[Eski] macbook ve ekipmanlar hakkında bir kaç soru

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

muzisyen_

Yeni üye
arkadaşlar macbook pro i7 serisini alacağım. Bunun yanına konnect 48 ses kartı ve Adam monitör dusunuyorum. mac te aynı zamanda cubase kullanıcam ve wındows kurmayı dusunuyorum.. mıkrofon olarak genesis dusunuyorum.. sımdı bana daha ıyı bır ses kartı onerebılır mısınız ? Aynı zamanda mıxer olan ses kartlarıda var.. ben cok ıyı bır ses kalıtesı yakalamak ıstıyorum... En memnun olacağım durum ne ıse onu toplamam gerek.. onerebılecegınız en dogru ses kartı ne olur.. ve mumkunse tum yazılımlar ile uyumlu olsun... Mikrofonda önerebilirsiniz.. sıcak kayıt almam gerek.. eski ekipmanım yetersiz geldiğinden bu işi dahada geliştirmek istiyorum... Teşekkür ederim şimdiden...

Eğer bahsettiğin Studio Konnekt 48 ise oldukça güzel bir ses kartı. Ev uygulamaları ve demo kayıtları için gayet yeterli özelliklere ve kaliteye sahip. O bütçeye alabileceğin opsiyonların sayısı zaten az.

Öncelikli olarak bu sistemi nerede ve hangi amaçlar için kullanacağını ve bütçeni yazarsan daha rahat cevap bulabilirsin sorularına.

Bu arada Mac'e Windows kurup işlerini orda halletmeyi planlamıyorsundur umarım? Zira pek anlamlı olmayacaktır bana göre, cillop gibi Snow Leopard varken :)

Düşündüğün mikrofonu da kullanan ve çok mutlu olan bir çok kullanıcı var. Görüşlerini zaten yazacaklardır buraya. Forumda da bulabilirsin.

Ayrıca eski ekipmanını da yaz ki neyden mutsuz olduğunu daha rahat anlayabilelim :)

Kolay gelsin.

focusrite pro 56 nasıl bır ses kartı ? yanı mac ıle uyumlumudur. az once konnectlerın sorun cıkardıgını duydum... bazı yerlerde satısları durdurulmus hatta.. bıraz celıskıde kaldım.. yamaha n12 veya digi 003 bunlar nasıldır mesela ? sımdı bunlar arasında cıddı bır karar vermek gerek.. mac e wındows kurma sebebımde aslında mac ıcındekı programları ıyıce anlayana kadar eskı bıldıgım duzende gıtme dusuncesıdır..
kayıt yaparken yaylı gruplarına kadar bır cok esntrumanı saglam bır sekılde kayıt etmek ıstıyorum.. yanı bana hacımsız bır kazanc saglamamalı.. albumkalıtesınde bır ıs yakalamam gerek.

Miraç Atıcı' Alıntı:
Eğer bahsettiğin Studio Konnekt 48 ise oldukça güzel bir ses kartı.

Öncelikli olarak bu sistemi nerede ve hangi amaçlar için kullanacağını ve bütçeni yazarsan daha rahat cevap bulabilirsin sorularına.

Ayrıca eski ekipmanını da yaz ki neyden mutsuz olduğunu daha rahat anlayabilelim :)

Sen bu sorulara cevap verdin mi?

iyi kotu cevap vermisim... home studyo tarzı bırsey olacak fakat. enstrumanları alırken studyo kalıtesınde almam gerek... butce konusunda kesın bırsey dıyemem.. 1500 tl diyelim en fazla... ama mixere baglamayacagımdan ses kartı bilgisayara direk baglanacak. ve bu durumda en verimli ses kartı hangisi olur.. Fuzuli yere adat gerekmiyor mesela... ama en az 10 kanal kayıt yapabilmem gerek. sesleri oldugu gibi kaydedebilmeli yani aynı saflıkta.. kayıba ugramadan.. eski ses kartım m audio fast track pro ve mikrofonlar b1 ve rode nt1 a idi.

Aynı anda 10 kanal ama 10'u da preamp mı olacak ? Zira tek ünitede 10 preamp benim bildiğim kadarıyla yok. Olsa bile 1500 TL'ye olması imkansızdır. Bir de dipnot olarak : Adat sadece miksere bağlanmak için kullanılmaz. Dijital olarak 8 kanal giriş ve çıkış için kullanılır.

1500 TL maksimum ise zaten çok kısıtlı bir liste var. Benim aklımda olanları listeliyorum. Ve bu ürünler çok defa forumda konuşuldu. Yorum beklemek yerine bunları hemen okuyabilirsin. Yukarıda arama butonu var.

http://www.akalinmuzik.com.tr/content.php?id=881

http://www.akalinmuzik.com.tr/content.php?id=588

http://www.compel.com.tr/P/1-20-2259

http://www.compel.com.tr/P/1-10-2834

Ben kendi fikrime göre sıraladım. (Yani bana sorsan bu şeklide bir sıralama yapardım.)

Kolay gelsin.

tesekkur ederım... bunlar acaba appogie duet2 nın ses kalıtesınden ıyı alıyor mudur ? bide diggi 002 benzeri cihazlar var. yamaha n12 gibi.. bunlar bu ses kartlarına gore iyimidir ? Ve ya bu son saydıklarıma kıyas birsey varmıdır ?

Duet 2 kullanmadım bilmiyorum. Bu yukarıda saydığım 4 ürünü de uzun süre kullandım. Ordan yorum yapıyorum. Duet 1 kullandım. İyi hoş güzel ama giriş çıkış sayısı yeterli olmadıktan sonra bir anlamı kalmıyor. 10 giriş dediğin için. Digi 002 kullanmadım ama Digi 003 Rack kullandım, güzeldi gayet. Transparan, gürültüsüz ve stabil bir ses kartı. Ama o da bütçeyi aşıyor diye önermedim.

Yamaha N12 gibi hepsi bir arada ürünler pek önerilmiyor ev kullanıcıları için, eğer illa onun özellikleri lazım değilse. Yani "iyi de ne gereği var" sorusunu yöneltiyorlar. Ben de öyle düşünüyorum. Ama kullanmadığımı da belirtmek isterim.

Öyle birbirlerinden çok farklı değiller, zaten bu fiyat bareminde öyle fark atacak ürün bulmak zor. En memnun kaldığım Saffire 56 idi herhalde. Motu ve Presonus'u da çok beğeniyorum. Profire belki çok çok çok az bir farkla geride kalabilir ama bu psikolojik bile olabilir benim için.

O kadar kritik bir dinleme sistemim de yok kulağım da yok tecrübem de yok teorik bilgim de yok.

Bu noktada senin hangi kalitede müzisyen ve enstrumanlarla, ne kadar iyi bir kayıt yapabileceğin ve onları ne kadar iyi işleyebileceğin ; alacağın ses kartından 2 kat daha önemli bana göre.

Ekipman işi önemli. Ama müziği onlar yapmıyor. Sen yapıyorsun. Kendini geliştirmek ekipman almaktan önceki sırada olsun.

teşekkür ederim... ciddi bir proje için bu ekipmanı topluyorum.. studyoda cok vaktımı alacagından evımde yapmam gerek... iyi geceler diliyorum...

Geri