[Eski] mac I dvd programı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Hakan_Nart

Yeni üye
Mac de I dvd programı ile bir dvd menü hazırlayp 1920 *1080 quicktime movie filmleri buna yerleştirip dvd ye basıyoruz.
Görüntülerin kalitesi çok fazla düşüyor. Özel bir ayarı var mı?
Ya da önereceğiniz başka dvd yazım ve menü programı kaliteyi çok fazla düşürmeyen...

Yazılımı bilmiyorum ama, benim normal bir DVD için ayarlarım (eğer ses PCM ise) üst sınır 8200kbps, ortlama ise 6000kbps ile yapıyorum ve yetiyor. Ses AC3 ise 9000'lere kadar çıkıyorum. 9600 üzeri bazı dvd oynatıcılarda takılma, zıplama vs gibi problemelere sebep veriyor. SONY'nin hazırladığı mpeg2 ayarları hakkında bir PDF vardı, ona bir bakın isterseniz; aşağıya yükledim

http://s2.dosya.tc/server/WVB0Ky/mpeg_overview.pdf.html

Şahsen ben Adobe Encore kullanıyorum, ancak hiç bir zaman onun üzerinden dosya encode etmedim. Sony Vegas ile ne yapacaksam yapar, daha sonra Encore ile projeye alıp "don't transcode" seçerim. DVD yazılımlarında pek bir ayara müdahele şansınız olmuyor. Sony DVD Architect'te kullandım, o da öyle.

Merhaba Hakan,

"DVD Studio Pro 4"e baktın mı? Bu program "Final Cut Studio" paketinin bir parçasıydı. Şimdi o paket kalktı sanırım ama program hala çalışıyor olması lazım (yeni makinalarda da). "Final Cut Pro X ile birlikte her şey değişiyor zaten. Şu anda geçiş aşamasındayız sanırım.

Çok uzun programlarda HD videoyu DVD'ye sıkıştırmak için ister istemez bozulmalar oluyor ama onun dışında çok radikal bir durumla karşılaşmadım. Yalnız iDVD'de bazen "aspect ratio" sorunları yaşadığımız oldu.

Bence Toast DVD encode etmek için iDVD'ye göre çok daha pratik ama ondan da menü tasarım olayı kısıtlı.

Geri