[Eski] Mbox?M-audio?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Onursal

Yeni üye
Herkese iyi calismalar.Dun muzik magazasina gidip az bucuk magazada calisan arkadasimin tanitimiyla pro toolsu inceleme firsati yakaladim.home studioma ogrenmek amaci ile almaya karar verdim.arkadasim en dusuk maliyet olarak iki secenegim oldugunu soyledi.
1.mbox(fiyat 570 euro pro tools,reason v.b gibi programlar icinde)
2.m-audio ses karti(software ayri almam gerekmis.software fiyatı 300 euro civarlarindaymis.sectigim ses kartina gore de fiyat degisiyor.

siz hangisini tavsiye dersiniz.ayrica mbox da midi girisi yok sanirim.usb midi portu alsam isimi gorur mu.simdiki kullandigim ses karti emu!
cok tesekkurler simdiden

Onursal; Maudio'da protools olayi yeni basladi, ismi Mpowered saniyorum.
Daha forumda kimsede yok bildigim kadari ile; o yuzden mukayese yapamiyor kimse. MBox ve 002R'si olan bircok kisi var ama (ben de dahil) digerini bilmeden iyi veya kotu demek istemiyor insan.

digidesign sayfasina baktim m-powered bolumunde software olarak 6.8 yaziyor.ama mbox ve 002 nin oldugu bolumde 6.9 yaziyor!software olarak da biraz farklilik var sanirim!

Merhaba Onur,

Farklar su linkde yaziyor:
http://www.digidesign.com/products/le/b ... ftware.cfm

Kisacasi M-Powered'da sunlar eksik:

1. Bundled software: Propellerhead Software Reason Adapted, IK Multimedia SampleTank SE, AmpliTube LE, and T-RackS EQ plug-ins

2. Support for Control|24™ control surface

3. Support for DV Toolkit™ option

4. Support for DigiTranslator™

Bundled yazilim olmamasi kotu tabii. Ama diger eksiklikler saniyorum ilk etapda seni etkilemez.

M-audio Firewire Solo 200 Euro olmasi lazim. Ben ABD'de 200 dolara aldim gecenlerde. Yazilim da 300 -> Sana 500'e gelir, ama dedigim gibi Reason Adapted, SampleTank, Amplitube, TRacks plugin'leri gelmiyor M-Powered ile beraber. Bunu iyi dusun. Eger diyorsan ki bunlar benim icin onemli, bana 44.1/48.0 khz'de calismak yeter (ki bence sahsen sana yeter), o zaman Mbox iyi secim olacaktir, o da 500 Euro filan heralde Avrupa'da.

MBox'da / ya da Firewire Solo'da MIDI arabirimi olmamasi bence cok onemli degil, $30-$40'a USB midi arabirimi alabilirsin. Ya da USB MIDI klavyen varsa zaten ihtiyacin olmayacaktir.

pardon 590 olacakti!
Digidesign Mbox
USB Audio Interface 2x2 met ProTools Le 495,04 €(vergisiz) 599,00 €(vergili)
burada mesala ben restaurantin uzerine aliyorum vergisini aliyorum tekrar!

Benden de pardon, yurtdışından yazdığını farketmemişim... :D Olsun iyi oldu ama, böylece Compel'in fiyatlarının da Avrupa ile bir olduğunu anlamış olduk... :wink: :D

abiler simdi restauranttaki bilgisayara ses karti niyetine mbox aliyorum! :lol:
restaurant kayinpederin ya o kadar da olsun artik! :)

Geri