[Eski] Ekran karti sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Tunç Akın

Aktif üye
Diyordum ne zaman baslariz diye basladi :p Hos Apple ile alakali degil sorun Windowstayken ortaya cikti.

Crysis denilen oyunu gayet guzel oynuyordum. 800x600 cozunurluk filan ama su gibi akiyordu meret.

Daha sonra bir gun ne oldugunu anlayamadim, oyunu actigimda oyun icinde oyun gibiydi yani ana ekranin icinde ayni ekrandan bir tane daha vardi ama goruntu bozuktu ayrica hareket ettikce ana ekranda bozuluyordu.

Sadece Crysiste degil bir cok oyunda boyle problemler yasadim. Saniyorum 7300 GT pek sevilen bir ekran karti degil :)

Her neyse guncellemelerini indirdim kartin fakat bilgisayar gerek olmadigini soyledi (Mac OS dedi bunu)

Sizin akliniza gelen indirmem gereken bir seyler var mi acaba benim bilmedigim?

Yoksa bu alet oyun aleti degildir diyip gecip ilerleyen donemlerde ekran karti almaya mi bakacagim?

Onada baktim Applein Turkiye sitesinde goremedim nereden tegmin edebilirim acaba?

Tesekkurler iyi aksamlar.

Caci dedigini yaptim fakat degisen bir sey olmadi.

Fakat oyun icerisindeki grafik ayarlarinda anti-alesing tarzi bir ayar var. SIkInti bu kapali iken yasaniyor.

Bide bunun 2x ve 4x olarak 2 secenegi var. Mesela 2x'i secersem olay duzeliyor fakat bu seferde ekran karti yetmiyor.

Oyunu kaldirip yeniden yukledim olmadi. Internetten destek isteme kismi var fakat girdigimde dogum tarihime 1988 sececegime 1998 secmisim o yuzden giremiyorum :lol:

7300 gt, crysis'i doğru düzgün kaldırabilecek bir kart değil maalesef. Nvidia'nın en güncel sürücüleri belki sorunu çözebilir ama o kartla gerçekten olmaz. Ati x1900 bile sürünüyor crysis'te.

8800 gt ayrı satılmaya başlayacak yakın zamanda, onunla bir sorun kalmaz diye düşünüyorum.

Minocan eyvallah 1900bilmemkaca cozunurlukle oynayamiyorum ama gayette guzel calistirdi meret.

800e 600 olarak hic kasmadi takilmadi etmedi.

Benim sorunum bir gun calisirken diger gun calismamasi oldu :) Hemde degisen bir sey olmadan oldu bu.

Aklima soyle bir sey geldi buyuk ihtimal bir cozum olmazda,

Windows kismini oyun amacli kullanmak istiyorum. Eger gidip PC icin herhangi bir ekran karti alirsam (mac uyumlu olmayan) bunu slotlardan birine sokarsam Windows kisminda herhangi bir sorun olur mu?

Eger olmaz diyorsaniz cok kral bir sey olacak benim icin :)

Olmuyor, takan çok insan var yurtdışında :) Yalnız güç tüketimine dikkat. (110w mesela 8800 gt).

8800 gt uygun bir seçenek mesela.

Slot 1 e girmesi gerekecek tabi. 16x bantgenişliği veren tek slot o çünkü.

Minocan' Alıntı:
Olmuyor, takan çok insan var yurtdışında :) Yalnız güç tüketimine dikkat. (110w mesela 8800 gt).

8800 gt uygun bir seçenek mesela.

Slot 1 e girmesi gerekecek tabi. 16x bantgenişliği veren tek slot o çünkü.

Simdi oluyor mu olmuyor mu anlamadim :? Eger olmuyorsa 8800 gt nasil uygun secenek oluyor :? Yada yurtdisindaki insanlar niye takiyorlar :?

Zaten aklimdaki kart su anda 8800 gt. En uygunu en fiyat/performans olarak bu diye biliyorum.

Diyelim ki 1.slota taktigimda kendi ekran kartimi 2.slota taksam her MAC OSX kismini actigimda 8800 gtyi cikartmam gerekir mi yoksa bir problem olmaz mi?

Yani sadece MAC OSX kisminda calismaz gibi bir problem mi olur sadece. ( yahu hic konusamadim :( )

Yani diyorum ki ben 1. slotta 8800 gt 2.slotta 7300 gt var. Windowsu actigimda 8800 gt kullanilisin istiyorum, apple kismi ise sadece 7300 gtyi gorsun istiyorum.

Bunun imkani var midir?

Guc tuketimi ne gibi bir sorun cikarar? Tesekkurler.

Önce 7300 gt'de windows açacaksınız. Sonra onu söküp yerine 8800 gt takacaksanız, sürücülerini yüklediyseniz, windows'ta çalışıyor, söylemek istediğim buydu. Güç tüketimi önemli çünkü Mac Pro bütün donanımlara toplamda en fazla 300 w gönderebiliyor.

Tekrar os x açmanız için yine 8800 gt yi 7300 gt yi 1. slota takacaksanız. İki ekran kartı birden durunca windows sapıtabiliyormuş. 8800 Ultra kullananlar da var. Ama başka bir şey taktıklarını zannetmiyorum.

Tavsiyem biraz bekleyip Nvidia 8800 gt nin mac pro'lar için ayrı satınalınabilecek versiyonunu almanız. Böylece hem os x'te hem de windows'ta keyfine varırsınız.

Anladim en saglami herhalde beklemek :) Hos hardware icinde apple adi gecti mi fiyat tavan yapiyor ama yapabilecek baska bir sey yok :)

Tesekkurler tekrardan.

Zaten Windowsu sadece oyun icin tutuyorum. Gonul ister ki OSXte oyun oynamak ama yeterli gelmiyor.

IMCnin sitesinde bile olan oyunlar ya eski ya benim hosuma gitmedi.

Ayni problemi bende yasiyorum.Parallel desktop la osx icinde xp aciyorum..Fakat ekran karti icin en fazla 64 mb karti secebilecegimi soylyor.neyse onu sectikten sonra xp de oyun kurunca ekran kartini gormuyor..Ekran kartina bakinca paraller video driver yaziyor.Sanirim osx le birlikte kullaniyorlar peki nasil oyun oynayabilirm ben anlamadim..Ama anladigim osc icin oyun lari kullanmak daha mantikli..

Parallels yerine bootcamp kullanırsanız, hem windows'u doğal hızında çalıştırır hem de sürücü sorunu yaşamazsınız. Ama bu sadece Leopard kullananlar için geçerli.

Paralleli kullanmak icin ilk bootcamp i kurmak gerekiyor..Ama ben onuda denedim sadece windowsu actim fakat ayni sorun ekran kartini gormuyor..Oysa butun hepsi icin bootcamp yuklemisti programlari.

Geri