[Eski] M Audio FW solo + Win 7 cızırtı sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

chromatickey

Yeni üye
Merhabalar...

M audio Firewire ses kartımı Window 7 yi kurduktan sonra kendi sitesindeki son sürüm driver ile yükledim. Ancak herzaman olmasada genellikle bir süre ses ile ilgili bir işlemden sonra cızırtı sorunu başlıyor. Film izlerken ya da müzik dinlerken bu sorunu yaşıyorum. Henüz kayıtla ilgili bir uyguylamaya geçmedim, programların kurulması gerek. Ancak uygulamayı kapatıp tekrardan açınca sorun ortadan kalkıyor, bir süre sonra tabiki tekrardan başlıyor aynı sorun.

Driver sürümünün doğru olduğundan eminim çünkü M audionun sitesindeki adımları takip ettiğimde beni o sürüme yönlendiriyor.

PC de texas inst chipset li bir firewire kart takılı. XP de böyle bir sorunum hiç olmadı.

Ne önerirsiniz ?

Teşekkürler

Onboard ses kartını biostan deaktive etmeyi ve aygıt yöneticisi listesinde sistem aygıtları sekmesinin altındaki audio denetleyicisini deaktive etmeyi deneyebilirsin.

Cevaplarınız için teşekkürler. Söylediklerinizi yapacağım ancak bilgisayarda başka sorunlarla boğuştuğum için daha ilgilenemedim malesef.

Ayrıca Latency ayarlarınından kaynaklanabilir.Dinlerken yüksek latency sorun olmaz fakat kayıt alırken sorundur.Bi asio ayarlarınızı gözden geçirmekte çözüm getirebilir.

Eğer dizüstü kullanıyorsan, Device Manager dan (Aygıt yöneticisi) wireless adapter ve local area adapter ı devre dışı bırak. Cızırtı %90 gidecektir :) Wireless adapter ın latency i etkileme sebebi nedir diye başlık açmıştım. O konuya bakarsan detayları bulabilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri