[Eski] monitör bağlantısı hakkında ufak bir soru

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Arkadaşlar bir sorum daha olacak.

01v96 ya 4 adet sahne monitörünü arkadaki omni out'tan bağlamak mı doğrudur yoksa crossoverla dağıtmak mı?

Monitör out üstünden çıkış aldığında monitörlerdeki değişik grupları kontrol etmen zor olur. Yani doğrudan mix out duyulur.
Multi out'leri Aux 1- 2 - 3 - 4 olarak yönlendirirsen. Her monitöre hangi kanalların hangi seviyede gideceğine karar vermen daha rahat olur ve monitör mix'i yapabilir duruma gelirsin.

Bence multiout fakat dikkat et çıkışlar balanslı.

Levent

____Özgür benden önce cevap vermiş. Özgür idare et bizde bilmişlik yaptık :)

dyold daha onceki basliklarada baktigimiz zaman yapmaya calistigin is konusunda nerdeyse hic bir bilgiye sahip olmadigin anlasiliyor oncelikli olarak bir egitim alayli veya okullu olarak almayi dusunsen iyi edersin bence.

Çok teşekkür ederim Levent bey. Verdiğiniz tavsiyeler doğrultusunda hareket ettim ve AUX 1, 2, 3 ve 4 şu anda sahnedeki monitörlerde(umarım doğru anlamışımdır. Monitörleri gayet rahat bir şekilde masa üstündeki farklı layerlar aracılığı ile gönderebiliyorum. Bu arada Aux 6, 7 ve 8 ede farklı reverb algoritmaları uyguladım(analog masada nasıl Auxdan bağlarsak bir reverb aletini aynı mantıkla Aux 6, 7 ve sekize masanın kendi içindeki reverbleri assing ettim(umarım buda doğrudur:)).

şimdiki sorum ise şöyle olacak monitörlere giden ses efektsiz ve eq'suz mu olmalıdır?

Teşekkür ederim.

Dyold,

Yaptığın uygulama doğru.
Soruna gelince.
Sen sahnede olsan ve gitarını yada sesini nasıl duymak istersin?

EQ mutlaka olacak. Ayrıca EQ feedback kontrolü içinde gerekli.
Rev mutlaka olacak. Yoksa solist kendini kuru kuru duymak ister mi?

Levent

Levent bey,

Ben de sizinle aynı fikirdeyim. Ancak, 01v96'yı canlı performansda kullanırken monitörlere hem eq hem de reverb'ü nasıl göndereceğimi çözemedim. Aslında size tam olarak bunu sormalıydım, neyse şimdi tam olarak sormuş oldum. Ben masa başında EQ ayarını feedback kontrolü için "içgüdüsel ve kulağıma güvenerek" kullanıyorum ama monitörden dinleyen kişi herhangi bir değşiklik duymadığını söylüyor. Kısacası dışarda tüm eq ayarları ve efekler geçerliyken monitörlerde bunlar yok. Ne yapmam gerekiyor?

Geri