[Eski] Fox Tv 'deki Türk Filmlerinde Işık ve Görüntü Sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

barisarock13

Yeni üye
Evet, Fox Tv' nin Türkiye şubesinin vermiş olduğu Türk filmlerini takip ediyorum bir zamandır.

Yaklaşık 1 ay önce "Gen" filmi ve bu hafta "Sis ve Gece" yi izlerken filmlerde müthiş bir karanlık görüyoruz.
Bu hafta verdikleri "Sis ve Gece" filmi adeta sapsarıydı...

Bu, Fox Tv' nin yayınından mı kaynaklanıyor? Yoksa bu izlediğimiz filmlerde "görüntü" ve "ışık" sorunları mı var?

Filmler video ya aktarılırken telecine dediğimiz bir mevzudan geçerler bu kabaca bir film oynatma makinası ve bir video kameranın birleşiminden oluşur orda oynayan film burdan kaydedilir.
Picture%2012.png

bu aktarımdan sonra renk düzeltme programları ile renk düzeltilebilir karanlıkları aydınlatılabilir vs vs. ama genelde bu filmler telesine edildikten sonra kanallara veriliyor sanırım ve iyi sonuçlar olmasa bile bu şekilde yayınlanıyorlar.

Nedense çapaklı görüntülerdeki renkleri ve görüntüyü daha çok seviyorum. Bana daha doğal geliyor.
HD yayında hoşuma gitmiyor. Sanki biri kontrast ayarını köklemiş gibi geliyor gözüme. Tabi bu yapılan düzeltmeler kötü demek değil. Çok başarılı olmuş ama eski halleri daha samimi ve sıcak sanki. :?

Kutay' Alıntı:
Nedense çapaklı görüntülerdeki renkleri ve görüntüyü daha çok seviyorum. Bana daha doğal geliyor.
HD yayında hoşuma gitmiyor. Sanki biri kontrast ayarını köklemiş gibi geliyor gözüme. Tabi bu yapılan düzeltmeler kötü demek değil. Çok başarılı olmuş ama eski halleri daha samimi ve sıcak sanki. :?

İçimizdeki vintage aşkı bambaşka abi, ondandır. :mrgreen:

Geri