[Eski] Mac için HTML Editor

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

BoraUslusoy

Yeni üye
Uzun yıllardır Windows platformunda Frontpage kullanıcısıyım. Müzik dışı işlerim için kullandığım makine olarak bir Mac Book Pro'ya geçme durumum oldu (uzun hikaye...)

İnternet sitelerimdeki güncellemeleri ve yeni tasarımları yapabilmek için Mac platformunda çalışan tercihen freeware bir HTML editor'e ihtiyacım var. Yabancıların what you see is what you get (WYSIWYG) dedikleri tarzda bir programa ihtiyacım var. Kod falan yazamam yani. iweb yaramaz, Open Office ve benzeri projelere sempatiyle bakan bir olarak NVU ve benzerlerini de denedim ama geliştirmesi bir süre önce sonlanmış çöp olmuş.

Az önce; anladığım kadarıyla Frontpage'in yerini alan Microsoft Expression Web 3'e baktım. Bir demo indiriyorum. Olmazsa MAc'e bootcamp ile Windows kurup Frontpage ya da reenkarnasyonu ile devam edebilirim.

Tavsiyeler olursa duymak isterim.

Ben dreamweaver kullanıyorum.. Eskiden FPage'ciydim PC zamanları... Çok çabuk alıştım, aynı mantık sonuçta... Üstelik daha stebil ve çok çok daha kullanışlı... Tavsiye ederim..

Tüm öneriler için teşekkürler. Coda ve Dreamweaver da güzel görünüyor. Shareware olduğu için şimdilik Seamonkey kurdum, test ediyorum. Seamonkey NVU'nun devamı gibi görünüyor.

Seamonkey de NVU'dan kalan hata, bug, eksiklikleri barındırıyor. Tablolarla çalışırken mesela tablo genişliğini sürükleyerek ayarlayamıyor. Font boyutunu ayısal değer girerek belirleyemiyorsunuz. Sadece büyüt, küçült komutları var... Şu durumda gözümü bootcamp ve Frontpage'e doğrultmuş durumdayım. Hali hazırda Frontpage'im var çünkü.

Evet baska sebeplerden de dolayi bootcamp ile Windows kurmak kacinilmazdi zaten. Windowsta eski sistem Frontpagele devam ediyorum. Ama sorunlar bitmiyor tabii :)

Su an yazdiklarimdan da gorulebilecegi uzere Windowstayken Turkce karakter kullanamiyorum cunku klavye English. MAc OSXteyken Mahcemin onerisiyle Keyboard Viewer kullaniyordum. Windowsta bu konuda ne yapabilirim (soru isareti :)

Mac'te Preference'da Language&Text bölümünde input source'da Türkish seçip QWERTY klavye üzerinde sadece option tuşunu kullanarak Türkçe karakter yaratmak mümkün.

Geri