[Eski] Hard Disk Paylasimi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

berk

Yeni üye
Selamlar,
acaba Firewire dan veya USB 2.0 uzerinden bir external Hd(lacie 500G) iki Xp pro kullanan bilgisayar tarafindan paylasirlabilir mi? iki tarafta da shared e acsak, paralel olarak baglansa.....
denemek istemiyorum, bulmak icin, kaybedebilcegim cok sey var. ama olursa bayagi isim kolaylasicak.
bu konu hakkinda bilgisi olan varsa, cok iyi olur

tesekkur

berk

Bildigim kadariyla network'u ethernet uzerinden kuracaksin. Ikinci bilgisayar birinci bilgisayara baglanmis olan Hard Disk'e ethernet uzerinden ulasabilir.

Vedat selam,
network isine hic girmek istemiyordum, ama zorunlu kalirsam yapicam herhalde. bu konu hakkinda hic bilgim yok, network agi olusturup bilgisayarlari birbirine baglamak, interneti kullamadan,
sence benim dusuncem yatar mi? hard diski paylasimi network olmadan? :?

Tam olarak nasýl yapacaðýný anlamadým harddiskin arkasýndaki usb çýkýþýndan iki bilgisayara birden nasýl baðlantý kuracaksýn?

Orada kavrayamadýðým bir þey olsa bile, iki bilgisayarýn tek harddiski, ortak kullandýklarýnýn farkýnda olmadan çalýþtýrmalarý pek gerçekçi gözükmüyor. Yani network kurulduðunda bilgisayarlar biliyor ki bir harddiski paylaþýyorlar. Ve harddiske hükmeden tek makina oluyor.

Ancak iki bilgisayar da ayný anda ayný harddiski kendi kaynaklarýyla kontrol edemezler.

Umarým sorunu çok ters bir noktadan anlamadým. Yanlýþ anladýysam özür.

Selam Batuhan,
yok dogru anladin, external bir HD yi, firewire dan iki farkli bilgisayar paylasicak.
ama olmaz herhalde, network sart, router/hub gerekicek galiba? internet bagli olmicak bu iki bilgisayara, bu external HD yi gorsunler yeter. cabucak bir yontem ariyorum aslinda, network hakkimda hic bir bilgim yok. nasil kurulur neler lazim? bunlari ogrenicem, hardware ni alicam. is uzucak.
olayin asli, bir bilgisyar sadece Protools icin, digeri video editing. bu HD yi ikiside paylasiyor. ADR session lar 2,ci de oluyor, file ler PT ye atiliyor.sok cikar, sok cikar kablolari,:?
Homebrew yontem ariyorum.

bir harddiski iki bilgisayara dışardan mı bağlamak istiyorsun?
ext.hdd de iki firewire girişi mi var? böyle bir cihaz olaz değil ama hiç görmedim..
gerçekten de network en kolayı olur. sadece iki bilgisayar bağlayacaksan tek bir network kablosu ile işini çözebilirsin. kablo satın alacaksan sadece cross kablo olsun demelisin. network en hızlı çözümdür. kolaylıkla iki bilgisayarın hddsini de kullanabilirsin.

:idea: ama aklıma şöyle birşey geldi.. denemek lazım.. bir usb veya firewire hub, bu hub'a bağlı bir hdd ve iki bilgisayar.. bilgisayarlar hub'a bağlı diski ayrı ayrı görürler mi? birisi görünce diğer göremez mi? bilmiyorum
:!: bu fikir şöyle çürür.. her ikisi pc de bilgisayarı görse bile, ikisi birden bu diske veri yazmaya çalışırsa, boş sektörleri aynı anda kullanmadı deneyecek ve çakışacaktır. yani bu iş olmaz..

yani network yine en iyi seçim.

ne amaçla kullanacağını anlatırsan, başka çözümler de bulunabilir belki..

çoklu ortamlarda tek bir merkezde dosya yedekleme ve paylaşımlar için FileServer denen sistemler var. bir pc'ni fileserver yapabilirsin.. böylece iki pc de fileservera bağlanır. hatat üzerine kurduğun pc bile o bölümleri sanki networkten görür gibi çalışır.

Berk, network maliyetli de deðil kurulmasý zor da deðil. Hele XP ile.

Ben olsam þunu yapardým: iki tane ethernet kartý(6ytl türkiyede) alýrým, bir tane de iki bilgisayar arasýna "cross kablo" yaptýrýrým. Normal ethernet kablosunun deðiþik baðlantýlýsý, araya hub koymadan iki bilgisayarý direk bir kabloyla birbirine baðlamaya yarýyor.

Ýkisini birbirine baðlarým. Network setup wizardý çalýþtýrýrým. Ýkisine de ayný workgroup ismini veririm.

Oldu bile! Birbirini gören iki bilgisayar yaratmak XP de bu kadar basit. Bundan sonra harddiskini tercih edeceðin bir bilgisayara tak, paylaþýma aç oldu bitti ikisi de rahatça kullanýr.

Eðer bu yolu seçersen, network wizard veya paylaþýma açma ile ilgili sorunlarýn olursa yardýmcý olabilirim. Aklýma gelen en rahat ve sorunsuz çözüm bu.
Kolay gelsin

Systemx ve Batuhan,
cok tesekkur cevaplariniz icin. Gidip simdi hemen cross cable alip yapicam.
Systemx, evet artik external HD lerde, 3 port oluyor, genellikle 2Firewire bir USB2.0. harici satilan HD encloserlarda bazen 3 Firewire bile oluyor. Bu gunune kadar bunlari daisy-chain yapiyordum. ama bazen kasilmalar, yazmada delay ler oluyor. Daisy-chain yapmak ta cok iyi degil.
simdi iki bilgisayar bir externalHD yi paylasma sorunu cikti. onun icin bir yontem ariyordum.

bu linkten encloserlara bakabilirsin

cok tesekkurler

berk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri