[Eski] Mac kullanmaya basladim zorlaniyorum.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Su

Yeni üye
Mac kullanmaya basladim ve cok zorlaniyorum. Cd'leri farkli kaydediyor ve mp3'e ceviremyorum. Dosya da yollanmiyor. Tavsiyeniz var mi ?

Mac kullanıp da zorlanan ilk defa seni gördüm, Microsoft'a gitsen seni paraya boğarlar reklâmlarında kullanmak için :lol:

Öncelikle CD'leri mp3'ye çeviren programların sistemle beraber gelmesi olayını kaldırmaktalar, kanunen yasak da bir olay. Windows Media Player'ın da yeni versiyonlarında o tip lisans sınırlamaları olduğunu biliyorum. Ayrıca zaten Apple firması iTunes download üzerinden şarkıların mp3'lerini satıyor, bir de CD'den mp3'ye çevirmeye sıcak bakması düşünülemez.

Dosya yollamanın engellenmesini biraz daha açar mısın? Ne gibi sıkıntı yaşıyorsun?

Foruma hoþ geldin Su. :)

Okulda sorunun derinliklerini inme fýrsatýmýz olmadý madem, burda sorayým çözüm olursa herkes faydalansýn.

Öncelikle, dosyayý ne ile kime yollama niyetindesin, yani kullandýðýn program nedir?

Cdlerin farklý kaydolmasý nasýl oluyor, neye göre farklý, ya da farký ne diyeyim?

Mp3 yapmak için makul bir programý mac kullanýcýlarý söyleyeceklerdir sanýrým.

Maclerin büyük problemleri her parçası kendisine has ve programların her biri için ayrı ücret ödemek gerekiyor. Sanki Türkiye'de Ferrari sahibi olmak gibi: Servis ve yedek parça mesele . Kolay gelsin. Bir bilen yazar umarım.

Mac CD'leri farkli kaydeder, yani Mac'de yazilan bir CD'yi PC'de veya PC'de yazilan bir CD'yi Mac'de acamazsin (audio CD haric tabi).

Bunun caresi hybrid CD denen turden bir CD yaratmak. Bunlari her iki platformda da acabiliyorsun. Nero ve Roxio'nun bazi versiyonlari hybrid CD yaratabiliyor. Bende Roxio Easy CD Creator var ve bu tur CD'ler yapabiliyorum mesela.

Muzik dosyalarini mp3'e cevirmek icin internette dunya kadar freeware bulabilirsin. Google'da "aiff mp3" diye bir arama yapiver. O da olmazsa www.download.com veya www.softpedia.com'a bakabilirsin.

iTunes tum Mac'lerle beraber ucretsiz olarak geliyor. iTunes hem Mac hem de XP kullanicilari icin tamamen ucretsiz olarak download edilip kullanilabilen bir jukebox. Sadece jukebox olarak da kalmiyor ses dosyalarinizi arsevlemek veya kategorize etmek icin super bir program. Siddetle tavsiye ederim. 8)

Esas soruya gelince; Doruk Somunkiran hybrid CD olayini aciklamis zaten. Bu sekilde kayit edersen ne PC'de ne de Mac'de sorun yasamazsin.

Ses dosyalarini mp3'e cevirmek icin yine iTunes'u tavsiye ederim. Istedigin ayarlar dogrultusunda (kbps vs...) mp3'e cevirebilirsin. iTunes mp3'e cevrimini legal ve standart olarak destekliyor. Tabii copyright'a sahip bir parcayi mp3'e cevirip dagitmak ve benzeri islemler kullanicinin sorumlulugu altinda.

Atalay' Alıntı:
Maclerin büyük problemleri her parçası kendisine has ve programların her biri için ayrı ücret ödemek gerekiyor. Sanki Türkiye'de Ferrari sahibi olmak gibi: Servis ve yedek parça mesele . Kolay gelsin. Bir bilen yazar umarım.

Bu dogru degil. Tamam alirken ciddi bir para odeniyor tabii Mac'e ama yillardan beri bunun karsiliginda adamlar da bir takim seyleri standart olarak veriyorlar. Mesela iTunes OS X oncesinden beri vardi ve bu programla aiff, wav, mp3 cevirimlerini yapabiliyorsunuz. Tum resim formatlarini destekleyen programlar, her programdan dokumani PDF haline getirebilmek bunlar Mac'de standart. Windows yeni yeni bunlari sunmaya basladi.

Bu tip yazilimlar standart olarak sistemle beraber geldigi icin baska yazilimlara ihtiyac duymuyorsunuz bu da tabii ki olmadik programlari indirip yuklemek, viruslerle ya da spyware'lerle ugrasmak gibi problemleri ortadan kaldiriyor.

Hardware olarak da, sonucta istediginiz DVD ve CD yaziciyi, RAM'i, Hard Disk'i takabiliyorsunuz. Mesela ben Crucial RAM taktim G4'e cok memnunum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri