[Eski] 5d üzerine iki yaka bir boom kaydetmek

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Tunca, teşekkürler.

Bir seçenek de bu tabi ama ben sette olmayacağım bu kaydedecek kişilerin kafasını biraz karıştırabilir.

5D üzerine ses kaydetmekle ilgili risk nedir, ne gelebilir başımıza?

Kayıtçı; Zoom H4n
Shotgun mic; Rode NTG-2
Boompole; Rode
Rode Blimp.

Kayıtçı tamam, shotgun tamam, boom tamam, rüzgardan korunmak ve vibrasyon önlemek için de Blimp alıyorum. Eksik var mı acaba?

Kayıtçı sanki bana iki kanalmış gibi geldi.. sen sankı 3 kanal kullanacakmışsın gibi düşündün. Bence blimp güzel bir ürün.. rode un aksesuarları ucuz olsa da euro arttığı için biraz pahalılandı. Bende geçenlerde bir boompole ve boompole çantası (bu ürün kullanışmı mutlaka bak) tüylü balık shotgun süngerleri filan aldım.

Kayıtçı benim anladığım 4 kanal kayıt yapabiliyor.

Bir boom bir yaka kaydediyormuşuz. Her halükarda yeterli.

Blimp biraz pahalı o konuda çok karar veremedim.

Blimp'i bitirme projemde kullanmıştım, çok kullanışlı, hem içerde hem dışarda rahatlatıyor seti. Pistol grip ve deadcat almanız gerekmiyor blimp olunca, daha ekonomik. İster elde ister boomda.

Minocan aklımdaki soru da oydu, mikrofonu, Blimp'i ve boompole'u alıp kayda gidebiliyoruz anladığım başka bir şeye ihtiyaç duymadan. O iyi, varsa stokta Blimp alayım yarın. Teşekkürler.

Çekimlerin çoğu dağda bayırda olacak o yüzden rüzgarla mücadele edecek ekipmanın başarımı önemli. Blimp, WS6-DeadCat ikilisine göre daha başarılı ise o fark ödenebilir.

H4n, NTG2, Blimp aldık.

Yaka mikrofonu sennheiser, modelini bilmiyorum.

Test kayıtları yaptık NTG2 ile. Sonuçlar güzel, ama H4n'in üzerindeki mikrofonlara kıyasla dip gürültüsü fazla geliyor. Bu h4n'in mikrofonlarının midlerinin basık olmasından kaynaklı mı bilemedim.

Geri