[Eski] CUBASE 5 SENKRON SORUNU!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

sunulur

Yeni üye
Cubase 5 kullanıyorum.Problemim ''audio'' kayıt alırken yaşanıyor.Kayıtta iken hiçbir problem yok,kaydedilen enstrüman,vokal vs. altyapı ile senkronize geliyor.Fakat kayıt bitip play yapıldığında kaydedilen enstrüman,vokal vs. koşmuş olarak duyuyorum.Kanalı büyütüp baktığımda,kaydedilen kanalın ölçü başından çok az öne düştüğünü görüyorum.Biraz kurcaladım fakat sorunu gideremedim,yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

Quantize mevzusu bence.Quantize oranını kaç yaptığına bakmalısın(1/16,1/32,1/8 ?).Quantize'ı off yaparsan böyle bir eyleme girişmeyecektir Cubase.

Daha önce böyle bir problem olmuyordu,herhangi bir ayar değişikliği falan da yapmadık Quantize ile ilgili.Hem zaten Quantizeyi sadece midi yazarken ''on' yapıyoruz diğer zamanlar (audio kayıt alırken) zaten ''off'' konumunda.'

Arkadaşlar biraz uğraşıp sorunu hallettik.Sanıyorum doğru bir yöntem değil ama en azından şimdi kayıtta senkron problemimiz kalmadı.Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olabilir diye paylaşıyorum :

Device Setup' ta VST AUDİO SYSTEM' girip,RECORD SHİFT bölümünü ''0 samples'' yazarken ''-454'' samples yaptık (deneme-yanılma yolu ile)...

NOT:Kesin çözümmü,doğru yöntemmi bilemiyorum,eğer daha pratik ve doğru bir yolunu bilen arkadaşlar var ise lütfen paylaşsınlar..

sizin senkron benimkinin yanında hiç birşey,kic vururken kic in vurmadığı görünüyor ekranda,yada hi hat'i dinlerken o daha girmemiş oluyor yada bitirmiş oluyor,makina 8çekirdek mac :( başına gelen varmı ?

Geri