[Eski] Desktop Konnekt 6 Firewire çıtırdama sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

necromany

Yeni üye
Selamlar..Desktop konnekt 6 kullanmaktayım yeni değil 2 sene olacak nerdeyse karttan ev kullanımı için şimdiye dek çok memnundum.Ancak 2 ay önce sistemi yeniledim.Özellikle anakartımı texas instrument chipsete sahip firewire lı bir model aldım .win7 kurdum doğal olarak eskiden xp de aldığım verimi alamıyorum karttan hemde bilgisayar çok daha yeni olmasına rağmen..şöyle anlatayım 9-10 tane vsti kullandığım projemde sürekli çıtırdama ve donma yaşıyorum ..mix projeleride aynı sayılır..buffer 1024 ten aşağı çalışamıyorum yabancı forumlarda legacy drivelarla ilgili öneriler vardı denedim çoğunu ama nafile.bu arada eski makinede çalışan bir proje bahsettiğim ..yeni makine kısaca değinirsem amd x6 1090 gigabyte ud3 anakart 16 gb ram..xp' ye mi dönmek lazım nedir anlamadım..öneri veya tecrübe etmiş arkadaşlar varsa yardım bekliyorum

Herkes texas inst. diyor ama aynı chipsetli fw kartla bende sorun yaşamıştım. Şu anda asus p5q anakartla konnekt live kullanıyorum. (VIA chipsetli firewire üzerinden) 256kb bufferla herhangi bir sorun yaşamadan kullanıyorum. XP'ye downgrade yapmak gereksiz, windows 7 gerçekten daha başarılı. Bu arada firewire kabloyuda kontrol etmenizi öneririm. bazı büyük uclu fw kablolar yuvalara tam oturmayabiliyorlar ve bunun sonucu kopmalar yaşanabiliyor.

Birde yazmayı unuttum. TC konnektlerde ısınma konusu, bazen problem olabiliyor. Çeşitli forumlarda ısınmayla beraber kopma vs gibi şikayetler okudum. Ses kartını çok sote yerlere gizlememekte fayda var. Az hava gelsin etraftan. :)

Son tahminim, eğer native pluginleri kullanıyorsanız (konnektin kendi dspsinden çalıştırdığı reverb, compresor vs gibi) efektler belli bir limite ulaşınca dahili dsp zorlanıyor vs seste çatlamalar vs oluyor.(mesela sisteme göre 6 7 tane reverb açmak gibi)

Bunun yerine özellikle reverblerde bir fx channel açıp, ilgili kanalları oraya yönlendirerek kaynak israfından ve çıtırdamalardan kurtulabilirsiniz.

Yok kart gayet ferah biryerde dsp efekt yok .kopma olmuyor zaten playback esnasında donmalar ve cızırtı orjinal tabirle dropout cenneti 512 bufferda ve bunun hiç normal olmadığının farkındayım.ama maalesef tc electronic kendi forumlarında bile tatminkar cevaplar veremiyor.Kablo orjinal kablosu zaten bildiğim kadarıyla firewire usb gibi değil ya var ya yok şeklinde çalışmakta

Windows 7'nin Sistem Aygıtları bölümünden tüm onboard ses cihazlarını deaktive ettin mi? Ben de seninkine benzer bir sistem kullanıyorum ve biostan deaktive etmek yetmiyordu. Aygıt yöneticisinden Sistem Aygıtları bölümüne gelip tüm ses denetleyicilerini disable ettiğinde benim sorunum çözülmüştü.

Aygıt yöneticisinde onboards ses kartıyla ilgili birşey gözükmüyor ekran kartının hdmı çıkış için yüklediği ses driverını bile devre dışı etmeyi denedim atinin ancak faydası olmadı.Pcı bir firewire kartla denemek istiyorum ama baktım combo olmayan adam akıllı kartlar denemek için ucuzda değil maalesef

Problemim nihayet çözüldü.Uykularımı kaçıran sorunun çözümü hep olduğu gibi çok basit çıktı.Dpc latency checker isimli programla tarama yaptım ara ara yükselip alçalma problemleri görüyodu program, aygıt yöneticisinden kaldırmadığım donanım kalmadı ancak meğersem sorun gigabyte anakartlar için sensor ve oc programı olan easy tune imiş :) alet kendisi açılışa koyuyor kendini bende sıcaklık göstergesi olması açısından kapatmıyordum son aklıma o geldi kapattım ve dpc bir anda 1500 lerden 200 lere düştü .donanım harici yazılım çakışmasıda önemliymiş demek.fikir belirten dostlara teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri