[Eski] logic pro:system overload. the audio engine... hatası

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

buzlukomposto

Yeni üye
Merhabalar,

Öncelikle bir süredir takip ettiğim bu yararlı forumda ilk basligimla beraber merhaba demek isterim herkese.
Macbook kullanıcısıyım. 2ghz - 2gb rm. fazla teknik ozellik vermeye gerek duymuyorum oyleki uluslararasi bu sorunda makinenin ozellikleri bir oncelik teskil etmiyor.

Logic Studio programında calisirken 8-9 trackle calismaya basladigimda

'Logic Pro: System overload. The audio engine was not able to process all required data in time (-10011) '

hatasıyla karsilasiyorum. hem ses hem program duruyor.
bu halde calismamin mumkunati yok. anladigim kadariyla kullandigim vstilerle baglantiliç ancak bu vstleri kullanmaktan vazgecmeye pek niyetimde yok.

sorun apple in official sitesindede tartisilmis ve sponuc bulunamamis gozukuyor.
http://discussions.apple.com/thread.jsp ... &tstart=60
bu konu hakkında fikri olanlardan yardimlarini bekliyorum

sevgi ve saygılarıml

biraz daha açarmısınız?
insert new track ardından , kullanacagim vstyi yukluyorum.
akıl verirmisiniz nereden kaynaklanıyor yanlışım

Buffer size'ın düşükse, ona rağmen her kanala vsti açıp devamına da bir sürü vst açıyorsan, CPU bu işi eş zamanlı yapacak kadar kuvvetli olmadığı için yapamıyorum der. Bu onun uyarısı.

Buffer size'ını yükselt, kayıt aşamasında düşük tutabilirsin, ama edit ve miks aşamalarında buffer yüksek olsun.

Reverb delay gibi efektlerden bir tane açıp sendden kanallara dağıt.

buzlukomposto' Alıntı:
biraz daha açarmısınız?
insert new track ardından , kullanacagim vstyi yukluyorum.
akıl verirmisiniz nereden kaynaklanıyor yanlışım

Bu problem 8 core Mac Pro larda da olabiliyor. 8 cpu çekirdeğinden birinin bir an tavan yapması ile söz konusu mesaj çıkıyor ve Logic e kal geliyor :) ama sonra devam deyince toparlıyor...

Muhtemelen sizin de çekirdeklerden biri o sırada yüke girince diğerinin varlığı da birşeyi değiştiremiyor ve bu mesajı alıyorsunuz... Yani 2 core veya 8 core bu problem karşısında pek farketmiyor. Birinde daha seyrek hata mesajı alıyorsunuz diğerinde biraz daha sık. Buffer ayarlarınızı 512 yaparak deneyin biraz daha rahatlayacaktır sistem...

ps: Ayrıca Logic VST değil AU kullanır, ama eski Cubase kullanıcılarının ağız alışkanlığı herhalde VST demeye devam ediyorlar :)

Altlarda Logic için Mac'i optimize etmek diye bir başlık var onu okudun mu? Orada konu ile ilgili bir mesajım var.

Bu bir bug ve hala düzeltilmedi. Aslında çok önemli...

Logic 3.parti au enstrüman ve pluginleri çalıştırırken çekirdekleri optimize etmeyi beceremeyip, bir çekirdeğe yüklenmesinden kaynaklı. 1-2 playback yapınca düzeliyor genelde... (playback ile core dağıtımını öğreniyor meret, çok ilginç)

Çok rahatsız edecek bir duruma gelmiyor çoğu kullanıcı için, ama sende olduğu gibi ciddi problemleri de forumlardan görüyorum..

Linkte verdiğim yöntemi de bir denemeni öneririm...

Activity Monitor ve çekirdek kullanımlarını da gözlemledin mi? Bir çekirdeğe mi yükleniyor?

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Bu uyarı bir yerden kapatılıyordu ama hatırlayamıyorum şimdi.

Evet bu uyarı bir yerden kapatılıyor ama durum değişmiyor :) yani bu sefer herhangi bir uyarı mesajı gelmeden kal geliyor :)

Bu problemi ne zaman çözecekler hakikaten?Apple da dilini yuttu bu konularda... Hiç tepki yok. Bari 8.3'de düzeltsinler...

Bir problem bug daha var benim yaşadığım, sizde de var mı?
AU şeklinde çalan kanallarda playback'i parça ortasında durduruyorum. Baştan tekrar başladığında cırt pırt durdugu son ölçüden bir nota çalıyor öyle başlıyor...

Transport üzerinden midi panic yaptırıp gazını alıyorum mecburen... :lol: Bunu da gearslutz'dan biri yazdı, öyle uyandım çözümüne... :lol:

Yoksa bounce'larda falan problem oluyordu....

Logic midi boşaltımını playback stoplandığında değil play'lendiğinde yapıyormuş, onun için parça ortasında durdurulunca memory'de kalan notayı tekrar play yapıldığında çalıyormuş...

logic'in benim bahsettiğim hata dahil olmak üzere 2-3 tane daha ciddi bug sorunu var.
bahsettiğim sorunda hiçbir şekilde cpu yüklenmesi veya gerçek anlamda bir audio midi eşlenemem durumundan kaynaklanmıyor arkadaşlar
bu bildiğiniz bug.
ve evet, apple bu konuda hiçbir açıklama yapmamakta direniyor.
anlıyamadığım bazı insanlarda logic tıkır tıkır calisirken bir grup kullanıcıya sorun çıkarıyor.

Apple teknik destek konusunda hakikaten 3 maymunu oynuyor.
Onlar da biliyorlardır bu problemleri, düzelteceklerini tahmin ediyorum 2008 içinde...

Dediğin gibi, yabancı forumda da tartışılmış, milletin 8 çekirdekli Mac'i de şişiyor, tek core'a yüklenince... Bu kesinlikle bir bug...

Playback'e zorlamayı denedin mi?
Hata versin, sen tekrar play'e bas, çaldır, 2-3 seferde öğreniyor benim Mac'te... Core'lara dağılmaya başlıyor yük....

evet uyarinin cikmasini onlemek mumkun ancak hata devam ediyor.
caldir caldir ogrensin taktigide bir yere kadar, imkansiz benim icin logicle calismak,malesef.

Geri