[Eski] iMac ve RME Firewire kablo girişleri

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

djavu

Yeni üye
Merhaba,
Kısa bir süre önce kayıtlarım için Mac ortamına geçiş yaptım ancak firewire kablo giriş/çıkışları konusunda çözüm bulamıyorum.
iMac'in firewire girişi kaç pin? Ayrıca RME Fireface 800'ün firewire 800 çıkışı kaç pin? Bu iki hardware birleştirebilecek kabloyu nereden bulabilirim acaba?

Teşekkürler,

RME kendisi Firewire 800 kablosu ile gelir. Bir tane Firewire 800 standardi var, o yuzden hepsi ayni sayida pin e sahip. Mac'te karmasik isler yoktur. Kablo takarsin calisir genelde. Ayrica kablo almana gerek yok

sayın GREGO, ben rme'yi ikinci el olarak aldığım için beraberinde gelen kablosu ile ilgili bir bilgim yok. ayrıca daha önce firewire 400 çıkışını kullanmıştım o yüzden RME nin firewire 800 çıkışı nın farklı bir pin büyüklüğünde olduğunu sanıyorum biliyorsunuzdur.

FF 800 9 pin ile çalışmaktadır. FF 400 ise 6 pinden oluşur. Bu konuda uzman olmasamda bu konuyu bende araştırmıştım. Yani size Mac ortamında çalışmanız için 9 pin to 9 pin diye adlandırılan kablolardan lazım.
Bu arada Bus Power (Firewire üzerinden gücü besleme) olayını tam olarak bilmiyorum Maclerde. Onu da bilen bir arkadaş belirtir sanırım. Sadece FF 400 lerde besleme yapılacaksa 6 pinto 6 pin kablo, besleme yapılmayacaksa, başka bir ifadeyle ses kartı kendi DC adaptörü ile kullanılacaksa FF 400 ler 6 pin to 4 pin olarak kullanılabiliyor. Yada ben yanlış biliyorum :)
Yanlışım olabilir arkadaşlar düzeltebilirlerse sevinirim.

Geri