[Eski] 2 midi enstrumanı aynı anda çalma

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Kenan

Yeni üye
Selamlar.. Benim şöyle bir sorunum var. elimde bir adet midi keyboard ve alesis trigger i/o var. sahnede klavyecinin mbp sine ikisini birden takıyoruz. iki adet software instrument kanalı açıyoruz diyelim. birisinde hammond digerinde ise davulun triggerlarıyla tetikleyeceğimiz bir yazılım var. ultrabeat açtık diyelim hatta. ben şimdi triggerın kanalından 10 u seçip software instrument ın kanalından da 10. kanalı seçiyorum. ayarlarımı yaptığımda trigger düzgün bir şekilde çalıyor. fakat aynı anda klavye ile çalarsak, hem benim triggerla vurdugum nota hammond da aktif oluyor, hemde klavyecinin çaldığı notalarda benim ultrabeat aktif oluyor. biz aynı anda iki midi enstrumana iki ayrı ses atayıp çalamıyormuyuz logic te? yada bir yöntemi varmı bu işin ?

Midi kanalından ziyade önce midi giriş cihazını ayırdınız mı? Yani ilk başta bir software instrument açtığınızda Midi Input Device kısmında "All" seçili oluyor, orda hammond için klavye davul için trigger seçili mi?

hmm dikkat etmemiştim böyle birşeye.. ben kanalı oluşturduktan sonra soldaki inspector kısmından ayarlıyordum.. farkeder mi sizce bu durum ?

Açıkcası Logic kullanıcısı değilim. (Sadece her ihtimale karşı Logic Express sahibiyim ama kullanmıyor sayılırım) Tek bildiğim sadece midi kanalını değiştirmek yeterli olmayacaktır sizin isteğiniz için :) Midi giriş kaynakları bakımından da ayırmalısınız enstrumanları.

Şimdi mesaj yazarken tekrar açıp baktım ancak ben de bulamadım. Tümer abi yada Noyan abi görürse mutlaka cevaplar.

Sevgili Kenan,
Iki MIDI enstrümanı biri diğerinin ayağına basmadan aynı anda tabii kullanabilirsin. Bunun için:

1. Command - 8
2. Shift'e basılı tutarak iki adet tetiklenecek instrument channel strip'i kopyala
3. Sol üst'den "Click&Ports" seç
4. Kopyaladığın channle strip'leri buraya yapıştır.
5. Ardından tool bar'dan New'a tıkla, açılan pencereden "Channel Splitter"i seç, environment'de yeni bir nesne göreceksin. Bu "Channel Splitter"i fareyle uygun bir yere sürükle (açık bir alana).
6. Üc numaralı işlemi bir kez daha tekrarla, ve yine açık alana sürükle.

Şu anda iki tane channel splitterin olması lazım. Şimdi açık gri renkli bölgeye baktığında MBP'ya bağlı olan alesis ve keyboard'un yanlarındaki ufak üçgen'den sırasıyla bu channel splitter'a bir adet kablo çek. Yani keyboard'un ücgeninden bir channel splitter'a, bir de alesis'den diğer channel splitter'a.

Her bir channel splitter'dan istediğin bir kanalı istediğin SI'ya yönlendir. Yine ufak üçgenlerden tutarak.

Huzur. :)

abi açıklamalı anlatımın için minnettarım. bir seferde yapabildim. binlerce kez teşekkür ederim. logic hakkında bilmediğim yeni bir boyut daha çıktı. gerçekten bu programa olan hayranlığın günden güne artıyor.. çok eglendiim bu işlemleri yaparken! çok teşekkür ederim tekrar...

Logic'te hakikaten her numara var, ben de çok pis alıştım, ProTools'a falan bön bön bakıyorum artık. :lol:

Geri