[Eski] işletim sistemi ,işlemci....prescot veya 64bit?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

denismenis

Yeni üye
arkadaşlar merhaba
yeni bir sistem toplamak üzereyim kendime prescot a karar vermiştim işlemci olarak ancak biraz önce cubase sx3 ün yeni özelliklerini okudum prescot için gelişmiş destek verdiğini ancak çıkacak 64bit windows uda desteklediği yazıyor yani şimdi şimdi bir amd64bit işlemci alsam win64bit çıktığında cubase v3 ü 64bit kullanabilecekmiyim yoksa 64bit altında 32bit çalışmaya devam mı etcek?....sizce ne yapayım amd64bit mi intel prescot mu?

Bu ayki Sound On Sound'da Frank Zappa'nın oğlu Dweezil Zappa ile bir röportaj vardı, AMD'nin yeni 64-bit işlemcisi etrafına kurulmuş yeni bir PC DAW'da Nuendo kullanıyormuş ve "32-bit ile kıyas kabul etmeyecek derecede hızlı ve yüksek kapasiteli" diyordu çocuk, ama bilgisayarı kendisine AMD'nin kendisi toplayıp vermiş. Şimdi tam hatırlamıyorum detaylarını ancak akşam bakıp daha detaylı yazarım oradaki deneyimleri ve vermişlerse bilgisayar özelliklerini.

sahol açıklamaları iletebilirsen çok güzel olur
birde asıl öğremek istediğim cubase sx v3 windows xp64bit edition ın altında 32bit mi çalışcak yoksa 64bit desteği varmı bu konuda bilgisi olan varmı?

Windows'un 64 biti seneye cikiyor bildigim kadari ile. AMD 64 bitler 32 bit calisirken de iyi randiman veriyorlar. Kullanacagin software ve hardware'lerin support sayfasindan bu tur cpu ve chipsetlerle nasil calistigini ogrenmekte fayda var. Prescott'lar cok pahali olmalarinin yanisira cok da isiniyorlar (eskiden AMD'lerin sorunu idi :wink: ).
Sonar users forumunda AMD 64 bitlik sistemleri en iyi performans veren sistemler olarak cikti. Cubase kullanmadigim icin SX'in AMD ile nasil calistigini bilemiyecegim ama genelde VST pluginlerde ve instrumentlerde AMD'ler Intel'lerden daha iyi performans veriyorlar (ayni fiyat grubu icinde).

Sandýðým kadarýyla 64bite taþýnmak sancýlý olacak ve vakit gerekiyor. Microsoftun seneye stabil bir 64bit windows çýkartabileceðini sanmýyorum, tarihe bakýnca. Ama kim bilir?

64bit windows ve Cubase ile bitmiyor ki iþ... 64bitlik stabil ses arabirimi sürücüleri, 64bit stabil bir windows, bunlar zaman alacak gibi. Bakalým...

aslında amd lerin overclock a daha yatkın olması aynı fiyat aralığındaki işlemcilerinin inteli geçmesini sağlıyor ama ben overclock kullanmıyacağım ve artı amd nin müzik dünyasında tercih edilmelerinin diğer bir nedenide l2 belleklerinin şimdiye kadar intelden fazla olmasıydı die biliyorum aynı şekilde çekirdek bus hızlarınında...bildiğim kadarıyla 3ghz lik bir intel lga veya prescot 32bit çalışan amd64 3000+ dan daha performanslı default olarak ama işte 64bitlik işletim sistemleri çıktığında ne olacak bilemiyorum:) o yüzdende cubase sx v3 de 64 desteğinin olduğunun söylenmesi biraz kafamı karıştırdı...

m-audio 32bitlik sürücülerinin belini doðrultmuþ muydu yahu? :)
neyse m-audio da satýn alýndý þimdi arkasýndan konuþmak ayýp olur. hehe

Ben hiç sorun yaşamadım m-audio sürücüleriyle. Yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım. ;)

Aslında öldürmeye bile gerek yok.

M-audio sektörde gerçekten hatrý sayýlýr bir isimdi, pek çok ürününün sorunsuz olduðundan eminim tabi ki, ancak yabancý forumlarda reviewlarda, müþteri þikayetlerinde falan hep apaçýk olan ama düzeltilmeyen buglardan bahsediliyor belli baþlý ürünler için. Tabi bu çoðu þirket için geçerlidir sanýrým. Azcýk latifeden sayýlsýn benimki, kalitesiz iþler ortaya çýkartan bir þirketin böyle büyük bir pazar payý kapmasý mümkün deðil tabi ki, adamlar iþlerini biliyor öyle ya da böyle. Yapýyorlar sonuç olarak.
sevgiler

SX3 maalesef 64bit "uyumlu" sadece, yani WinXP64 altında 32 bit çalışıyor. 64 bit compile ne zaman yaparlar belirsiz. Bu arada dongle'ın da 64bit sürücüleri yokmuş henüz.

evet gonzonun da dediðini duyduktan sonra anlamýþ oldum ki, 64bit stabil þekilde hayatlarýmýza girmeye baþladýðý anda, þu anda satýlan 64bit iþlemciler çoktan tarih olmuþ olacak. böyle bir düþüncem var.

Eğer fiyat farkı senin için önemli değilse, İntel chipsetli bir anakart+P4 2.4ghz Amdlere göre daha mantıklı bir seçim :)

Fakat kesinlikle Presscottlardan uzak dur değim ben sana, Eğer Presscott alırsanda iyi bir soğutucu(Zalman, CoolerMaster) + iyi soğuyan bir kasa (Aopen ve ThermalTake'ler güzel) almanı öneriririm.Alacağın kasa minimum 350w olsun çok lazım olacak yakında :wink:

İşlemci konusunda C serisi P4 2.4 tavsiyemin sebebi overclock için çok uygun olması ve Presscottlardan daha az ısınması.Eğer DDR500 ramlerden(Vitestalar çok iyi ama pek bulunamıyor yoksa kingston alabilirsin) alırsan işlemciyi iyi bir soğutma ile 3.2 Ghz olarak kullanabilirsin.

Bu günlerde bu konularla çok ilgiliyim, aybaşında bende kendime yeni bir sistem toplayacağımda :)

Kolay gelsin, Hayırlı olsun

İş yapacağın (ha müzik ha iş ) bir makinada overclocking yapmak ne kadar mantıklı bilemiyorum.

- Ohh, ne güzel oldu parça....... ............restart!?!?

Kötü bir manzara. Stabilite işlem gücünden önce geliyor benim kitabımda :)

- Ohh, ne güzel oldu parça....... ............restart!?!?

Haha süper.....

Evet Ozan sana katılıyorum stabilite kesinlikle daha evvel gelir, ancak adamlar zaten bunun için yapmışlar bu meretleri....C serisi P4 işlemciler Presscottlarla (presscottlar daha yeni model) neredeyse eşit fiyatta bunun sebebi neden kaynaklanıyor sanıyorsun ki.....

Tak sebebi var C serisi işlemciler stabiliteden ödün vermeden overclock.yapabilen işlemciler.ok. :wink:

arkaşalar öncelikle müzik için toplanan bir pc de overclock a karşıyım...sistemime karar verdim zaten işlemci prescot3.0ghz olcak kasa thermaltake ve 400w zalman psu bide hyper6 ...artı olarak prescot ların ısı sorunu abartılcak düzeyde değil sorun çıkarcak düzeydede değil eski amd ler gibi yanma problemide yok bu yüzden sorundeğil c serisi değilde prescot olmasının nedenide müzik uygulamalarında l2 belleğin önemli olması...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri