[Eski] LOGIC 9 midi bağlantı sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

musicianshn

Yeni üye
çok enteresan bir problemim var.. yardımcı olabilirseniz sevinirim..

roland a90 keyboardumu, Apple Imac / logic 9 ile kullanamıyorum şöyle ki;
çaldığım seslerin bazılarını yutuyor dolayısıyla çalınan akorların isimleri dahi yanlış ve sustain pedalı bağlamasam bile bazı sesler sustainli geliyor..
motif XS veya triton extreme gibi keyboardları aynı şekilde midi bağladığım zaman hiç bir problem yaşamadan çalışabiliyorum logicde..
daha enteresan olan şudur ki;
roland a90ı midiyle motif xs veya tritona bağladığım zaman diğer keyboardların seslerini sağlıklı bir şekilde kullanabiliyorum..

Daha önce böyle ilginç bir sorun yaşayanınız varmıdır bilmem ancak sayın TG nin çözüm üretebileceğini umarım..
Teşekkürler..

Klavyenizi bilgisayara nasıl bağlıyorsunuz? USB-Midi çevirici ile mi kullanıyorsunuz, midi out portundan çıkıp bir arayüze mi giriyorsunuz?

Bu tip sorunlara sebep olan bir bug vardı, öceki güncellemelerin birinde bu sorunu çözdüler. Eğer updateleri yüklemediyseniz software update yapmanızda fayda var.

USB midi çevirici kullanıyorum.. software uptade yapmıştım fakat problem devam etmekte.. bilgi paylaşımlarınızı beklemekteyim teşekkürler..

Merhaba musicianshn,
Bir süreliğine tatildedeydim üzgünüm belki de zamanında geri bildirimde bulunamadık... :?

Sorunun ne olduğunu anlayamadım ama şunu bir denemeni öneririm eğer sorunun devam ediyorsa:

Finder>Apps>Utilities>Audio MIDI Setup

Window'dan "Show MIDI Window" ı seç. Bak bakalım Roland orada görünüyor mu?

Görünmüyorsa Add Device'dan ekle, görünüyorsa 'Remove Device" sonra yeniden ekle, fakat eklemeden önce Roland'dan MIDI ayarlarını default yap...bakalım faydası olacak mı?

Olmazsa uğra buraya yeniden değerlendirelim.

Huzur. 8)

Soru soruldu cevaplar verildi de, en önemlisi işe yaradı mı :roll: ?

Veya başka bir çözüm var o mu uygulandı :shock: ?

Arkadaşlar foruma soru sorduğunuz gibi bir de cevapları cevaplasanız daha güzel olmaz mı iletişim :lol: ?

Geri