[Eski] Boot Camp

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Mundox

QuietArt.co.nz
Arkadaşlar Boot Camp kurup çalıştıran var mı?
Bizim Mac Pro'lardan birine kuracağım da sonra bilgisayar yanmasın? :lol:
Şaka bir yana. Bunu başarıyla kullanan arkadaşlardan performans haberleri bekliyorum. Özellikle Pro Tools çalıştıran makinalarına yüklemiş olanlar tercihim.

Mixerman The Womb forumlarında Chris Lambrechts HD6 Accel yüklü Mac makinesini dual boot olarak çalıştırıp hem OSX hem de XP Pro'da aynı Pro Tools session'ını çalıştırıp denemişti, RTAS'larda netice bire bir aynı çıkmıştı. Orada sanırım Charles Dye Mix It forumunda idi, girip bir arama yaparsan o başlığı bulabilirsin.

Edit: Hatta o başlığı buldum, tıkla: http://www.thewombforums.com/showthread ... 2058#32058

Ama esas sorun orada hafıza limitlerinde olacak.

a) XP 3.25GB RAM'ın üstünü göremiyor. Dolayısı ile eğer elindeki Mac'da 4GB yüklü ise, XP ile açtığın anda hafızanın ancak 3GB gibi bir kısmını görebileceksin.

b) Vista'nın 64 bit Business ve Ultimate versiyonları 3.25GB üzerini görebiliyor (diyorlar) ama bu sefer de Vista, XP'den çok daha fazla RAM işgal ettiğinden, XP ile 2GB RAM'da aldığın performans için vista'da 4GB RAM'a ihtiyaç duyuyorsun (bunu ablamın Vista yüklü HP laptopundan biliyorum, 2GB RAM var, anca 512MB XP gibi çalışıyor).

c) Her halükârda bayağı bir RAM yüklemedikçe OSX'den alacağın verimi Vista'dan almayı beklemek fazla iyimser olur diye düşünüyorum, ona karşılık XP'den alabilirsin belki ama hardware erişim şartları eşit olduğu sürece.

Benim bilgim o yönde.

M.

Vedat abi bende 7 aydir kurulu, hos 4-5 aydir hic kullanmadim ama performansi kotu degil. Ben XP kurdum Vista degil.

Genelde oyun oynamak icin kullandim herhangi bir programla denemedim.

Ama artik Boot Camp sadece Leopard icin var. Tiger kullaniyorsaniz malesef kaldirmislar.

Herhangi bir test isterseniz bir ara yapmaya calisirim. Kolay gelsin.

Bir de 64 bit Vista sadece EFI 2.0 (zannedersem sürümü buydu) sahibi Mac Pro'lara yüklenebiliyor.

Modeli bir kontrol etmek lazım ama yanında 64 bit driverlar varsa zaten olacaktır demektir.

Sağolun arkadaşlar. Biz bu bootcampi Pro Tools veya başka bir audio programı için değil de video oyun animasyonu progamı için kullanacağız. Detayları henüz bilemiyorum ama RAM düşkünü olması muhtemel.
Uyarılar için teşekkürler.

O zaman 64 bit XP Pro veya Vista yükleyeceksiniz Vedat, yoksa o 3GB limitini aşamıyor 32 bit sistemler.

M.

Naçizane 1GB ram'li Macbook'uma hem Os X hem Win üzerinde PT kurdum.

Çok detaylı testlere falan tabi tutmadım, ama aynı proje Os x üzerinde çok daha rahat çalışıyordu.

Not: Win, vista idi. Tüm gereksiz özellikleri kapatılmış halde.

Geri