[Eski] Dipses problemi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkay

Yeni üye
Merhabalar,

Yaptığım gitar kayıtlarında hiss seviyesi -70db civarında (monitör kapalı, gitar bilgisayarın bulunduğu odanın dışında, gitar kartın line-in girişine noiseless cable la direkt bağlı). Ses kartım SB Live, çok da iyi bir seviye beklemem gerekli. Fakat bu seviyeyi daha aşağılara çekebilecek hintler mevcut mudur? Kasa içindeki fanlar ocaktaki incir ağaçlarımıdır?

trqy' Alıntı:
Merhabalar,

Yaptığım gitar kayıtlarında hiss seviyesi -70db civarında (monitör kapalı, gitar bilgisayarın bulunduğu odanın dışında, gitar kartın line-in girişine noiseless cable la direkt bağlı). Ses kartım SB Live, çok da iyi bir seviye beklemem gerekli. Fakat bu seviyeyi daha aşağılara çekebilecek hintler mevcut mudur? Kasa içindeki fanlar ocaktaki incir ağaçlarımıdır?

Şimdi iki ilginç nokta sana:

SB Live ile -70 dB hiss alman bence büyük şans. Çok iyi. İkincisi, SB live kayıt yapmamak! için mükemmel bir kart. Bu kart yüksek kalitede ses kaydı yapamazsın ama gelen dip gürültüyü de en azından enstrüman çalmazken biraz daha azaltmak için gate, de-hisser vb. filtre efekt veya varsa hardware kullanman grekecek.

Benim Sblive de eger analog to spdif converterdan girersem 84 db snr var ama ac97 üzerinden girersem 73 db..

kaliteli bir a/d converter yap sblive e direkt olarak gir.. internette "tweak sb live" ve ben zeri aramalar yaptırırsan cok ilgiç şeyler bulabilirsin..

audigy ile ilgili yazıları okudum.
peki PC nin CD-ROM sürücü sesi,mouse oynatma sesi hışırtı yapıyorsa ne yapmak gerek ? ses kartını uzağa taktım gene gitmedi gürültü.
başka ses kartı alınca bu gürültü sorunu büyük ölçüde çözülür mü ?

marqueemoon' Alıntı:
audigy ile ilgili yazıları okudum.
peki PC nin CD-ROM sürücü sesi,mouse oynatma sesi hışırtı yapıyorsa ne yapmak gerek ? ses kartını uzağa taktım gene gitmedi gürültü.
başka ses kartı alınca bu gürültü sorunu büyük ölçüde çözülür mü ?

Ses kartının mixer software ından CDRom sesi seçeneğini kapatırsan sanırım kurtulursun. Mouse un ses çıkarma problemini ilk defa senden duyuyorum. Galiba mouse sürücüleriyle ilgili bir problemin var. Yenile derim eğer varsa update i. Halledemesen bile al yeni bitane pek pahalı bişey değil.

Bu bölümü oluşturduğum zaman Herkese açık bırakmışım, arkadaş sağolsun açığı bana farkettirdi :) Bundan böyle bütün bölümlere mesaj bırakabilmek için foruma kayıt olmak gerekecektir.

benimde mouse u oynatınca ses geliyo hışırtı hatta kayıt halinde dikey çubuk hareket ederken yine hafif cızırtı geliyo. nasıl düzeltir acaba?
ses kartım creative audigy LS

Enes' Alıntı:
benimde mouse u oynatınca ses geliyo

marqueemoon da bununla ilgili bir problemden bahsetmişti bir süre önce çok ilginç bir durum aslında farklı mouse kullanmak sorununu çözüyor mu dene önce,

Enes' Alıntı:
hatta kayıt halinde dikey çubuk hareket ederken yine hafif cızırtı geliyo. nasıl düzeltir acaba?

Bu da sanırım kayıt esnasında kullandığın yazılımla ilgili bir problem ama daha net sorarsan sorunu daha net cevaplar alabilirsin. O bahsettiğin "cızırtı"nın pek çok oluşma noktası olabilir.

Adobe audition 1.5 te kaydederken dikey çizgiden hışırtı geliyor; ya da cubase de de kayıt halinde hışırtı geliyor ufak bi hışırtı ama yinede geliyor.
Windows XP sp2 kullanıyorum ses kartım creative audigy ve bende ses kartı almak istiyorum. Mahcem abinin dipsesi önlemek için o dediklerinin çoğunu yaptım sayılır hepsini yapamam ör: restore systemı kapamak gibi yoksa yanabilirim. Creative Audigy' den biraz daha iyi, sorun çıkarmayan pahalı olmayan, audigy deki gibi mesela microfona söylerken anında yankı ekleyebilen ufak tefek özelikli bir kart istiyorum ama fikrim yok. Max 120$ a kadar çıkabilirim ses kartında; vokal i ve acoustic gitarı net duyabileceğim bir mikrofon almak istiyorum; max 50$ kadar çıkabilirim; biliyorum komik rakamlar ama o fiyata alabileceğimin en iyisini almak istiyorum ki kayıtlar biraz daha başarılı olsun; tabiki bu en iyi "en iyi" olmayacak ama en azından creative den biraz daha iyi, sorunsuz olacak ve ses kaydımda az da olsa farkedecek.
Umarım "Paran yoksa müzik yapmayada hakkın yok" diyen patavatsızlar çıkmaz.

