[Eski] Mac vs PC monitor çelişkisi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

groverjackson

Yeni üye
Arkadaşlar şöyle bir problem fark ettim:

Orta ayar bir LCD monitöre sahip olan windows PCimde, photoshop yazılımı kullanarak kontrast ayarlarını düzenlediğim fotoğraflarımı hem bu bilgisayarda hem de macbookumda gayet güzel görüyorum. Ama macbookumu kullanarak(dolayısı ile onun monitorunu) photoshop üzerinde kontrast ayarlarını düzenlediğim fotoğraflarım, macbook monitorunde mükemmelken windows bilgisayarlarda(4-5 farklı bilgisayar dolayısı ile monitör ile denedim) çok ama çok leş görünüyor. Yani kısaca macbookumun monitorunu referans olarak kullanınca mastering problemi yaşıyorum :D

Şuan elimin altında başka bir macbook bulunmadığı için kendi macimle mukayese etme şansı bulamadım. Merak ettiğim şey şu: Benim macim veyahut mac modelimin ekranı ile alakalı bir durummu yoksa genel olarak maclerde var mı bu olay?

Belki mac tabanlı bilgisayarda kullandığın PS ,export alırken windowsa göre daha kötü (!) alıp sana kötü sonuç doğuruyordur :p Çok kastırma bir yanıt ama gerçekten enteresan bir durum. Proje sabit yapılan işlem sabit bilgisayarlar değişken olunca sorunu orda arayasım geldi ister istemez. :) Hani program algoritması falan :p Hoş , Mac bu iş için tasarlanan birşey ya, neyse..

Durum renk profilleriyle alakali. Dogru duzgun kalibrasyon yapmak gerekiyor. Ben ayni monitoru hem PC hem de Mac'imle kullaniyorum. Ikisinden aldigim goruntu tamamen alakasiz. Ote yandan Macbook'un kendi ekrani ise apayri bir telden caliyor. Mac ve Pc'nin kullandigi gamma profilleri de farkli. Bu yuzden mumkunse bir cihaz, degilse bildigimiz insan gozu ile saglam bir kalibrasyon yapmak gerekli.

Geri