[Eski] macbook a cubase ve windows yardımı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

tahautku

Yeni üye
yeni bir macbook edindim. macbook için cubase araştırdım ve zoraki bi le versiyon bulabildim. fakat ne bir plugin ne bir vst nede vsti mevcut deil.benim windows için bir cubase arşivim mevcut ve bende macbook uma windows yuklemeye karar verdim.virtualbox adında bir sanal sürücü buldum(macintosh işletim sistemini kapamadan yeni bir pencerede farklı bir işletim sistemi çalıştırmaya yarayan program) fakat bu program ram imimi bölüyor. macbook a direk windows yuklemem için ne yapmalıyım.yardımlarınızı bekliyorum.

İntel'li macbook ise bootcamp yükleyebilirsin.

Hoş cubase universal binary yani hem windows hem mac'te çalışır :p

Nese bootcamp ile sorunsuz çalıştırabilirsin.

Mac'te vst formatında kalburüstü bütün firmaların plugin ürünleri mevcut ve destekliyor.
Cubase de OSX full sürüm mevcut.
Neyi bulamadığın nerede aradığına bağlı . :lol: :lol:

Mac bilgisayarına Wİndows kurabilirsin. Bootcamp deniyor.

Bootcamp için bootcamp assistant ve bootcamp driver'larını ve güncellemelerini apple sitesinden ücretsiz indirebilirsin. Kullandığın Güncel Mac osx cd'si, windows'un install cd'si de gerekiyor. Modele göre değişkenlikler var, apple sitesinden sahip olduğun model ile ilgili ayrı bir yama olabilir, onu da indirirsin.

Gayet basit toplam kurulum 30-40 dk içinde yapılan bir işlem, assistant zaten yönlendiriyor işlemler konusunda.

Bootcamp Mac'ini iki partisyona ayırıyor,bu partisyonların büyüklüklerine sen karar veriyorsun. 250 gb hard diskin var diyelim. Yarı yarıya veya nasıl istiyorsan o büyüklükte bölebilirsin.

Kurulumdan sonra makina açılışta seçiyorsun osx istersen osx başlıyor, windows istersen windows partisyonu başlatılıyor. Bir partisyonu default tanımlayıp (daha çok kullandığın partisyon) her açılışta bununla başla diyebilir, diğerini isteğe bağlı seçebilirsin.

Ben geçenlerde macbookpro'ya windows 7 kurdum, problemsiz çalışıyor. Yalnız trackpad'de Windows kullanım pek rahat değil (sağ klik çalışmadı mesela), mouse ile süper rahat.

Belki tahautku OSX için kırık Cubase arıyor.
İnşallah "edinilen" Macbook yasal yollardan edinilmiştir.

"cubase arşivi" konusunu anlayamadım... "Şu ana kadar çıkmış Cubase sürümlerinin tüm kırılmış olanları" anlamına mı geliyor?

MacBook'ta Windows çalıştırmak, benim gibi bir Windows sempatizanı için bile garip bir istek... özellikle Cubase gibi, "crossplatform" olduğu bilinen bir yazılım için.

Ayrıca tahautku, lütfen bu forumda "deil" gibi bozuk Türkçe kelimeleri kullanma. Forum kurallarını da oku bir, eğer hiç, ya da son zamanlarda okumadıysan.
Forum kuralları şurada:
http://www.muziktek.net/forum/viewtopic.php?f=21&t=96

İlter,

Ben mecbur kaldım Brainspawn Forte için ..
Adamlar nuh diyor peygamber demiyor, Mac versiyonu yapmayacağz diye beyan ediyorlar.
Mac'te veya PC'de bu işi yapan diğer programlar kıyısından bile geçemiyor Forte'un..

Ama bu durum çok istisnai. Live performans Vst host olarak seçenekler çok kısıtlı.
Yoksa gerçekten müzik kayıt / prodüksiyon için her iki platformda da herşey var.
Olmayanlar sayılı..

Büyük plugin üreticilerinin neredeyse tüm ürünleri cross platform...

Arşiv denince ben de aynı şeyi algılıyorum...

Bedeli ödenen arşiv olsa zaten, her iki platform'a uygun yazılım arşivde(kurulum cd'lerinde) mevcut olur, arayıp bulunamayacak birşey değil ki. :wink:

Selamlar,
Yavuz

yavuzy' Alıntı:
...Ben mecbur kaldım Brainspawn Forte için ..
Ona bir şey demedim, demem.

Ama konu Cubase ise, konuşması/yazışması abesle iştigal olur biliyorsun.
Cubase için Windows kurulmaz.

Halbuki Türkiye'de öğrenci indirimiyle şunun aslını satın almak o kadar kolay, Compel o kadar anlayışlı...
Ama araştıran olacak önce. Araştırmayınca bilinmez böyle şeyler.

ilterocktive' Alıntı:
Belki tahautku OSX için kırık Cubase arıyor.
İnşallah "edinilen" Macbook yasal yollardan edinilmiştir.

"cubase arşivi" konusunu anlayamadım... "Şu ana kadar çıkmış Cubase sürümlerinin tüm kırılmış olanları" anlamına mı geliyor?

MacBook'ta Windows çalıştırmak, benim gibi bir Windows sempatizanı için bile garip bir istek... özellikle Cubase gibi, "crossplatform" olduğu bilinen bir yazılım için.

Ayrıca tahautku, lütfen bu forumda "deil" gibi bozuk Türkçe kelimeleri kullanma. Forum kurallarını da oku bir, eğer hiç, ya da son zamanlarda okumadıysan.
Forum kuralları şurada:
http://www.muziktek.net/forum/viewtopic.php?f=21&t=96

nasıl anlaşılıyor bilmiyorum ama ben yasal olmayan hiçbirşeyden bahsetmedim.cubase i de bir ses kartının içindeki le versiyonundan yükledim.sahip olduğum cubase arşivimide orjinal cd lerden edindim.eğer macbook uma windows kurmayı başarabilirsem winpass diye bir program aracılığıyla cubase arşivi yüklü bulunan masaütsü bilgisayarımın harddiskini macbookuma kopyalayacağım çünkü yüklediğim hiçbir cd şuan mevcut deil.yani hepsi tamamen yasal.

ayrıca cubase kullanımına gelince; ben ''logic''in üstünlüğünü kabul etmiş biri olarak piyasada inkar edilemeyecek düzeyde bir cubase kullanımından ötürü macbookuma cubase yüklemeye çalışıyorum.

yardımlarınız için çok teşekkür ederim. imla hatalarımdan ötürüdü özürdilerim daha dikkatli yazmaya çalışacağım...

Anlaşılmıştır tahautku.
Aklımıza gelen kötü ihtimalleri abartıp daha büyük bir tartışma çıkmasına neden olmadığın için teşekkür ederim.

Enteresan bir olaymıdır ?
Cubase 5.5 i Mac pro ses kartı ile çalıştıramadım
Pt HD ile muthiş bir uyum ile çalıştı :D

Geri