istiyorum.fakat klavyenin tuslarına bastıgımda kontakt kendi melodilerini çalıyor.bu indirdigim sample mı yoksa orient world ile mi alakalı.nasil çözebilirim bu durumu

İkisi hakkında bilgi kullanma kılavuzunda detaylı olarak var.

Orient World içinse, OW'nin üreticisine sormak en doğrusu olur bence. Ya da burada kullanan birinin denk gelmesini bekleyebilirsin.

Geri