[Eski] Bpm'de otomasyon sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

karkafali

Yeni üye
İyi günler arkadaşlar.

Ben reasondan altyapıları yapıyorum ve cubaseden kayıtlarımı alıyorum.
Fakat reasonda yapmış olduğum bir altyapıda bpm'de otomasyon var yani bir yerde 145 iken diyeryerlerde 160 oluyor. Şimdi kayıt girmek istiyorum fakat cubase bunu görmüyor hep aynı bmp'den devam ediyor. Bu sorunu çözmek için ne yapmalıyım. Cubase'de bir özellik varmı yada yapmam gereken bir şey varmı.

Hocam ctrl - t yaptımda durumu çözemesen dedin ama ben o tabloda ne yapabilirim kalemle falan işaretlemeye çalıştım diyer bölümlerde yukarıya doğru kalktı. Yani bu özellikte direk reasonda ki otomasyonu cubaseye aktarma gibi bi durum söz konusu oluyormu.

Diğer bölümleri indirebilirsin. Kalemle istediğim kadar nokta işaretleyebilirsin.

Ben reason ile hiç kullanmadım. Bilemiyorum.

Birde tempo track adına bir şey bulamadım vardır muhakkakta ben bi türlü aradığımı bulamıyorum bu arama motorunda yanlışmı kullanıyorum acaba arama motoruna yazıyorum aranacak şeyi sonra konu başlığını belirliyorum ve ara diyorum ama bi türlü kendi yazdığım mesajları bile bulamıyorum.

firestorm' Alıntı:
Diğer bölümleri indirebilirsin. Kalemle istediğim kadar nokta işaretleyebilirsin.

Ben reason ile hiç kullanmadım. Bilemiyorum.

Tamam hocam orda noktalama için küp şeklinde bir şey varmış onu seçince noktalama yapıyor. ilgin için teşekkürler hocam.

Hocam böylede çok uzun sürüyor ve bir yerde bir eksik olacakki yine eski haline giriyor bpm yokmudur bunun başka bir çözümü yani olduğu gibi alsa otomatik olarak tempo track reasondan böyle bir bağlama mevcut değilmidir.

Reason'daki tempo track'i Cubase'in okuyabileceği formatta dosya olarak çıkarabilirsen(MIDI ya da ne bileyim XML falan) o zaman tempo bilgisini Cubase'e aktarabilirsin.

Rewire ile bağlıyorsan, Google'da "tempo track via rewire" gibi bir arama yapabilirsin.

Cubase ve Reason, master ve slave olarak çalışabilir ("sahip", "köle"), tersi değil.
Dolayısıyla senkronizasyon bilgisinin akış yönü Cubase'den Reason'a doğrudur.

Eğer projeyi ilk olarak Cubase'de düzenlemeye başlayıp, tempo otomasyonunu Cubase'de yapsaydın, Reason bu otomasyonu takip ederdi, ama tersi olmuyor işte.

Şu an için yapabileceğin tek şey, Reason'da kullandığın tempo otomasyonunun aynısını Cubase'e de uygulamak.

Geri