[Eski] Dolby E-Sony HDCAM-Neyrinck

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Berkay

Yeni üye
Bir dolby sorum daha olacak. Neyrinck Dolby E encoder ile kodladigimiz 5.1 sesi decoder ile decod edip doğru sekilde duyabiliyoruz. Ama aynı kodlu datayı Sony HDCAM M2000 VTRye yazıp tekrar Protoolsa dönünce decoding yapamıyoruz. Ne metadata ne gürültü. Hiçbir şey olmuyor. Ne yapmalı?

Ne güzel olur. Biz plugini alırken herhangi bir hardware ihtiyacımız kalmayacak diye düşünmüştük. BBCnin sitesinden pdf indirip vtr ayarlarını da yaptık. Şimdi dönüşlerde doğru sinyal alamayınca acaba hardware ihtiyacımız da dogacak mı diye düşünmeye başladık. Bununla ilgili bir bilgi edinebilirsem çok minnettar olurum. :)

HDCAM den Protools a nasil donuyorsunuz?
Bu kismini acarsan daha yardimci olunabilir.
Cunki eger SoundCode For Dolby E plug-iniz varsa, monitoring icin ayrica bir hardware ihtiyaciniz yok. Layback i n Protools da yada FinalCut ta yapip, kasetten tekrar geri dinlemeniz gerekli.
Bence Protools yada CoreAudio input ayarlarinda bir hata var.

yukarda dedigim gibi Protools a nasil geri dondugunu acarsan, daha iyi olur.

Su videoyu seyretmenide oneririm

HD SR da var ama sanırım bizdeki model Dolby E desteklemiyormus. Bizdeki HDCAM Dolby E destekliyor.

Protoolstan VTRye AES EBU gidip o sekilde donüyoruz. Stüdyo aktarmaya patchler aracılığı ile bağlı.

Berkay' Alıntı:
Ne güzel olur. Biz plugini alırken herhangi bir hardware ihtiyacımız kalmayacak diye düşünmüştük. BBCnin sitesinden pdf indirip vtr ayarlarını da yaptık. Şimdi dönüşlerde doğru sinyal alamayınca acaba hardware ihtiyacımız da dogacak mı diye düşünmeye başladık. Bununla ilgili bir bilgi edinebilirsem çok minnettar olurum. :)

Tamamdır facebook'dan Pael'e mesaj attım seni de CC'ledim. Paul sana döner artık :)

Facebook'tan geldi mesajin çok teşekkürler tekrar. Yanit gelince buraya da asarım.

Tunca HDCAM sanırım 4 kanal ama SRlar yanılmıyorsam 12 kanal ses alıyorlar. Dolby E 5.1 surround ve 2 kanal stereo miksi 2 kanala düşürüyor.

Biz ilk iki kanala 8 kanal full mix diğer iki kanala da 8 kanal M&E atmak istiyoruz.

Berkay' Alıntı:
Facebook'tan geldi mesajin çok teşekkürler tekrar. Yanit gelince buraya da asarım.

Tunca HDCAM sanırım 4 kanal ama SRlar yanılmıyorsam 12 kanal ses alıyorlar. Dolby E 5.1 surround ve 2 kanal stereo miksi 2 kanala düşürüyor.

Biz ilk iki kanala 8 kanal full mix diğer iki kanala da 8 kanal M&E atmak istiyoruz.

Anladım.
Kolay gelsin.

Berkay
Dolby-E iyi, DV tape e bile yazabilirsin. HDCAM deck modeli ile bir alakasi yok. Sonunda 2 kanal wav dosyasi. Onemli olan Deck ile PT clocklarini birlestirmek. Butun isi Neyrick plug-ini yapiyor.

Birde dikkat edilmesi gereken HDCAM deckini "data burst mode" koymaniz. Clock yaparken de AES/EBU ile deck in clock ini PT ye okutun.

DIGI02 ile Dolby-E layback yapanlar var digibetaya.

Bunlar benim tahminim'

bolsans

Geri