[Eski] Logic pro 9 Tempo bulma ve degistirme.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

LE10

Yeni üye
Arkadaslar sorumu nasil anlatacagimi bilemiyorum ama elimde bir kac acapella var onlara remix yapmak istiyorum ama bu acapella larin tam tempo sunu logic de nasil bulabilirm ve nasil degistire bilirim buldukdan sonra kendi beat lerimi buna nasil oturturum metronom bi alakasi varmi ? Cevap veren vermeyen herkeze simdiden cok tskkrler.

Temposunu bulmak istediğin acapella' yi Arrange Window'da bir kanala import et.
Kanalın insert segmentinden Metering > BPM Counter' i ac.
Play' e bas.
BPM Counter sana tempo bilgisi verecek.
Acapella region' inin başlangıç noktasını solundaki en yakın grid' e sifirla.
Acapella region' inin üzerine çift tıkla, Sample Editor açılacak.
Buradan Functions > Pitch and Tempo Change' i tıkla (isimlerin sırası farklı olabilir, aklımda kaldiginca yazıyorum)
Açılan pencerede original kısmına BPM Counter' ın verdigi tempoyu yaz. Sagindaki Destination kısmına da olmasını istediğin tempoyu gir.
Hemen üstündeki Mode alanına da Acapella' nin icerigine göre "monophonic" ya da "complex" i seç.
Projenin temposunu da istediğin tempoya getirmeyi unutma.

Başka yollar da var, bir dene bakalım.

N.

Merhaba Noyanc cok tesekkur ederim yardimin icin bir sorum olucak ucretli özel kurs verebilirmisin ?

Selamlar 120 bpm lik bir proje uzerinde calisiyorum ve baska bir audio dan bir saksafon loop kesip kendi projeme koymam lazim kesecegim audio nun bpm mi 120 gosteriyor loop kestikten sonra kestigim loop un bpm mini bakiyorum 118 gosteriyor bende calistigim projeme koyamiyorum bu loopu bilgisi olan varmi :)
one love.

1.Logic'e attığın loop'un inspector penceresinden follow tempo seçeneğini işaretle (Şekil1). Yine olmuyorsa

2. Audio > Detect Tempo > Enable Follow Tempo and Flex.(Şekil 2)

Yine olmuyorsa,

3. Audio> Convert to new Audio Files (Şekil 3)

4. ardından import et ve yeniden 2nci adımı uygua.

Geri