[Eski] Apple Mac Mini 1.4GHz

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Mahcem' Alıntı:
Türkiye'de Distribütör ünvanını taşıyan firmalar Distribütör gibi değil, Bayi gibi davranıyorlar.

Distribütör asla son kullanıcıya direkt satış yapmaz. Distribütör bir Yetkili Bayi Ağı kurar, ürünleri Bayilerine satar, Bayiler son kullanıcıya satar. Pazar böyle çalışır.

Mahcem taa oralardan işlerin burada nasıl döndüğünü çözmüş. Burada distribütörler cihazları getiriyorlar, bayilere liste fiyatının üzerinden %30-50 arası bir indirimle veriyorlar. Sen peşin parayla distribütöre gidersen ya da büyük bir iş filan varsa aynı indirimi sana da veriyorlar. Bazen daha da fazlasını. İşin durumuna, stok durumuna ve o andaki para durumuna göre değişiyor. Nasıl olsa suyun kaynağı kendisinde. Eh, bayi ne oluyor, bayii arada ölüp gidiyor.

Eh tabii, yurtdışındaki firma zannediyor ki Türkiye'de distribütörlük verdiği firmanın bayi ağı var da makını öyle satıyor. Yok halbuki öyle birşey. Türkiye'de müzik aleti veya bilgisayar/ofis ekipmanı satıp da distribütör diye geçinen firmaların hepsi aslında bir nevi bayi. Yabancı firmalar durumun böyle olduğunun farkına bir varsalar yerli firmaların hepsi o mark-up'ları bir gecede kaybeder.

Mahcem' Alıntı:
Yabancý firmalar durumun böyle olduðunun farkýna bir varsalar yerli firmalarýn hepsi o mark-up'larý bir gecede kaybeder.

Gerçekten dediðin gibiyse vardýrtalým o zaman.Ama gerek müzik sektörü gerekse müzik dýþý sektörlerde bildiðim hatýrý sayýlýr sayýda marka-distribütör iliþkisinde malý pazara vermek ön planda,bunun nasýl planlanýp distribütör tarafýndan nasýl uygulandýðý deðil,yani Türkiye den sipariþ aliym malýmý oraya satiym yeter stratejisi,gerçekten söylediðin gibi aksi yönde politikasý olan firmalar varsa ben þikayet mail i atmaya hazýrým en azýndan kendi adýma.

UfukOnen' Alıntı:
iBook G4 1.25 Almanya'da vergi dahil 980 Euro, bizde KDV dahil 1300 Euro; PowerMac G4 1.8 Almanya'da vergi dahil 1400 Euro, bizde KDV dahil 2124 Euro ama olsun %35-55 fark nedir ki, o kadar olacak canım, Türkiye zengin ülke

Ek olarak Almanyadan cikarken vergiyi (%16)aninda gumrukten geri alabiliyorsun bir yabanci olarak .Apple nereden alirsan al tasinabilir urunlerine worldwide garanti veriyor.Bu durumda oradan almak en mantiklisi yada giden birine aldirmak.Almanyada bir Turk tanidik bulmak da pek buyuk bir sorun degil sanirim :wink:

Bu arada 2 senelik garantinin de fiyatlara eklenmesi aslında çok ilginç bir durum değil mi? Yani garantinin parasını da biz veriyoruz. O zaman "negzel cihazımın 2 senelik yuroejya garantisi var!" diye sevinmenin pek bir anlamı yok!

digitolia' Alıntı:
Ek olarak Almanyadan cikarken vergiyi (%16)aninda gumrukten geri alabiliyorsun bir yabanci olarak .Apple nereden alirsan al tasinabilir urunlerine worldwide garanti veriyor.Bu durumda oradan almak en mantiklisi yada giden birine aldirmak.Almanyada bir Turk tanidik bulmak da pek buyuk bir sorun degil sanirim :wink:

bu benim cok kullandigim taktiktir, kiz arkadasim buraya gelmesini bekliyorum, butun alisverislerimi yapip, faturalari havaalaninda onunmus gibi onaylatiyorum. vergi ler cek halinde Tr ye ona geliyor. bunun kurali,alisveris 50$ fazla olucak, ve 6 ayi gecmis olmicak.
Suanda ebay de Toronto da local birisi elinde ki mini mac leri 550cad$=550YTL olarak satisa sunuyor. yanlislikla netten 4 tane almis.
linki koyucaktim ama, coktan satilmis bulamiyorum. :?

