[Eski] Garageband input problemi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Slasher_

Yeni üye
Selamlar,

öncelikle doğru yeremi açıyorum ondan bile hiç emin değilim ama, henüz ses kayıt işlemleriyle yeni yeni uğraşmaya başladım, macintosh'ta ise daha yeniyim. herşey yolunda gibiydi ama bir kaç problem yaşadım, yardımcı olursanız çok sevineceğim emin olun. :D

öncelikle yapmak istediğim garageband de arkada bi ritim üzerine bi gitar kaydı basitçe, sadece hobi olarak uğraşıyorum bu işle bi profesyonellik yok yani. ama gitar sinyalini bir türlü almıyor program. ses kartı olarak m audio fast track var, bilgisayara ses gidiyor eminim, guitar rig falan çalışıyor ancak garageband de record alamıyorum bir türlü. preferences'den input ayarlarına baktım m audio seçili durumda. hiç bişey yapamadım tıkandım kaldım 1 gündür bunu çözmeye çalışıyorum.

teşekkürler şimdiden, iyi çalışmalar.

selam slasher

kayıt yapmak istedeğin bölümde (audio şeritinin önünde) R(ecord)'u aktive etmeyi bi dene. Bunu üstüne tıklıyarak yapabilirsin ( eğer R varsa tabi. GB kullanmıyorum ve bilgisayarımda yok).

Kaan

teşekkür ederim bilgi için, default olarak o aktif edilmiş geliyor zaten bahsettiğin yer doğru anladıysam. zaten input olarak built in mikrofonu seçersem bilgisayardaki mikrofondan alıyor kayıtı ama tabiki bunu istemiyorum, ses kartından aldığı sesi kaydetsin istiyorum. yinede ilgin için teşekkürler :)

Teşekkür ederim verdiğin sayfayı incelerken çözümü gördüm.

Benzer sorunu yaşayabilecekler acemiler için kabaca anlatayım, sağ taraftaki guitar track yazan bölmeden çalıştığınız anfinin üzerine çift tıklayın anfi ters dönücek ve aşağıda input source, monitor ayarları falan gelicek. (ben bu kadar gereksiz ve komplike bişey olabileceğini tahmin etmemiştim koy işte oraya ufacık yaz ne gereği var :) ) input source ayarlayıla oynayın, sonra kayıt almaya başlayabilirsiniz.

iyi çalışmalar.

Geri