[Eski] mackie HDR24 ve görüntü senkronizasyonu?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

FerhatGunes

Yeni üye
Selamlar,

Digital bir kamera ile external çok-kanallı audio recorder'ın aynı anda kayda başlamasını (senkronunu) nasıl sağlayabiliriz? yani montajda ses ve goruntu tamamen aynı timecode'u okuyabilir mi?

teşekkürler
ferhat.

Kameraların sağ arka kısmında genelde tc in ve tc out yazan giriş çıkışlar vardır. BNC bununla bütün kameraları birbirine bağlayıp sadece en baştaki kameranın ürettiği TC u diğerlerinede basma şansı yakalarsınız. Tabi ayarlardanda Ext. TC seçilir.
Betacam_SP_Camcorder_01_KMJ.jpg

sol alttaki biri lastik kapaklı 4 bnc nin olduğu yerden bahsediyorum
aynı olay vtr lerdede vardır mesela.
Yanlış hatırlamıyorsam time code bağlar Ext.TC e geçersiniz aleti kayda girersiniz kırmızı ve beyaz play record yanar ama bağlı olduğu alet yürümedikçe time code da kayıtta akmaz
Mahcem Başkan doğrumu hatırlıyorum?

Bu arada kimsenin bildiğini sanmadığım bir ayrıntı daha vereyim
şu klaketlerdeki
CTG-ClapBoard.gif

üstteki mevzunun çat diye vurulması tamamen 35mm ve 16mm çekimlerde ses ve görüntünün senkronu içindir.

Bilgiler için çok teşekkürler Tunca,

Özellikle klaket ile ses çıkarma fikri çok mantıklı :) ilk gördüğümde bunun için yapıldığını tahmin etmiştim zaten :)
Klaketin çıkardığı (güçlü ve attack'lı) TIK sesini kameranın ses kanalına ve harici audio recorder'a aynı anda kaydedip, daha sonra iki sinyali editörde tam olarak üst üste getirebiliriz:) Tabi her durup kalkmada aynı şeyi tekrarlamak gerekecektir. Bu arada bu senkron yöntemini herhangi ataklı bir ses ile uygulayabiliriz :)

ferhat.

Evet. Eğer bütün cihazları tek bir remote controller'dan kontrol etme imkanı yoksa, Time Code Master olan cihaz önce akmaya başlayacak, bütün slave'ler eşzamanlı olarak ya da sonra akmaya başlayacak ki üretilen LTC'yi takip etsin.

Aynı wordclock'da olduğu gibi, daisychaining yok, bütün cihazlar master'a T-BNC konnektörlerle bağlanacak, en sondaki T'nin boşta kalan ucu sonlandırılacak (eğer son cihazda otomatik sonlandırma yoksa).

M.

FerhatGunes' Alıntı:
Bilgiler için çok teşekkürler Tunca,

Özellikle klaket ile ses çıkarma fikri çok mantıklı :) ilk gördüğümde bunun için yapıldığını tahmin etmiştim zaten :)
Klaketin çıkardığı (güçlü ve attack'lı) TIK sesini kameranın ses kanalına ve harici audio recorder'a aynı anda kaydedip, daha sonra iki sinyali editörde tam olarak üst üste getirebiliriz:) Tabi her durup kalkmada aynı şeyi tekrarlamak gerekecektir. Bu arada bu senkron yöntemini herhangi ataklı bir ses ile uygulayabiliriz :)

ferhat.

O klakete zaten her plan öncesi plan numarası ve tekrar sayısı yazılır ve kameraya gösterilirken vurulur zaten ki montajda operatör görsün malı.

Geri