[Eski] macbook'tan pc ye aktaramadım!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ayhanorhuntas

Yeni üye
Merhaba,
Sonny hdr cx 155 kamera ile çektiğim bir belgesel film var.(ilk çalışmam)Bunun Türkiye kısmındaki çekimleri kamera ile gelen yazılım ile pc de data olarak depoladım.burda problem yok. Butun görüntüleri kullanabiliyorum
yurtdışına çekimlerE giderken yanıma bir macbook pro aldım.bazı çekimleri kameradan macbook a aktarırken data olarak beceremedim -Kullandığım extra hard diskte bir problem oldu. Aciliyetten ve çaresizlikten macbookla gelen İ-movie programına kamerayı bağlayarak event olarak aktarabildim.
Dosyaları * mov olarak macbookta izliyorum.
ancak bu projeyi başka bir yere montaja götürecegim montajı yapacak arkadaş pc ortamında ADOBE PROMİER CS 4 ile yapacakmış,diğer bütün çekimleri hard diske aktarmamA rağmen bu üç dosyayı aktarmadım. çeşitli uğraşlar ve trans mac aracılığı ile pc ye aldığım görüntüler pc de siyah ekran olarak çıkIyor yalnızca ses var görüntü yok.pc de görünen mpeg ,mov klibi açılamıyor. adobe cs 4 te eror verip açamıyor.
mac te yabancı olduğum için bu çok basit olması gereken aşamayı geçemedim, geçemedik.
tabii ki dosyaları olduğu gibi, çekim kalitesini bozmadan yapmaya çalışıyorum, bu yüzden convert etme olayına girişmedim.
Derdimi anlatabildim mi?Çözebilecekmiyim?

fat32 olarak formatlanmis bir hard disk ile sorunsuz bir sekilde aktarabilirsiniz. sanirim siz baska bir program kullanarak ntfs formatindaki bir hard diske aktarmaya calismis ve sorun yasamissiniz.
fat32 formati en fazla 4gb lik dosyalara izin verdigi icin eger mov dosyasi 4 gb uzerinde bir boyuta sahipse 4 gb altinda olacak sekilde birden fazla zip dosyasina bolebilirsiniz.
bunu yapabileceginiz bir program buldum fakat 10 dolar:
http://www.macupdate.com/app/mac/32789/splitme
biraz arastirirsaniz belki ayni isi goren ucretsiz bir sey de vardir.
dvd'ye yazarak da sorunsuz bir sekilde transfer edebilirsiniz. bunun icin ekstra bir programa ihtiyaciniz yok. bos bir dvd takin gerisini yonlendirecektir zaten.

bu arada eventlerde dogrudan gozukuyor olmasi lazim fakat imovie projectlerin kayipsiz dosyalarina ulasmak icin:
movies klasorunun altindaki imovie projects i bulun. projenizin uzerine sag tus yapar ve show package contents derseniz orjinal dosyalari gorebilirsiniz. eventlerde sanirim boyle bir sorun yoktu fakat onlari da bir denemekte fayda var package content iceriyorlar mi diye.

belki acilmama problemi mov dosyasi yerine paketi tasimaya calistiginiz icin olabilir diye dusundum.

Şİmdi DVD olarak deneyeceğim,(öte yandan dosyaları böldük daha önce fat 32 hard disk yaptık altardıktan sonra pc de açamadık.)
eventlardaki diğer öneriyi de çalışacağım

Bütün dosyaları macte formatladığım hard diske aktardım,Hard disk arızasına karşı aynı şeyi ikinci bir hard diske de yaptım. şimdi sorunum pclrimin bu hard diski okumaması. transmac diye bir arayüz ile bunları indirdiğim vakit te dosyalar açılmıyor İmdaat ya

MacDrive deneyebilirsiniz. Hoş aman dikkat edin ben windows'ta olan bir virüs yüzünden mac osx journaled formatlı diskimi kaybediyordum bu program yüzünden. Virüs temizlemesi yapıp sonra Windows'a takın.

teşekkürler!

Görüntüleri event olarak İmovie den tekrar açıp hd formatta export ettim.Diski tarans mac ile pc ye aktarıp çalabildim..sorunu çözdüm sanıyorum teşekkür ederim ilgiye....

Geri