[Eski] Bu makina ne?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

576005.jpg

şu mevzuyu alırsan bizim broadcast ve pro serisi 2/3 inch b4 mount a takılan bütün lensler senin alete takılıyor ve bence çok avantajlı.. yani 3bin dolara amerikada 5.2 canon bulabilirsin mesela.
biraz akraba evliliği gibi oluyor ve lens kameradan büyük ama olsun
kullandık buda fotosu
dsc6741.jpg

Ben yatırımcı değilim dolayısı ile müşteri ne isterse biz onu sağlıyoruz ama şöyle bir durum var ben 4.5 geniş açıyla bir ex3 ü 350 liraya kiralayabiliyorum diğer yandan geniş açıyla pmw350 yide 350 liraya kiralayabiliyorum.. bu durumda tercihim 350 olucaktır her zaman. Çünki ben ilk zamanlarda broadcast kameralarla çalıştım ve dünyada bu işin standardı 2/3 inch 3ccd dir.. ama ex3 de son derece başarılı bir kamera sadece fiyatı daha ucuz olmalı.
red in fiyatları şöyle
http://www.red.com/store
ikea gibi yani ne istiyosan onu alıyosun
mesela mattebox üretmiyorlar onuda redrock micro dan alabiliyorsun herşeye uyumlu
herhangi bir projede red le henüz çalışmadım ancak inceledim üstünde oldukça çalışılmış bir alet yani karta çeken standart bir kamera değil gerçekten tam anlamıyla çok çalışmışlar üstüne bilgisayara attığı dosyalar 3 farklı boyda izleyebiliyosun dosya detayları kendi özel programı ile yapabildiklerin sonrasında color correction a girdiğinde sistemlere göre gerekirse datayı değiştirmeden değerlerle oynuyor filan herifler baya uğraşmışlar bir mühendislik harikası. Tek sorunları her zaman geç kalmaları.

:) var bende aynen böyle bir canon pro lens :) kullanıyorum zaten Almanyadan aldım...
350 cinealta çekiyormu peki sence???????????
350 ile EX3 ün fiyatını da yanyana koyalım......
Daha öncede dediğim gibi fiyat kazanç oranına göre 5D mark II , ex3, 350,red sıralaması.
Bugün bir çok işi 5D mark II ile halledersin.
Hala betacam, ya da dsr400 çalışan firmalar var ....
350 cinealta çekiyor mu Tunca?
Bu arada RED i tahtından edecek kameralar İstanbul piayasasında dolaşmaya başlamış...

Hakan_Nart' Alıntı:
:) var bende aynen böyle bir canon pro lens :) kullanıyorum zaten Almanyadan aldım...
350 cinealta çekiyormu peki sence???????????
350 ile EX3 ün fiyatını da yanyana koyalım......
Daha öncede dediğim gibi fiyat kazanç oranına göre 5D mark II , ex3, 350,red sıralaması.
Bugün bir çok işi 5D mark II ile halledersin.
Hala betacam, ya da dsr400 çalışan firmalar var ....
350 cinealta çekiyor mu Tunca?
Bu arada RED i tahtından edecek kameralar İstanbul piayasasında dolaşmaya başlamış...

Hocam
sinema filmi
reklam
klip filan çekersen pmw350 de kullanırsın ex3 de kullanırsın herşeyi kullanırsın
ama haber çekiceksen aktivite çekiceksen tv programı çekiceksen red kullanamazsın..
neden?
çünki red bir karta 10 dakika çeker bu sistemle harddisklede çalışsan seni yavaşlatır. zoom servo lensleri yoktur ayrıca 4k değil 2k çektiğin zaman lenslerin tamamı x2 oluyor yani 35mm lens 70mm oluyor bu bir dezavantaj. Ben şu ana kadar çektiğim bütün işlerde broadcast zoomlu servolu lensler kullandım ama benim işlerimde bu tip olmayan lensleri kullanamazsın zoom in zoom out yapamazsın.. hepsinin kullanım amacı ayrı 350 için cinealta diyorlar ama tabiki 350 ile f900R ın çektiği HD aynı hd değil.. cine alta serisi bildiğim 24 kare çekebiliyor bundada o özellik var ama kalite olarak ama hd ise hd.. yani 300liralık handycam de HD çekiyor.. ne ka para o ka ekmek diyoruz biliyosun bu duruma..
RED i tahtından edicek bir kamera yok.. fiyat olarak ve kalite olarak hiç yok hemde.. ha ben red fanatiği değilim ama sana altetnatifleri saymışmıydım bilmiyorum sayiym. panasonic de var HD ler karta kaydeden.. Arri D21 ve Alexa var yine harddisk takılabilen veya karta kaydeden.. yani aslında ne sayarsak sayalım hiçbiri 4k avantajını bu kompaklıkta sağlamıyor sana.. HD dersen alternatif çok f23 var f35 var srw9000 var varoğlu var.

:D
cinealta sadece 24 P mi yoksa sinema renkleri ve tonlamasıda işin içine giriyor mu?
RED le haber ya da TV programı çekecek deli henüz yok senin de belirttiğin gibi ama 4-5 sene sonra olur belki:)
:D

Konuyu görünce dayanamadım, bende 5DMK2 var, 99 USD lik 50mm 1.8 lens ile geçenlerde neredeyse mum ışığında bir video çektim, 7D bence yaklaşamaz bile yanına...
Full frame den dolayı zaten imaj kalitesi dehşet... Yüksek ISO başarısını zaten tüm fotoğrafçılık forumlarında görebilirsiniz; 7Dye ciddi fark atıyor.

5d mark ii gerçekten devrim yaratmış bir makina, 2007 yılında piyasaya çıktığında kimse bağımsız film yapımcılığını bu kadar derinden etkileyeceğini öngörmüyordu. Oysa 2010 yılında New York 'un en fazla ciro yapan 5 reklam firmasının işlerinin %40 'ının Canon 5d mark ii ile çekilen işler olduğunu biliyoruz.

http://philipbloom.net/2011/01/25/discu ... nd-myself/

2006 yılında yüksek çözünürlikte yayınlanabilir görüntüler çekebilecek video camcorderlara en az 5000-6000 dolar fiyat ödeyip alabiliyorken, Canon 5d mark ii ile 2000 - 3000 dolar fiyat segmentinde full frame, full hd ve çok geniş lens yelpazesi kullanabilmek gibi özellikleri satın alabiliyoruz. Ve önümüzdeki aylarda özellikle Canon ve Panasonic firmalarının bu yeni şekillenen piyasaya ayak uydurabilmek adına girdikleri yarışta çıkaracakları yeni modelleri bekliyoruz.

Lens konusunda ise;
5d mk ii ile 4500 dolar verip zeiss lens alınmasına gerek olmadığı kanısındayım. (Tabi ki değmeyeceğinden bahsetmiyorum, fiyat performans olarak çok daha akılcı seçenekler piyasada mevcut)
Canon un 50mm f1.8 prime lensi 260 tl civarında, ikinci elde 170 tl ye kadar bulabilirsiniz.
İstanbul Hayyam pasajında çok iyi iş görebilecek prime lensleri 100 - 200 tl arasında satın alabilirsiniz. (auto focus özelliğinden vazgeçmeniz kaydıyla, fakat video çekiyorsunuz çok da önemli değil.)

İlgilenen arkadaşlara bir kaç link:

www.prolost.com
www.philipbloom.net
www.thec47.com
www.laforetvisuals.com

Ayrıca itunes üzerinden "planet5d" ' yi takip etmenizi öneririm.

Saygılarımla.
V.M.

Geri