[Eski] İkinci Ekran Çalışmıyor

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

TG

Yeni üye
Merhaba Arkadaşlar,
Geçen hafta MacBookPro'nun bakımını yaptım. En son güncellemeleri yükledim. SnowLeo 10.6.8 kullanıyorum. Bununla bir ilgisi var mı bilmiyorum ama MBPro'ya bağlı olan ikinci ekranım görüntü vermiyor :? .

Preferences > Display'de ikinci ekran var görünüyor, ayrıca ikinci ekran'ın aktif olduğunu da görebiliyorum (ekranın StandBy ışığından) ancak görüntü yok :shock: .

Dün bir ara ekran çözünürlüğünü değiştirerek / oynayarak ekranın görüntüsü geri gelmişti :roll: ama bugün bir kaç denemem oldu ve maalesef ikinci ekran yukarıda yazdığım durumda. Aktif ama görüntü yok. :cry:

Her türlü fikir yardım edebilir, kim bilir :lol: ?

Huzur.

Ekran yenileme hızı (50 Hz, 60 Hz, 75 Hz) yanlış ayarlandığında ekrana görüntü gelmiyor malesef. Ekran ayarları sayfasından, ikincil monitör için uygun bir çözünürlük ve yenileme frekansı seçerseniz sorununuz kalmaz sanırım. Genelde 60 Hz çalışıyor LCD monitörler.

Miraç Atıcı' Alıntı:
Ekran yenileme hızı (50 Hz, 60 Hz, 75 Hz) yanlış ayarlandığında ekrana görüntü gelmiyor malesef. Ekran ayarları sayfasından, ikincil monitör için uygun bir çözünürlük ve yenileme frekansı seçerseniz sorununuz kalmaz sanırım. Genelde 60 Hz çalışıyor LCD monitörler.

Haklısın Miraç,
Ayarlarımı da yeniden yaptım ama olmuyor. Zaten 60 Hz'deydi, 75 yapıp yeniden 60'a döndüm. Çözünürlüğünü değiştirdim ama durumda bir değişiklik yok maalesef.

Teşekkür ilgine. :)

Sevgili alperz,
Teşekkür ederim, yardım çaban enerjimi yüksek tutuyor… :)

alperz' Alıntı:
Ve şu SMC reset'i denedin mi?
denemedim çünkü önce mini dvi to vga kablosunu değiştirmek istiyorum ardından SMC reset, gerçi benim mid 2009 MBP olduğu için pili sökmek dert olabilir.

Bu yüzden önce :
alperz' Alıntı:

Gelişmelerden haber ederim bu başlıktan bu arada Senin başka fikir veya düşüncelerin için de yerimiz var her daim.

Huzur. 8)

Hardware kaynaklı olabilme ihtimali beni yorduydu :cry: neyse ki sorun kablodaymış :shock: (Mini Display Port to VGA kablosundan kaynaklanan bir durum). Yenisini buradan:

http://www.elektrodepo.com/

sipariş ettim.

Önce yanlış geldi (benden kaynaklanan bir hata), sonra hemen yenisini istedim, eskisini iptal ettiler (24 saat içinde yenisi elimdeydi). :thumbup:

Bu arada bu link'te çalışan Hakan Şavkın çok yardımcı oldu :) , bilginize. Yedek kablo ihtiyacınız olursa tavsiye ederim, en azından ben süratli ve ilgili olan bu firmadan memnun kaldım. :aynen:

Firma iletişim bilgileri:

Hakan ŞAVKIN
MTV Elektronik San.Tic.Ltd.Şti.
Necatibey Cad. Arşın Sok. No: 2
Karaköy / İstanbul - Türkiye

T : +90-212-249 46 47 pbx
F : +90-212-249 47 30
M: +90-532-256-26-21

Huzur. 8)

Geri