[Eski] Macromedia - Flash kullanmış olanlara

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

tolgaf

Yeni üye
selam,
Şu sıralar bir proje için bir dizi birbirine benzeyen küçük flash animasyon hazırlıyorum, sormak istediklerim var:

1. öncelikle Flash'dan biraz bağımsız: Son hamlede küçük küçük animasyon parçalarını ne ile birleştirebilirim? Hangi programı önerirsiniz?
ve Encode ederken aşağıdaki yöntemlerden hangisini "görüntü kalitesi" (hacim önemli değil, web projesi değil) açısından önerirsiniz:
- Cinepak, Intel Video 3.2, Intel IYUV, Microsoft Video 1, Indeo video 5.10, X-Wid MPEG4 Codec ve tüm diğer microsoft MPEG codec'leri.

2. Diyelim ki bir uçak çizdim. Ben bu uçağı, tüm layer'larını tek bir hamlede "insert key frame" gibi işlemlere tabii tutmak istiyorum. Yani tüm bu layer'ları derleyen üst bir başlık gibi birşey var mı? Folder ekleyip sonra layer'lar eklemeyi denedim ama folder layer'ları kontrol edemedi.

3. Bir adam çizdim diyelim ki. Animasyon için değiştirmeden önce bu adamı korumak istiyorum tüm layer'larıyla. Bir dahaki animasyonda tak diye kullanabileyim. Nedir?

Teşekkürler şimdiden...

2. Uçak animasyonunu movie clip içerisinde yaparsan, ana sahnede tek bir hamle ile animasyonun her layerini kontrol edersin. Soruyu yanlış anlamadıysam tabii.
3. Adam animasyonunu da movie clip içerisinde yaparsın veya animasyonun bütününü seçerek (all select) movie clip'e çevirirsin. Başka bir projeye dahil etmek istediğin zaman, movie clip'i copy - paste yapabilirsin.

Geri