[Eski] iMac 'te Güvenlik

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Giyotin

Yeni üye
Birkaç aydır iMac kullanıyorum. Yazıcım bir süredir bağlı değildi. Çıktı almak için yazıcımı bağladığımda daha yazdır demeden çıktı almaya başladı. Çıkan sayfada "Bilgisayarını çökertmemi İstermisin Ha?" yazıyordu.

Anladığım kadarıyla biri wireless vasıtasıyla imacime bağlanmış ve bunu yazdırmaya çalışmış.

Aynı kişi tekrar sistemime girebilir ve birçok şey yapabilir. Bunu nasıl engelleyebilirim.

Giyotin' Alıntı:
Birkaç aydır iMac kullanıyorum. Yazıcım bir süredir bağlı değildi. Çıktı almak için yazıcımı bağladığımda daha yazdır demeden çıktı almaya başladı. Çıkan sayfada "Bilgisayarını çökertmemi İstermisin Ha?" yazıyordu.

Anladığım kadarıyla biri wireless vasıtasıyla imacime bağlanmış ve bunu yazdırmaya çalışmış.

Aynı kişi tekrar sistemime girebilir ve birçok şey yapabilir. Bunu nasıl engelleyebilirim.

Bi dakka abi hani mac virüs vs. konusunda güvenliydi? Ben mac kullanmaya henüz başladım ve yeni yeni bilgi ediniyorum. Virüs programı kurmadım ve kurmam gerekir mi? ve mac dünyasında güvenlik konusunda genel olarak herkes ne kullanır? Ayrıca Mahcem abi bahsettiğin seçeneği ben göremedim orada? ve bahsettiğin seçenek seçildiğinde herhangi bir kısıtlama veya engelle karşılaşılır mı?

McAfee VirusScan güzeldir.Maclere virüs girmez diye bir olay yoktur.Firewall programıda kur derim Little Snitch tavsiye ederim.

Geri