[Eski] Logic'te reverse yapma ve tempo değişimi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Kenan

Yeni üye
Merhabalar.

İlk sormak istediğim kaydettiğim bir sinyali reverse yapmak. Logicte help kısmından yardım almak istedim fakat tarif ettiği şekilde yapınca reverse düğmesi aktif olmuyor. yapmak istediğim sinyali seçip reverse e basmak ama yapamadım.

İkinci sormak istediğim, şarkının başı ve sonunda ayrı iki tempo var. Girişte kaydını aldığım gitarı şarkı sonunada eklemek istedim. Parçayı tasarlarken grup sadece girişte bir riff çalmış ama ben şarkıya tansiyon vermek için finalde de kullanmak istiyorum. Giriş temposu 140 çıkış temposu 90. 3 kanal değişik mikrofon pozisyonlarıyla amfi kaydettim. Logicte çalımları çok bozmadan tempoyu daha düşük nasıl çaldırabilirim? Apple ın looplarını tempoya göre değiştirebiliyorduk, ama kaydettiğim sinyali nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Region'i ters cevirmek icin o region' cift tikla. Sample editor acilacak. Functions'dan da reverse'u sec. Eger kullandigin region apple loop falansa cevirmez. Once bounce etmen gerek.

Region'i alt tusu basiliyken genisletirsen time stretch yapar. Ilk kisimdan bir kac olcu secip kac olcuyse o kadar uzatirsin olur. Ama uc kanal kayit varsa aradaki faz iliskisi coook buyuk ihtimalle bozulacaktir. O yuzden uc kanali bounce edip oyle time stretch yapmani oneririm.

Merhaba Kenan,

Cevap Bir:
1. Alperz'in dediği gibi reverse etnek istediğin region'u sample editor de aç. (Window>Sample Editor veya üzerine çift tıkla).

2. Açilan Sample editor içinde reverse etmek istediğin Transient'ı mouse ile işaretle (şekil 1).

3. Sonra Functions > Reverse (şekil 2 ve 3)

budur.

Yalnız bu işlemleri yapmadan önce bu audio'nun bir kopyasını al mutlaka.

Cevap İki:
1. Kayıtlarını yeni bir kanala kopyala

2. Inspector'dan Follow Tempo seç (şekil 4).

Sonuç tatmin edici degilse Flex Time'in Polyphonic ve Complex algoritmalarını dene (şekil 5 ve 6)

NOT:Şekilleri yüklerken sırası karıştı lütfen şekil numaralarını takip et. :hehheh:
Huzur 8)

Çoook teşekkür ederim. Harika bir anlatım. Dener denemez buraya yazıyorum. Ancak reverse yaparken aynı yolu izlemiştim. Functiondaki reverse dahil diger seçeneklerde silik durumdaydı. Yarın tekrar deniyorum. Çok sağolun..

Kenan.

Huzur yardımlar için çok teşekkür ederim. her zaman yaptığım şekili o gün kullanacağım sample a uygulayamadım. Functions sekmesindeki düğmeler şuanda çalışır hale geldi. İş aksayacak ya beni bulur :)

Tempo konusunda da çok teşekkür ederim. istediğim şeyi uyguladım ama duyum olarak hoşuma gitmedi. yani şarkıda istediğim tansiyonu alamadım. ama sayende bir şey daha ögrendim. Minnettarım.

Kenan.

Evet basiret bağlanıyor derler ya hakkaten öyle :eek: ... Neyse umarım bundan sonra çözüldü ya uzun süra bağlanmaz artık :D .

Bu arada forumda takma ismim TG. "Huzur" değil. Önemli değil. Sadece aklında öyle kalmasın arama yaptığında yanıltmasın diye, değlse sorun yok.... :wink:

Ben: TG

Huzur.(Görüşürüz gibi :mrgreen: )

İngilizcedeki Peace'i tam karşılamıyor ya. :mrgreen: Post'un sonunda görünce "awkward moment" deneyimi yaşatıyor. Türkiye'deki hippiler nasıl selamlaşıyordu onu öğrenmek lazım. :aynen:

Valla ben ingilizce karşılığı olarak hiç düşünmemiştim. Kişisel olarak huzurun onemini hayatımın her anına yerleştirmeye çalışıyordum o kadar. Yani Peace ile çakışması tesadüfi, ve onun yerine Türkçesi değil, kullandığım. Tamamen kişisel bir hatırlatma.

Benim söylediğim huzur, insanın kendi iç dünyasıyla alakalı, sanırım ingilizce de ortamın huzuru, düzeni ve barışı ile alakalı. Yani farklı yerlerdeyiz "Peace" ve "Huzur" olarak.

Neyse yaaaa.... :lol:

Huzur işte tüm mesele budur. :D

HAhahaha ben ilk Huzur kelimesini gördüğümde, aa ne güzel işi çözmüş ve sonuna Huzur ekleyip rahatlamış demiştim. Sonra kendi ismin olabileceğini düşünüp kendime gülmüştüm.Ama açıklama kısmında Tümer Gündem yazıyordu sanırım. Ne yazacağımı bilemedim açıkcası :)

Karışık....

Geri