[Eski] Bu nasıl bir sestir ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

osmanboylu

Yeni üye
Arkadaşlar geçen vimeo adlı video sitesinde bir kısa filim izledim .
Videoyu yapan kişi müziği de kendisi hazırlamış .
Pro Tools ile hazırlamış .
Ame merakım odur ki bu arkadaş bu sesi nasıl yapmış . Bakın ses aşağıda

Şimdi bu sesin başlarında 2-30 saniye boyunca gelişli gidişli inişli çıkışlı acıklı bir ses var , çok derin bir ses , benim merakım o dur ki bu emmi bu sesleri pro tools ile nasıl hazırlamış , çünkü bildiğim kadarıyla pro tools müzik editleme programı yoksa pro toolsun müzik paketleride mi var ? Hala açmayı başaramadım şu programı of be ! :cry:

http://www.vimeo.com/19302305?ab

Tam olarak hangi seslerden bahsettiğini bilemiyorum ama şöyle söyleyim, burada herhangi bir synth ve bir drum machine artı biraz delay ve reverb ile yapamıyacağın hiç bir şey yok. Bunun içinde Pro Tools şart değil, herhangi bir DAW'da yaparsın, kolay gelsin...

Sen terimleri baya karıştırmışsın. Birçok DAW'ın çalışma mantığı aynı, arayüz ve terimler farklı.

Bahsettiğim sesler videonun başında adamın ilk gösterildiği sahnelerde ağır ve kesintisiz bir ses var geliş li gidişli nasıl anlatsamki arkadaş hakkaten ses anlatmak zor bir iş :) O sesin adı lazım yani hani drum felan diyorsunuz ya buna ne ad veriliyor ? , dalga geçeceğinize bir link atsaydınız bir şey kaybetmiş olmazdınız .

osmanboylu' Alıntı:
Bahsettiğim sesler videonun başında adamın ilk gösterildiği sahnelerde ağır ve kesintisiz bir ses var geliş li gidişli nasıl anlatsamki arkadaş hakkaten ses anlatmak zor bir iş :) O sesin adı lazım yani hani drum felan diyorsunuz ya buna ne ad veriliyor ? , dalga geçeceğinize bir link atsaydınız bir şey kaybetmiş olmazdınız .

Pad?

Bir de bana forum kurallarını oku diyorlar , yazık , çok yazık , profosyonel olduğunu hissettikten sonra havalara girenlere çok yazık , işte avrupadan amerikadan ses konusunda geri kalmamızın en büyük sebebi bu forumda gözüküyor zaten , siz kendinden alçak gödüklerinizi ezmeye devam edin , bakalım hayalini kurduğunuz türk müzik prodüksüyon dünyası nereye kadar gidebilecek , bu forumda sürünmektense , 1 sene ingilizce öğrenip yabancı forumlardan bilgi alışverişi yaparım daha hoş ... Eğer 3 kuruşluk yüzünüz varsa üyeliğimi silersiniz ..

Sakin ol, hele bir otur soluklan yeğenim. :)

Omnisphere'da ambians seçeneklerinden verebilirsin o efekti. Aynısını zor ama.

osmanboylu' Alıntı:
Bir de bana forum kurallarını oku diyorlar , yazık , çok yazık , profosyonel olduğunu hissettikten sonra havalara girenlere çok yazık , işte avrupadan amerikadan ses konusunda geri kalmamızın en büyük sebebi bu forumda gözüküyor zaten , siz kendinden alçak gödüklerinizi ezmeye devam edin , bakalım hayalini kurduğunuz türk müzik prodüksüyon dünyası nereye kadar gidebilecek , bu forumda sürünmektense , 1 sene ingilizce öğrenip yabancı forumlardan bilgi alışverişi yaparım daha hoş ... Eğer 3 kuruşluk yüzünüz varsa üyeliğimi silersiniz ..

Sen öyle veya böyle İngilizce öğreneceksin arkadaş. Programın her tarafı İngilizce zaten.

Bir forum başlığında öğrenmeye çalıştığın şey insanların yıllarını alıyor. Nasıl sığdırsın burda bir forum mesajına? Akıl var mantık var. Sende yoksa buradakiler ne yapsın?

Forum dediğin yerde tartışılabilecek şey ancak püf noktalarıdır. Sen kendin bir noktaya gelmişsindir, orada bir detayı göremiyorsundur da onu sorarsın, insanlar da şuraya dikkat et, buraya bak der, takılan plak iğnesini kaldırır bir tık attırır, şarkı çalmaya devam eder. Ama hiç bir şey bilmeyen adama da sıfırdan Pro Tools öğretemeyiz ki biz burada? Elli milyon detayı var. Alacaksın kitabını okuyacaksın. Okuyamıyorsan gireceksin birisinin yanına öğretecek sana şurası şu, burası bu diye. Ya da okulu var, oraya gideceksin gösterecekler sana.

Kız sen yine de, iyidir. Bilenirsin hırs yapar bir yerlere gelirsin. Ya da gelmezsin. Çok geldi geçti öyle kişisel alıp karakter atıp giden. Sen bu kadar çabuk demoralize olacaksan işin var.

Ufuk Önen'in kitabını al oku, biraz temel bilgi edin. Sonra ordan yukarı doğru yaparsın kendi yolunu.

Ses sabır işidir, bazan uzun saatler boyunca sessizce beklemeyi bilmen lazım.

Video bende açmadı bu arada. Mac OS 10.5.8.

M.

osmanboylu' Alıntı:

Arkadaşım, benim kimseyi ezmeye veya kendimden alçak görmeye niyetim olmadı. Mesajı yazarken seni de eğlendireceğini düşünmüştüm. Hepimizi eğlendirmek için yapmıştım, kişisel algılamana üzüldüm. Onun dışında gerekli tavsiyeleri Mahcem abin yapmış.

Bence, bu defa haklı bir tepki verilmiş. (karşılık olarak yazılan mesajın üslubu düşünülmezse)

Her yardım isteyene yardım edilemeyeceği gibi, dalga geçmek için fırsat da kollanmamalı.

Metin' Alıntı:
Bence, bu defa haklı bir tepki verilmiş. (karşılık olarak yazılan mesajın üslubu düşünülmezse)

Her yardım isteyene yardım edilemeyeceği gibi, dalga geçmek için fırsat da kollanmamalı.

Konu sapmasın lütfen. Burada kimsenin dalga geçmek için fırsat kolladığı yok. Üye olduğum tarihle yazdığım mesaj sayısına bakacak olur isen, genellikle okuyucu olarak katılımcı olduğumu görebilirsin. Gereksiz olduğunu düşündüğüm şeyleri yazmaktan hoşlanmam. Arada gülmek de, güldürmek de lazım. Birisine böyle bir cevap yazarken, kendime yazılsa nasıl tepki verirdim diye de düşünüyorum. Ben arkadaşın yerinde olsam gülerdim. Ha o farklı yorumlayıp alınganlık yapmış, bu konuyla da ilgili pişmanlığımı dile getirdim. Lütfen araştırmadan çalakalem yazmayalım.

Dediğim gibi, yukarıda haklı olduğu kısımla ilgili gereken pişmanlığımı da dile getirdim. Bir ithamda bulunurken ne demek istediğinizi, demek istediğiniz şeyin karşı tarafı gerçekten ifade edip etmediğini düşünün lütfen.

Eğer benden bahsediyorsan, benim dalga geçmek için fırsat kolladığım yok.

Geri