[Eski] Mbox 2 ve Protools ile ilgili yardım lütfen ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

teejai

Yeni üye
Arkadaşlar Mbox2 ses kartı aldım. protools kurdum ama ses kartı yalnızca tek bir işlemle çalışıyor. kısaca winam açıksa protools çalışmıyor. Driver indirdim avid sitesinden.. media player winamp vs vs hepsi çalışıyor fakat bu sefer protools açılmıyor. yani çok gıcık bi durum söz konusu açıklayabilmişimdir umarım. yazılarınızı bekliyorum. iyi günler.. :|

Digidesign ASIO driver'i yuklediysen single-client calisir. Yani bahsettigin gibi ProTools ve baska bir ses kaynagi birlikte calisamaz.

Senin ses kartin icin var midir, uyumlu mudur bilmiyorum fakat DirectSound Windows System Audio Driver icin multi-client diyor kullanma kilavuzu. bkz. Windows Audio Drivers basligi 18. sayfa:
http://akmedia.digidesign.com/support/docs/Mbox_2_Pro_Getting_Started_30783.pdf

Buradan yuklenmesi/ayarlari vs. ile ilgili ayrintili bilgi bulabilirsin: (chapter 3, sayfa 7)
http://akmedia.digidesign.com/support/docs/Windows_Audio_Drivers_712_30961.pdf

teejai' Alıntı:
Arkadaşlar Mbox2 ses kartı aldım. protools kurdum ama ses kartı yalnızca tek bir işlemle çalışıyor. kısaca winam açıksa protools çalışmıyor. Driver indirdim avid sitesinden.. media player winamp vs vs hepsi çalışıyor fakat bu sefer protools açılmıyor. yani çok gıcık bi durum söz konusu açıklayabilmişimdir umarım. yazılarınızı bekliyorum. iyi günler.. :|

Açıkcası Avid kartları Pro Tools dışında hiç bir işi adam gibi yapmıyor, en azından Digidesign iken durum buydu, Avid ne yaptı bilmiyorum ama Sistem işleri için hep sorun çıkarıyorlar...

Digidesign son 15 yıldır Avid'e aitti zaten. 1995 miydi neydi sahipliğinin el değiştirdiği. Satın almanın gündeme geldiği dönemde zaten Avid Digidesign'ın en büyük müşterisiydi. "Eh bari firmayı satın alalım da hepsi bir elden olsun" deyip Digidesign'ın sahipleriyle hisse takası yaparak firmayı Avid şemsiyesi altına aldılar. Geçen sene de Digidesign ismini tamamıyla emekliye ayırıp hepsini Avid yaptılar.

Bunu Avid forumuna taşıdım.

M.

Pro Tools bir ise adanmis bir sekilde calisir. O yuzden Pro Tools acik iken diger ses isleme/calma programlarinin calmamasi gayet normal. Diger ASIO suruculere sahip bir ses karti kullaniyorsaniz, o zaman da ayni problemini yasamaniz muhtemel. Ben 7-8 sene once yasiyordum baska markalar ile. Sonrasinda Digidesign kullanmaya basladim, bugunlerde degistiyse bilemiyorum. Ayrica Pro Tools'un icinde Workspace diye bir nimet var, kullanmayi bilmiyorsaniz da ogrenin, cok kullanislidir. Winamp filan aramazsiniz alistiktan sonra.

Digidesign ses kartlarini kullandim uzunca bir sure, halen de kullaniyorum. Bir isi adamakilli yapamadiklarina nasil kanaat getirdiniz merak ettim minijack? Eger yasadiginiz problemler varsa, belirtirseniz daha iyi olur. Belki sizin yanlis yaptiginiz birseyler var, cunku ben cok faal olarak kullaniyorum ses kartini, cok nadir olarak bir kopma disinda (3-4 gun acik kalan bir sistemde) bir problem yasamadim.

grego' Alıntı:
Pro Tools bir ise adanmis bir sekilde calisir. O yuzden Pro Tools acik iken diger ses isleme/calma programlarinin calmamasi gayet normal. Diger ASIO suruculere sahip bir ses karti kullaniyorsaniz, o zaman da ayni problemini yasamaniz muhtemel. Ben 7-8 sene once yasiyordum baska markalar ile. Sonrasinda Digidesign kullanmaya basladim, bugunlerde degistiyse bilemiyorum. Ayrica Pro Tools'un icinde Workspace diye bir nimet var, kullanmayi bilmiyorsaniz da ogrenin, cok kullanislidir. Winamp filan aramazsiniz alistiktan sonra.

Digidesign ses kartlarini kullandim uzunca bir sure, halen de kullaniyorum. Bir isi adamakilli yapamadiklarina nasil kanaat getirdiniz merak ettim minijack? Eger yasadiginiz problemler varsa, belirtirseniz daha iyi olur. Belki sizin yanlis yaptiginiz birseyler var, cunku ben cok faal olarak kullaniyorum ses kartini, cok nadir olarak bir kopma disinda (3-4 gun acik kalan bir sistemde) bir problem yasamadim.

Dediğim gibi Pro Tools kullanırken bir sorun yok ama sistem işlerinde yaşadım, mesela iTunes gibi. Ayrıca başka DAW'larda kullanırkende inanılmaz bir latency var.

Ilk LE aldığımda Winamp için kullanamadım. Sonra Mac ve HD'ye geçince durum değişti ama hala çok verimli olduğu söylenemez sistem işlerinde. Artık ikinci bir kartım var PT dışındaki bütün işleri onunla yapıyorum.

Arkadaşlar, Mbox2 ses kartı aldım. Protools kurdum, ama ses kartı yalnızca tek bir işlemde çalışıyor. Kısaca winamp açıksa, protools çalışmıyor.
Bu şekilde çalışmayan müzik yapımı amaçlı ses kartı veya yazılımla, diğer uygulamalar beraber çalıştırıla bildiği zaman iyi mi sonuç alınıyor sanki? Sonra, "Çıtırtı, pıtırtı duyuyorum. Sorun neden kaynaklanıyor?" diye soruluyor. Öyle olacağına bu şekilde olması bence daha doğru.

Protools 9 da hem Itunes hemde diger istediginiz programlarla calisabilirsiniz. Ben uzun bir zaman kendi Mbox Pro2 mi hem Ableton hemde baska yazilimlarla kullandim, hicbir gecikme yada problemle karsilasmadim. (Hala daha bir problemle karsilasmiyorum)

Geri