Teşekkürler.

Enes' Alıntı:
Adobe audition 1.5 te kaydederken dikey çizgiden hışırtı geliyor; ya da cubase de de kayıt halinde hışırtı geliyor ufak bi hışırtı ama yinede geliyor.

Halaa pek net değil ifaden ama yine de yardımcı olmaya çalışayım. Bundan anladığım kadarıyla kaydettiğin enstrüman ya da mikrofondan seskartına gelen sinyal seviyesi yüksek olabilir. Eğer enstrüman/mikrofonu -hiçbir sinyal işleyen donanıma sokmadan- direk seskartına gidiysen, yazılım mikserinden kayıt seviyesini (recording level/lineIn/mic ya da benzeri bir ibare) hışırtı gidene kadar düşürmen gerekli. Tabii bahsettiğin hışırtının enstrüman kablolarından ve mikrofonundan kaynaklanmadığını varsayıyorum. Eğer hışırtılı kayıtlarından bir örneği buraya asabilirsen daha çok yardımcı olabilirim. Tabii kayıt üzerinde sakın noise reduction ya da gate/expander uygulama:)

Enes' Alıntı:
Mahcem abinin dipsesi önlemek için o dediklerinin çoğunu yaptım sayılır hepsini yapamam ör: restore systemı kapamak gibi

Zaten bunu yapman dipsesin oluşmasını engellemez. Mahcem onu sanırım müzik yapımı için windows xp yi optimize etmek adı altında önermişti. Sadece müzik programlarının performansını yukarı çekmeye yöneliktir o yöntem.

Enes' Alıntı:
Creative Audigy' den biraz daha iyi, sorun çıkarmayan pahalı olmayan, audigy deki gibi mesela microfona söylerken anında yankı ekleyebilen ufak tefek özelikli bir kart istiyorum ama fikrim yok.

Bunun için bu başlığı takip et. Kişisel önerim o bütçeye M-Audio 2496 PCI.

Enes' Alıntı:
vokal i ve acoustic gitarı net duyabileceğim bir mikrofon almak istiyorum

Eğer sorun "net duyabilmek" ise hem vokal için hem de gitar için iki ayrı mik kullanman gerekli. bahsettiğin fiyata ne çıkar bilmiyorum ama ShureSM57 (150$ civarı) alırsan hem vokal hem de enstrüman için oldukça mes'ud olursun.

Enes' Alıntı:
Umarım "Paran yoksa müzik yapmayada hakkın yok" diyen patavatsızlar çıkmaz.

Müziktek forumunda böyle birşey duymadım, kaygılanmana gerek yok için rahat olsun dilediğini sorabilirsin. Asla ve asla para ve müzik yapma hakkı arasında korelasyon olamaz. Bu apayrı bir konu ve pek zamanım yok şimdilik.

Kolay gelsin.

M-Audio 2496 PCI daha fazla araştırmadan compel e şu an siparişi verdim .
Bu aldığım kart Aynı fiyatlardaki Creative ses kartlarından farkı nedir?hep nedense creative e alıştığımdan galiba başka marka almak risk gibi geliyor:( umarım iyi bir seçim yapmışımdır. Oyunlarda veya tv kartıyla(avermedia) alakalı bir problem çıkarır mı?

Mikrofon herhalde compel de yok türkiye de nerden temin edebilirim. Türkiyeden online olarak bunu alma şansım varmı?

Herhalde bu fiyata bunlardan daha iyileri olmaz ?

Teşekkürler.

Enes, Creative'in Audigy ve SB serisindeki kartlarin icindeki 48 khz sabit saat sorun yasatiyor. O yuzden muzik kayitlari icin kullanilmalari sakincali. MAudio'da bu sorun yok :)

Ses kaydında problem yaşayacağını sanmıyorum ama oyun ya da tv kartıyla ilgili birşey söyleyemem. Normal şartlarda iki seskartını aynı PCde kullanabilirsin ama yine de oyun ya da diğer multimedya uygulamalarını, yerinde olsam müzik yapacağım PCde kurmazdım. Bunun sebebini buradaki yazıdan öğrenebilirsin. Burası da senin için faydalı olabilir. Konu dipsesten problemlerinden biraz uzaklaştı, ses arabirimiyle ilgili yada dipsesten farklı problemlerini konunla alakalı başlıklar altında yazarsan daha çok insandan yardım alabilirsin.

Selam aynı problem bendede var bunun ses kartıyla ilgiis yok sanırım 1milyar verip m-box aldık aynı sey devam ediyor :) Acaa senin anakart nedir?bu arada bende cok ince bir seste geliyor eskiden si notasıydı simdi mi ye dönüştü..1-2 komada pes onu duyuyoorum ve sinir oluyorum gitarla tutmuyo bilmemneyle tutmuyo :) 2.hddimden coks es geliyor du aynı ince ses onu söktüm ve gürültü büyük oranda gitti bu arada bende mikrofonun preamfisini acınca gurultu 10kat azıyor.Bunun dışında, mikrofon takılı degilken gürültü daha az.
:S içim geçti bu sebepten belki bu cok sevdigim anakartımı satıcam..
Acaba topraklamakla alakalı olabilirmi bu problem ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri