[Eski] hangi yolda gitmek iyisi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ya cok tesekkurler gercekten cok guzel yanitlar aliyorum.abi brukselde o tip studyolar bilen var mi isim olsa yeter bulabilirim.burada turk studyosu yok.gecenlerde arap bir studyoya gittim.patronu bizim restaurantin musterisiymis.oraya gidince dedi seni gordum calisini begendim dedi.nasıl yardimci olabiliriz dedi dedim studyonuzda calisabilirmiyim dedi tabi dedi ranajor asistani olarak gel istedigin zaman basla dedi.simdi diyorum ki oraya baslayayim kendimi gelistirince bati bir studyoya geceyim.bilmiyorum bu benim dusuncem.araplarin isleri bana cok profosyonel gelmedi.

Çalýþan bir studyodan ne öðrensen kafi, hadi müzik öðrenemedin, iþler güçler nasýl yürür, alet edavat nasýldýr , onu öðrenirsin.

Bu arada onlarýn þu aþamada profesyonel olup olmamasý seni pek ilgilendirmez zira sen bu iþin baþýndasýn.

Hem yeni bi çevre yaparsýn hemde bu iþin mutfaðýný yakýndan tanýma þansýn olur.Ýþleri öðrenince (iyi bir aranjör olunca) adamlar kafana yatmasada býrakýr gidersin.

Arap marap deme git çalýþ.Ýyi karar vermiþsin.

Not: Bizi birbirimize soktun orayýda birbirine sokma yanlýz.
tease13ph.gif

BrN' Alıntı:
Not: Bizi birbirimize soktun orayıda birbirine sokma yanlız.
tease13ph.gif

ben kimseyi kizdiracak yada birbirine sokcak birsey yaptigimi dusunmuyorum tek sordugum soru hangi software di.bunda benim bir kabahatim yok diye dusunuyorum

Kerem?e...

Kerem selam,

ben en son 2 sene evvel kullandığımda cubase'de böyle bir özellik

yoktu.

Ben cubase'e benzer bir kısayol proglamlaması yaparak logic'e daha

kolay alışmıştım,daha sonra bu komutları programlama konusunda

cubase'de bir yazılım eklemesi yapmış herhalde,iyi olmuş.

saygılar.

Ümit Kuzer

SX 1'de de vardý, eðer ben de yanlýþ hatýrlamýyorsam.. ama Ümit'in plug-inler dýþýnda bahsettiði diðer özellikler de var Cubase'de.. sanýrým o zaman onlar da yoktu..

Degistirilebilir klavye kisa yollari (yogun olarak kullandigim icin biliyorum) en az 8 senedir var Cubase'de.
Cubase VST, SX1, SX2, SX3 farketmez. Kisayol alti-ustu. Abartilacak tarafi yok. 50 dolarlik yazilimda bile var "customizable shortcuts" hikayesi. Bulunamazsa, yardim edilebilir. Kilavuz vs vs.

Ha, platform uyumlulugu soz konusudur, Logic'e gecmek tercih edilebilir.
Ama fonksiyon (ve kullanicinin gelistirebilecegi fonksiyonlar da buna dahil) olarak, Cubase'in Logic'ten bir eksigi yok. Bilakis artilari var.
Arayuz begenilmez, ele daha kolay gelir... Ayri konular.

Cubase'le beraber gelen "link" ve "rewire" ile baska hersey birbirine baglanabilir. FX teleport ile, oteki odadaki hesap makinesinin islem gucunu ve fonksiyonunu bile tek bir bilgisayardan LAN ile kumanda edilebilir. Bunlar kolay seyler artik.

Geri