[Eski] Apple bilgisayarları Intel çipleri kullanacak

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Amanin :!: Acayip gelismeler yasiyoruz yahu. Microsoft XBox ile PowerPC'ye geciyor, Apple ise IBM'i sutlayip Intel'e. Ne ilginc bir dunyada yasiyoruz :)

"Apple 1990'lı yıllarda Motorola işlemcilerden IBM-Motorola ortak üretimi olan PowerPC işlemcilerine geçmişti. Bu geçişin bir çok yazılımın baştan derlenmesini gerektirmesine rağmen genel olarak bu büyüklükte bir değişim için sorunsuz bir süreç olarak gerçekleştiği kabul ediliyor. Apple'in yeniden çok ciddi bir değişimi göze almasının nedeni olaraksa IBM'in işlemci üretiminde Apple'ı tatmin edememesi gösteriliyor. İddialara göre Apple bir çok farklı işlemci modeli talep etmekte, IBM'se çok az sayıda model üretmek istemekte.

Yaşanacak değişikliğin eski Apple kullanıcıları tarafından olumlu karşılanmayacağı ve firmanın enerji kazanmak yerine iyice kan kaybedeceği de yapılan tahminler arasında. Gerçekten de Apple'ın bu kadar ciddi bir değişimi nasıl yaşayacağı merak konusu. Tahminlere göre öncelikle yeni Mac Mini modeli 2006 yılında Intel'e geçecek, sonra da Power Mac modelleri 2007 yılından itibaren Intel mimarisine aktarılacak."

Alıntı : DarkHardware

Ahmet' Alıntı:
mac os x in pc de çalýþmasý konusu gündeme geldi birden.

sirf onla kalsa cok iyi, konusulanlara gore, her mac e XP i yuklenecek, PC ler gibi konfigirasyona acik olucak.Sirf Mac te calisan software ler (FinalCut, Quark..etc) PC de kullanilmaya baslanacak.
burda gazete de cikan haberlere gore, en buyuk sikayet IBM in kendi chip teknolojisini ilerletemesi( Powerbook lar G4 da, G5 lar 2.7 nin ustune cikamiyor.. etc) gibi sebebler gosteriliyor.
Haberin devamina gore, 2006 nin sonunda, ilk mac Intel chip li piyasaya surulmesi bekleniyor. Baris Mert in yazdigi gibi, bu gecis son 4 yildir planlandigi ve sorunsuz sekilde atlatilacagi sozu verilmis.

Beni ve burdaki cevremi en cok ilgilendiren yazilimlarin (Protools,Finalcut) cesitli sorunlarla karsilasmasi.
Hic ama su anda Mac gecmeyi dusunmezdim :? Digidesign cephesinde bakalim bu degisiklik nasil lanse edilecek, Mac in XP kullanicilarinda olmayan feature lar kalkicak herhalde :?: mi acaba

Berk sen de okumussundur, DUC'da da Digi'nin Mac'i tamamen birakacagi filan soylentisi cikardi birileri. Dogru mu bilmem tabi bence olamaz ama... (Duyarsam ilk forum ogrenir onu da soyleyim :wink: )

bulent biyikoglu' Alıntı:
Berk sen de okumussundur, DUC'da da Digi'nin Mac'i tamamen birakacagi filan soylentisi cikardi birileri. Dogru mu bilmem tabi bence olamaz ama... (Duyarsam ilk forum ogrenir onu da soyleyim :wink: )

:) Bulent, okudum tabi kide, yazmak istemedim hemen, :D Yani dusunemiyorum neler olur :shock: cok asparagaz, ama baktiniz mi bilmiyorum DELL in cikardigi XPS Gen 5 desktop, chipset leri ve dual core processor lariyla asmis bir makina. Mac gercekten bunlarla yarisamazdi bence. Istedigi kadar stabil olsun.

burada yalniz yukarida yazdim, MAC e suaralar gecmek pek iyi olmaz diye ama buralar, ebay de ve Toronto icindeki online Satis sitelerinde, inanilmaz MAC satisi gozume carpiyor. Gunluk satis ilanlarinin oldugu beles bir sitede bu hafta 8 de G5 gordum, hepside 2-3 aylik makinalarmis, G4 lar surusune bereket, gercekten cok ucuza kapatabilir buralar, eger amac buysa. :)

selam

selam,apple basın yaptığı basın toplantısında,intel çipleri kullanacaklarını ve programların bu çiplere destek vereceğini belirtti ve en önemlisi pc ortamında mac yazılımlarınn çalışmayacak oluşu bildirildi.Buda logicpro7 ve final cut pro gibi yazılımların sadece mac'e özel olarak kalması sağlandı.

Geri