[Eski] Logic'te ölçülere nasıl ritardando verebilirim?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

musicapuerte

Yeni üye
Merhaba, Logic'de parçanın sonundaki birkaç ölçüye nasıl ritardando verebilirim? Ve de iptali ne şekildedir? Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Ikinci yol şudur:

Global Tracks'i aç (kısayolu "G") (şekil 1)

Tempo satırını büyüt. Farklı alternatifler yarat (şekil 2)

Sağ click > Tools > Kalem seç

istediğin yerde tıkla ve tempo change yarat (şekil 3)

sonra Command tuşu basılıyken köşeleri yumuşat (şekil 4).

Huzur.

Böylece aynı projede farklı seçimler (tempo) yapıp sonradan karar verebilirsin dinleyerek veya dinleterek.

Huzur. 8)

Parçanın sonuna bir ritardando verdim ama pek doğal olmadı. Doğal olması için rakamsal değerlerle çok sayıda denemeler yapmak gerekiyor. Cubase'de ben bunu şu şekilde yapıyordum ; bir tempo track açıp, ritardando vermek istediğim ölçülerden record'a giriyordum. Ve record sırasında müziği dinleyerek mouse'u hareket ettirmek suretiyle kafamdaki ritardandoyu verebiliyordum. Logic'de aynısı yapılabilir mi?

Cubase'de nasıl olduğunu bilmiyorum ama Logic'te tarif ettiğin şekilde bir yöntem olduğunu düşünmüyorum. :( .

Ancak alternatifler arasında kopyalayıp, alternatifler yaratabilirsin ve dinleyerek karar verebilirsin. Aslında çalarak da kalemle Global Tracks'de tempo change yaratabilirsin ama benim tercihim yukarıda anlattığım gibi yapmak olurdu.

Yoğurt ve Adam durumu yani.

Huzur.

TG' Alıntı:
Cubase'de nasıl olduğunu bilmiyorum ama Logic'te tarif ettiğin şekilde bir yöntem olduğunu düşünmüyorum. :( .

Ancak alternatifler arasında kopyalayıp, alternatifler yaratabilirsin ve dinleyerek karar verebilirsin. Aslında çalarak da kalemle Global Tracks'de tempo change yaratabilirsin ama benim tercihim yukarıda anlattığım gibi yapmak olurdu.

Huzur.
Bugün bilgisayarı kapatıyorum artık, G'ye basarak yapılanla yarın uğraşacağım. En iyi yöntem o gibi geldi bana, çok teşekkürler :)

TG' Alıntı:

Huzur.
Selam, G kısayoluyla yapılan yönteme alıştım ve oldukça kullanışlı budum. Her vuruş için merdiven basamakları yarattım, dinleyerek basamakların seviyelerini zevkime göre düzenledim. Kafamdaki gibi oldu, tekrar teşekkürler :)

Geri