[Eski] Logic Pro 7 Export sorunu ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Nakres

Yeni üye
Merhaba..Ben pcden mac sistemine geçtim.Cubase yerine Logic Pro 7 kullanmaya başladım.Programların birçok noktası ortak olmasına ragmen export kısmı biraz farklı geldi.
Çözebildigim kadarıyla regron kısmından tüm sesleri seçtikten sonra merge seçenegini seçiyoruz.Fakat aldıgım mix duyduğumla aynı olmuyor.Merge e tıkladığımda auto clip diye mini bir işlem yapıyor ve sanırım bu kısımda projede ilk giren ses göre digerlerini kısıyor.
Aslında lafı uzatmamak gerekirse ufak bir audio export sorunum var.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Belirttiginiz gibi öncelikle logic ve mac forumunu araştırdım ama bununla ilgili bir soru ya da cevap bulamadım.Şimdiden teşekkürler.

Export ederken normalize falan gibi seviyelerini değiştiren bir seçenek var mı?

Varsa Devredışı olması gerekiyor.

özürümü ileterek bu cümlenizden pek anlam çıkaramadığımı itiraf etmem gerekiyor. Logic 7 pro programında alınan kayıtlar nasıl export edilir onu öğrenmek istiyorum. Yukarıda da anlattığım gibi region ları merge yapıyorum fakat sesi herhangi bir region a göre normalize ediyor. Normalize etmesini de devredışı bırakamadım. Kısacası elim kolum bağlı. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Nakres "Bounce" gibi bir seçenek olması lazım programda. Cubase'in "export"u Logic'de "bounce" olarak yer alıyor.

Merhaba,

Sizin region larla yaptığınız işlem, audio export değil; sadece parçalı ses dosyalarını tek ses dosyası haline getirmek. Bu nokatada kullanmış olduğunuz efekt ve send&returnler -dosya üzerine işlenmediğinden- işleme dahil olmayacaktır.

Bu noktada tüm kanalları export layıp, tek stereo veya mono ses dosyası elde etmek istiyorsanız; COMMAND + B (elma + B) kısayolunu kullanabilirsiniz. Açılan Bounce penceresinde Sample ve Bit Rate için seçeneklerle, Normalize vs. gibi müdehaleler de bulunmaktadır.

Kanalları tek tek dışarı çıkartmak istiyorsanız, Logic menüsünden File > Export > All tracks As Audio Files dizgesini izlemeniz yeterli veya Arange Window içerisinde istediğiniz kanal/kanalları Solo edip, Bounce edebilirsiniz. Böylece ister tekil, ister çoğul veya master track export işlemini yapmış olursunuz.

Saygılar, Noyan.

Geri