[Eski] Boot Camp İle Kurduğum Windows'ta Sorun

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

meyan

Yeni üye
Arkadaşlar merhaba;
boot camp kullanarak macbook uma windows service pack3 kurdum , ve ses kartım ne yazık ki bu platformda açılamıyor, (tc. electronic konnekt6) kartı taktığımda güncelle diyor, güncelliyorum yine de olmuyor, compele götürdüm onlarda işin içinden çıkamadı ve en son dedikleri şey, boot camp ile kurulan windows bu tür uygulamalarda yetersiz kalıyor dedikleriydi fakat bu cevap beni tatmin etmedi, sebebi ise bir çok arkadaşım bu yöntem ile başka marka ses kartlarını çalıştırıyor, bu konu ile bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum, saygılar...

Merhaba..Bootcamp ile kurulan windows'un herhangi bir makineye kurulan windows'tan hiçbir farkı yok ki yetersiz kalsın..Bilgisayarı kullanmak için gereken tüm sürücüler zaten mac osx kurulum cd'si ile birlikte geliyor..Bunun haricinde bizim ses kartları için yüklememiz gereken sürücüler de bootcamp için ayrı, diğer windows kurulumları için ayrı yazılmıyor. Herşey aynı. Sizin işletim sistemi hangi sürüm? Tiger, Leopard, Snow Leopard ? Windows anladığım kadarıyla XP, doğru mudur ? Ben Snow Leopard üzerinde Bootcamp kullanıyorum..Windows XP, service pack 3..Bendeki kart Tc Electronic Konnekt 24, sorunsuz çalışıyor. Sürücü aynı sürücü, tüm konnekt serisi kartlar için..Son güncel sürücüyü mü denediniz yoksa daha mı eski? Kurulumu yaparken ''installation type'' adında bir pencere var..Burda '' tc near driver and control panel'' ve ''desktop konnekt 6'' yazılı kutucukları işaretleyip devam ettiniz mi ? Bu şekilde hem mac osx hem de windows platformunda sorunsuz çalışması gerekiyor..İki sistem arasındaki tek fark şu, umarım sorun bundan kaynaklanıyordur çünkü çözümü çok basit : Mac'te bilgisayarı açtıktan sonra ses kartını açtığımızda, sistem kartı görüyor. Ancak bootcamp'te, yani windows'ta görmüyor. Önce ses kartını açmak, daha sonra windows'u başlatmak gerekiyor. Az bir ihtimal ama, bunu hiç denememiş olabilir misiniz ? Ve bir ayrıntı daha; güç adaptörünü kullanıyor musunuz yoksa sadece firewire bağlantısını mı kullandınız ? Eğer adaptör takılı değilse onu da muhakkak takın, önce ses kartını açın ve daha sonra windows'u başlatın..Umarım işe yarar..

dreaministanbul' Alıntı:
Önce ses kartını açmak, daha sonra windows'u başlatmak gerekiyor. Az bir ihtimal ama, bunu hiç denememiş olabilir misiniz ? Ve bir ayrıntı daha; güç adaptörünü kullanıyor musunuz yoksa sadece firewire bağlantısını mı kullandınız ? Eğer adaptör takılı değilse onu da muhakkak takın, önce ses kartını açın ve daha sonra windows'u başlatın..Umarım işe yarar..

Evet, önce ses kartı, sonra win'i başlatmak daha geçerli oluyor.

compel geri aldı malını her ne kadar suçum olmadığı halde yüzde 15 kesselerde...
artık önünden bile geçmem sanırım compel'in, ilgin için teşekkürler arkadaşım...

Geri