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Bu arada 2 senelik garantinin de fiyatlara eklenmesi aslýnda çok ilginç bir durum deðil mi? Yani garantinin parasýný da biz veriyoruz. O zaman "negzel cihazýmýn 2 senelik yuroejya garantisi var!" diye sevinmenin pek bir anlamý yok!

diger ulkeleri bilmiyorum ama, Canada da, bir sene kesin tuketici garantisi var, aldigin magza sana senelik olarak garanti satiyor. Bununda sekilleri var, tam kapsamli, orta falan diye gidiyor. Tabiki garanti fiyati, dogru orantili bisekilde buna bagli degisiyor. Full coverge icin 4 sene olarak satiyorlar, worlwide i kapsiyor, diger adi dumbass coverage. Aldigin aleti su dolu kovanin icine dusur, yenisini aliyosun.(tabiki garanti fiyati ucuk :!: )
Satis elemani, kicini yirtiyor musterinin bu full coverage almasi icin. kabaca satis fiyati ustunden 35-%40 daha veriyosun. Satis elemani bundan da yuzde aliyor. Bir saat anlatiyor sana olayi, yok almicam ben garanti bir sene yeter diyince, sana saldiracakmis gibi bakiyor :D

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Bu arada 2 senelik garantinin de fiyatlara eklenmesi aslında çok ilginç bir durum değil mi?

Saçma sapan bahaneler işte. Mecburlar zaten 2 sene garanti vermeye. Türkiye'de yasa bu. İstese de istemese de verecek garantiyi.

Ben aldim ve Digi002R ile kullaniyorum.
Logic 6.4.3 ilede iyi calisiyor.
Logic 7ye upgrade yapmayi tavsiye etmem yalniz.
O G5 lerle daha iyi calisiyor simdilik.
Ama 7.1 neyi getirir bilemem.

Eger isteyen varsa bende Logicde yazdigim, POD2.0 environment i var.

valla bende aldım Logic 7yi kurdum. Fena çakılıyor.:) Compelden denemelik bi digi002 aldım bağladım kayıt güzel mixing malesef:) Reason 3 kurdum harika tıkırtıkır. Şİmdide yazıcıyı ona bağladım Mesama yazı gönderirken kullanıyoz:) İşlemci dual olsaymış harika olurmuş ama malesef günümüz şartlarına çok ağır kalıyor.

Dun de ben aldim( nekadara aldigimi soylemeyim, bayagi kufur yiyebilirim yukardaki TR fiyatlarina bakinca 8) )
yalniz bildiginiz gibi, 256MB memory standart geliyor ve sadece bir slot var. tabi ki upgrade edilmesi sart, apple.com ve mini mac i incelerseniz, ustunde herhangi bi vida veya acma yeri goremezsiniz, onlarda zaten servise goturmelisiniz diyorlar. Apple in teknik servisine gittim, 1 gig RAm ve teknik servis icin verilen fiyat 450cad$+tax yaklasik =450YTL+%15.
manyakmisiniz dedim siz, nerdeyse o fiyata aldim bunu( fiyat ortaya cikti :D ) cocuk iki tane link verdi, tezgah altinda cool bir cocuktu,
sizinle hemen paylasayim dedim. yani olmaz bu kadar canim adam duzmenin kacin yolu, nefret ettim Apple dan alir almaz. 4 kat fiyat farki olur mu canim :evil:

Mini Mac i Acmak
1Gig RaM

Geri