[Eski] Bilgisayar için uygun donanım seçenekleri? Fikirler?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KK

Yeni üye
Selamlar, askerde dünyadan bihaber olarak uzun zaman geçirdim. Şu anda ne nedir pek fazla fikrim yok. Fikrim olan tek şey, uzun zamandır kullandığım Amd 2.5 athlon ve epox board dan oluşan sistemim hakkın rahmetine kavuştu. :?

İşlemci olarak Intel core2duo düşünüyorum.
Ama anakart olarak bir seçenek aklıma gelmiyor. (firewire ihtiyacım olabilir, anakartların ekran kartı özelliği kullanışlımı? ram leri meşgul eder mi?)
Sessiz ve sorunsuz çalışacak ekran kartı? (oyun oynamıyorum ama çift monitör desteklese fena olmaz)

Asus kasam var (300 w) onu kullanmayı düşünüyorum.
2 adet dahili Ide hard diskim var onları da kullanmak istiyorum.
2 adet dvd rom takacağım.
Ayrıca 2 adet usb harici hard disk kullanıyorum.
M-audio Usb Keyboard takılacak.
Ses kartı E-mu 1212m.

1 adet 1 gb ddr2 800 mhz ram var, 1 tane daha alıp 2 gb yapmayı planlıyorum.

Cubase kullanıyorum, aynı anda çok fazla vst enstruman kullanmam ama eq, kompresör, reverb, delay fazlaca kullandığım oluyor.

Önerilerinizi ve fikirlerinizi yazarsanız sevinirim..

Kıvanç

Kıvanç, hoşgeldin. Bitmiştir umarım askerlik.

Ben henüz 1 yılı dolrdurmadı, bir kasa toparladım. Belki fikir verici olur.

En önemsediğim şey işlemci gücü ve stabil bir sistemdi. Çünkü eskiden beni en çok yoran durumlar bunlardı.

Bayağı bir işlemci araştırdıktan sonra seçenekleri 2'ye düşürdüm.

Intel e8500 veya q6600. Baktım ki birçok forumda hep ikisi kıyaslanmış. Son kararım q6600'dan yana oldu. Sadece oyunlarda e8500'ün öne geçtiğini, benim işime yarayan durumlarda q6600'ün daha iyi performans gösterdiğini anladım.

Gerçi 2 ay önce arkadaşım e8500 aldı. O da canavar gibi.

Şimdiki kasamda yeni sata2 HDD yanında eski IDE HDD'yi ben de kullanıyorum.

Anakartım bu:

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2237

Ekran kartı :

http://www.hepsiburada.com/sparkle-nvid ... id=bd50009

Anakartın üzerinde firewire IEEE1394 giriş var. Ama aldığımda ben kurdum PC'yi ve bende zaten mevcut TI çipsetli PCI kart olduğu için hiç anakartı bağlamadım ve kullanmadım.

Bu konfigurasyon kuvvetli ve stabil çalışıyor. Bilgin olsun.
:)

(bir şey daha var, çok oyun oynamam ancak bayağı bir oyun yükledim. Aldığım sıra assasin's creed, dead space gibi oyunlar test ediliyordu. Full özelliklerde hiç takılmadan oynadım)

Bende sana quad işlemci almanı öneririm.Quad 9300 işlemci-1333 mhz 2gb ram-vs.vs. bir pc topladım 1 yıl olmadı daha.Şöyle tarif edeyim sana cubase de 40 kanal ayrı kayıt aldım.Ve tüm bu kanallara nerdeyse açmadığım efect kalmadı.(reverb.comp vs.) ve cpu %50 lerde takır takır çalışıyorum.Bu projelerimi ve açtığım efectleri gören arkadaşlarımın hepsi (işi bilen) yok artık filan dediler.Kesin bir quad işlemci al.2 gb ram de yeter.Fazlasına gerek yok.Kolay gelsin...

Hoşgeldiniz. İşlemci kararınızı nasıl verirseniz verin (bu birazda bütçe ile ilgili olduğundan) board ınızı mutlaka min 1333 Mhz destekli almaya dikkat edin. 1333 Mhz'den kastım ram hızı değil işlemci bus hızıdır. Buna dikkat ederseniz hem core2quad hem de core2duo işlemci kullanabilirsiniz. Bütçe sınırınızı bilmediğimden spesifik olarak tercih alternatiflerini yazamıyorum. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir nokta daha; saydığınız dahili ve harici hdd ve optik sürücüleri kullanacaksanız power ınızı değiştirmeniz veya en az aynısından bir tane daha alıp kasanıza takmanız gerekecek.

Kývanç hoþgeldin tekrar. Umarým aklýn yerinde kalmýþtýr askerde, senin gibi kiþilere ihtiyaç var. :)

Sen yazýlanlara bakma, yoklugunda bilgisayar devri kapandý, herkes analog ekipmana geri dondu. Tak fiþi bitir iþi.

Fakat artýk ekipmanlar download edilebiliyor. Deðiþti iþler, biraz dolaþ alýþýrsýn. :)

.
.

Þaka bir yana, imkan varsa intelin yeni Nehalem serisi iþlemcilerine bakmaný öneririm. Uygun bir de anakart... Cok fazla opsiyon olmamasi lazim. Ramleri de deðiþmen gerekir bu durumda, ama ikinci el oteleyebilirsin sanýrým çok zararýn olmaz.

300w yeni sisteme büyük ihtimalle yetmeyecektir. O yüzden daha iyi besleme yapabilen bir güç ünitesi gerekebilir. Kaliteli olması şiddetle tavsiye edilir yoksa bütün sistem zarar görebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri