[Eski] Leopard kullanan?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Tunç Akın

Aktif üye
Arkadaslar selamlar,

Leopard'in problemlerinin oldugunu duydum. Fakat yeni bir ekran karti aldim isletim sistemi olarak Leopard istemekte. Amacim zaten Mac os kismi ile kullanmak degil aslinda ekran kartini ama yinede sormak istedim,

Leopard'a gecen var mi? Eger gecen var ise problemsiz kullaniyor mu?

2) Garip bir soru ama, birbirinden farkli 2 ekran karti ayni anda kullanilabilir mi? 7300 gt ve ati radeon HD 3780 ekran kartlari..

Tesekkur ederim iyi aksamlar.

Ben geçtim kart için (zaten başka forumda da yazmıştım aynı kişiyim) Apple programlarından yana hiçbir sıkıntım yok. (Final Cut Studio 2, Logic Express)

İki kart bir arada kullanılıyor. Ama HD 3870 varken 3. monitör çıkmayacaksan (ki ben 3 monitör aynı anda çalıştırabiliyorum kartla istediğimde) bence 7300 gt gerekli değil.

Ben de leopard kullaniyorum. Iki tane 8800 var ekran karti ve cok iyi calistiklarini soyleyebilirim.

Diger programlarda da bir sorun yasamadim. Logic 8 ve Final Cut disinda bir sey kullanmiyorum gerci.

Minocan' Alıntı:
Ben geçtim kart için (zaten başka forumda da yazmıştım aynı kişiyim) Apple programlarından yana hiçbir sıkıntım yok. (Final Cut Studio 2, Logic Express)

İki kart bir arada kullanılıyor. Ama HD 3870 varken 3. monitör çıkmayacaksan (ki ben 3 monitör aynı anda çalıştırabiliyorum kartla istediğimde) bence 7300 gt gerekli değil.

Sevgili minocan sende burda miydin yahu :)

Benim problemim yinede leoparda gecmemek. 2 kart kullanma istegim ise monitor eklemek icin degil, leoparda gecmeden osx kisminda sadece 7300'u gorebilmesi.

Boyle bir sey mumkun mu yoksa alet yemez mi?

Ben malesef ki Logic kullanmiyor. Acaba Cubase ile bir problem yasar miyim? Ne bileyim insanlar yerden yere vuruyorlardi en son Leopard'i.

Bir de ben takabilir miyim bu aleti bilemiyorum. Minocan basini agritabilirim :p

Ben de eskiden Leopard'ı yerden yere vuranlardan biriydim. Yeni kartla 10.5.4 e geçtim şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. 10.5.5 in de eli kulağında.

Kart kurulumuna gelince.

Ati Radeon'u 16x lik ilk pci express slota, Nvidia'yı ise başka bir slota takarsan, tiger'da 7300 gt'yi, windows/leopard'da ise ati'yi gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Yapman gereken monitörü uygun karta takmak olacak o kadar :)

Cubase'le de problem olacağını sanmıyorum ama plug in lerin Leopard'la olan uyumluluklarını araştırmak lazım. Ben Audio Unitlerden yana bir sorun yaşamadım ama yine de araştırıp kontrol etmekte fayda var.

Kart takma konusunda yardım ederim tabi. Malum 7300 gt'de güç kablosu gerekmiyordu.

Leopard'a geçildikten sonra önce sürücü kurulacak.
Sonra yeniden başlatılacak
Daha sonra ATI kartı takılacak. (cd dökümanında hepsi anlatılıyor zaten)

Bu şekilde yapıldığı zaman sorunsuz çalışıyor kart. Az ısınması da (x1900e göre) cabası.

Minocan sagolasin. Tesekkur ederim.

Ama zaten dedigin gibi Tiger 7300gt gorurse, windows kismi ise hd 3870 gorurse olay benim icin tamamdir. Ekranida takarim uygun karta sorun degil :)

Su an halen yurtdisindayim, karti yarin takacagim, o power kablosunu nereye takacagimi bilmiyorum yani Mac pro'nun guc kaynagi nerede bilmiyorum.

Icini acar bakarim yarin eger becerebilecegim bir sey ise zaten hallederim beceremezsem seni tekrar rahatsiz edecegim.

Tekrardan tesekkur ederim.

Iyi gunler.

Leopard'i yerden yere vuranlarin genellikte isin teknik kisminyla ilgili cok fazla bilgisi olmayan bir kitle oldugu izlenimini edindim. Benim kullandigim hic bir hardware sorun yaratmadi simdiye kadar (rme, tascam + bir kac benzeri sey). Basit ve kolay halledilebilecek seylerden bahsetmiyorum, tabii ki.

Vista ve muzik ile ilgili de ayni seyi soylenmisti, benzer bir kitle tarafindan. Sadece bilgisizlige veriyorum. Vista (ya da 2008 server) muhtesem bir daw olabilecek bir kernel'e sahip. Xp daha muhtesemdir diyenlere sadece gulup gecmek gerekiyor, sanirim.

Wookiert' Alıntı:
Vista ve muzik ile ilgili de ayni seyi soylenmisti, benzer bir kitle tarafindan. Sadece bilgisizlige veriyorum. Vista (ya da 2008 server) muhtesem bir daw olabilecek bir kernel'e sahip. Xp daha muhtesemdir diyenlere sadece gulup gecmek gerekiyor, sanirim.

Bilgisayar kurdu değilim ama gözle gördüğüm bir şey var.

C2D 2.0 GHz, 1 GB Ramli masaüstü PCde vista beni ağlatıyor. Gerçekten. Kullanıcı uyarı zımbırtılarını falan da kapattım. Ama çok yavaş. Veyahut ben bir şeyden anlamıyorum. Veyahut OS X'e çok alıştım şımarıklık yapıyorum. :D

Ha bu arada MacBook'a BootCamp ile kurduğum XP masaüstündeki Vistadan çok daha güzel çalışıyor.

Kernelini falan bilemiyorum ama çalışıyorum.

Kusura bakmayin ama eger 1gb'lik ramdeki performanslarin karsilastirmasini yapacak isek windows 2000 muhtemelen hepsinden hizli cikacaktir. Gidip ram almanizi tavsiye edebilirim sadece.

Laptop'larla ilgili soylenecekler de uc asagi-bes yukari ayni.

O zaman mesajınızı şöyle değiştiriveriniz; Eğer RAMiniz yüksek ise, Vista iyidir. Yoksa 2000 kullanın.

Oysa söylediğiniz, XP Vista'dan iyidir denemez! şeklinde idi.

Bakın, duruma göre XP daha verimli olabiliyormuş.

Ayrıca, biraz sakin. Yalan söylüyorsun demedim. Anlamam, ama yaşadığım durum bu dedim. Ayrıca, neye ne zaman ne kadar para harcayabileceğim, benim tasarrufumdadır.

Bir yanlis anlasilma olmus, anladigim kadariyla.

Pro audio ile ilgili bir forumda, dusuk ram'le hangi isletim sistemi daha iyidir tartismasina girmek gibi bir amacim yoktu.

Forumun Pro Audio forumu olması hepimizin para babası olduğu anlamına ya da hepimizin pro olduğu anlamına gelmiyor. Prosumer mı deniyordu benim gibilere?

Hepimizin evinde de 8 GB ramli 8 çekirdekli Mac Prolar olması gerektiği anlamına da gelmiyor.

Lütfen saldırı gibi anlama. Elimizdeki imkanlarla en iyiyi yakalamaya çalışıyoruz. Yoksa ben de biliyorum daha fazla RAM'e ihtiyacım olduğunu.

İş güzarlık yapmanın alemi yok. Bu yaptığının "20 liran da mı yok?" demekten hiç bir farkı yok. Ve buna benzer şeyler söylemek çok ayıp. Gerçekten. Bilgisayarlardan önce biraz ahlakla ilgili bir şeyler düşünmeyi yeğlemelisin. Sen kendi kendine tepiş, her mesajımda, sana karşı "rica eden" bir hitap kullanmış olmama rağmen, işi terbiyesizliği sürmeye devam etmekte ısrarcısın. Bahsettiğim bilgisayar da benim DAW olarak kullandığım bilgisayar değil. Babamın pc'si.Ona yetiyor 1 GB ram.

Daha önce de söyledim, neye ne para harcayabilecek olduğum yalnız benim insiyatifimdedir. İlk mesajında kurduğun hatalı durumu kabullenmek yerine, laf kalabalığı yapıp mevzuyu uzatmaya çalışıyorsun.

Sana cevaben daha çok şey yazmıştım da, neyse kısa keseyim.

Not: Foruma bir başlık aç, RAM'e ihtiyacı olana RAM alınır diye. Bak bakalım kaç kişi isteyecek. Ondan sonra bir daha düşün pro audio zırvalarını. Bana da 2x2 SO-DIMM 2x2 PC'ye RAM gönder bir zahmet. Sebil ya bunlar.

Neye ne tavsiye edebilecegim benim insiyatifimdeyse, sonrasindaki populist fakir edebiyati nedir? Bir de, "seni kiniyorum ve sana laflar hazirladim" temali mesajlarla mi kanitlanacak bu?

Babanin pc'sinin mac'lerle ilgili pro audio forumunda isi ne, bu arada? Konu/baglam gibi kavramlardan haberdar miyiz?

Geri