[Eski] Macbook ve Çift Ekran Kullanımı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Merhabalar. Bir adet Macbook White'ım var. Şuan için kendi ekranına ilaveten bir adet 20 inçlik vga bağlantılı ekranı da ekleyerek iki monitör kullanıyorum. Üzerinde Mini DVI portu var, onu Vga dönüştürücüsü ile kullanıyorum.

Sorum şu : Kendi ekranını iptal edip harici 2 adet monitör ile kullanma imkanım varmıdır? Mini DVI çıkışı çift monitör desteği veriyor mu? Eski seri Macbook olduğu için yeterli bilgiye kendi sitelerinde ulaşamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Kolay gelsin...

Miraç Atıcı' Alıntı:
Merhabalar. Bir adet Macbook White'ım var. Şuan için kendi ekranına ilaveten bir adet 20 inçlik vga bağlantılı ekranı da ekleyerek iki monitör kullanıyorum. Üzerinde Mini DVI portu var, onu Vga dönüştürücüsü ile kullanıyorum.

Sorum şu : Kendi ekranını iptal edip harici 2 adet monitör ile kullanma imkanım varmıdır? Mini DVI çıkışı çift monitör desteği veriyor mu? Eski seri Macbook olduğu için yeterli bilgiye kendi sitelerinde ulaşamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Kolay gelsin...

Selam,

Bende Macbook Pro'yu bu şekilde kullanıyorum fakat MiniDVI yok bende, ama onun 2 çıkış verdiğini biliyorum. Tahminim buna göre özel bir adaptör alman gerekiyor olması, Yazıcıoğlunun üst katlarında "unofficial" Mac aksesuarları satan bir dükkan var, oradan daha uygun fiyatlara bulabilirsin.

Ekranı kapatıp kullanma yani "Clamshell Mode" için tabiki external veya kablosuz klavye ve fare lazımki kapalıyken bile uyandırabilesin aleti, bunu biliyorsun büyük ihtimalle.

Benden bu kadar.

Merhaba,

minijack' Alıntı:
Bende Macbook Pro'yu bu şekilde kullanıyorum fakat MiniDVI yok bende, ama onun 2 çıkış verdiğini biliyorum..

Derken mini-dvi'ın çift çıkış verdiğinden mi eminsiniz, sizde bulunan mini display porttan mı?

Ekranı kapatıp kullanma yani "Clamshell Mode" için tabiki external veya kablosuz klavye ve fare lazımki kapalıyken bile uyandırabilesin aleti, bunu biliyorsun büyük ihtimalle.

Aslında ekranı kapatmaktan kastım onu donanım olarak aşağı ittirmek değildi, görüntü almamak. Ha çok da sorun değil onda da görüntü olması. Yeter ki alacağım bir adaptör ile mini dvi çıkışımdan iki harici monitöre görüntü gönderebileyim.

Ondan sonra ister Clamshell kullanayım ister kendi faresini klavyesini :)

Miraç Atıcı' Alıntı:
Merhaba,

minijack' Alıntı:
Bende Macbook Pro'yu bu şekilde kullanıyorum fakat MiniDVI yok bende, ama onun 2 çıkış verdiğini biliyorum..

Derken mini-dvi'ın çift çıkış verdiğinden mi eminsiniz, sizde bulunan mini display porttan mı?

Aslında ekranı kapatmaktan kastım onu donanım olarak aşağı ittirmek değildi, görüntü almamak. Ha çok da sorun değil onda da görüntü olması. Yeter ki alacağım bir adaptör ile mini dvi çıkışımdan iki harici monitöre görüntü gönderebileyim.

Ondan sonra ister Clamshell kullanayım ister kendi faresini klavyesini :)

Demek istediğim bendeki Macbook Pro eski ve miniDVI yok, o yüzden kullanmadım ama tahminim normal DVI ile aynı olması.

Tam olarak yapmak istediğin nedir? 1. ve 2. Ekranları dış monitörleremi vermek istiyorsun, yoksa 1. Ekran laptop, 2. Ekran dış monitör şeklinde? Ayrıcan bunlar Mirrored'mü olacak yoksa Masaüstü uzantısı şeklindemi?

2 ekranı da harici monitör ile kullanmak istiyorum. Aynalama değil de ekran genişletmesi olarak kullanmayı planlıyorum. Laptopda görüntü olsa da olur olmasa da olur, ama olmasa daha iyi tabi, ömründen yememiş olurum :)

Geri