[Eski] monitor titremesi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Monitor hyundai imagequest q770 , bi süre sonra kıpır kıpır olmaya başlıyor. Normalde 1152 x 768 @ 75 hz de çalışıyorum ama titremeye başladığı zaman 800x600 @ 100 hz yapsamda fayda etmiyor. Artık titreme değil dalgalanma başlıyor. Biliyorum, garanti kapsamında göndersem bişey yok bunda diyip geri göndercekler. Ne olabilir ki, fikri olan var mı?

monitörde bir sorun yok. voltaj dengesizliðinden kaynaklanan bir problem. ayný hat üzerinde buz dolabý deepfreeze gibi þeyler varsa yer deðiþtirmeyi dene. evdeki baþka prizlerden çýkýþ almaya çalýþ. çözüm olmazsa bir elektrikçiye danýþ derim.

Lisedeyken girdigim tubitak sinavinda buna benzer bir soru vardi :) sadece sebeke geriliminde olusabilecek dalgalanmalar degil, ayni zamanda manyetik alanlar da monitor uzerine kotu etki yapiyor. Yuksek
ihtimalle Batuhan'in dedigi gibi gerilimsel bir olaydir, ancak elektromagnetik bir kaynagin boyle bir sorun yaratma ihtimali de yok degil. Monitor uzerinden Degauss yapma imkanin var mi?

Hoparlörler...vb donanımlar çok yakınındaysa bundan olabilir.

PS: biraz abes olacak ama konuyla ilgili aklıma takılan bir şey; dişleri birbirine vurunca ya da dil dışarda, ağız kapalıyken hava verildiğinde (genelde çocukların yaptığı tükürük saçarak, dili çıkarıp ses çıkarma. Ama çeneyi seri hareket ettiren herşey olabilir) geri kalanlar değil, sadece monitör titriyor. Daha ilginci bu laptop monitörü için geçerli değil. Bir kere bunu söyleyip bir bilgisayar laboratuarını tımarhaneye çevirmiştim 8) Nedendir ki?

Mulder' Alıntı:
. Monitor uzerinden Degauss yapma imkanin var mi?

ne gauss didin abey, anlamadım :p ... valla dediğin şeyi bilsem yaparıdım çoktan :D

apörlörler çok yakında değil. en az 2 metre gerideler. voltaj olayı doğruysa ona pek bi çözüm getiremem heralde, ups alasıya kadar. ups o sorunu giderir dimi? ben bi de şeyden şüpheleniyorum. monitor koltuğun üzerinde duruyor. yamuk yumuk eğri ondan olabilir mi acaba?

100hz yerine 60-65hz dene, ben 2 crt monitörü yan yana kullanıyorum. Onlar böyle bir problem yapıyordu. Refresh rate i yüksek tutunca alet altından kalkamıyor. Ayriyetten 2 monitörün refresh rate'ini farklı tutunca sorun çok azaldı, dual monitör kullanacaklara ip ucu olsun. Birde 2 monitör arasına kasanın yan metal kapağını koydum, şimdi sorunsuz çalışıyorlar.

benim de monitörüm titremekte..ama sadece müzigin sesini cok actıgım zaman..ben bu herz ve refresh rate olaylarını anlayamadım..tek monitörüm var..bu neyi degistiriyo tam olarak?oyun falan oynayan bir insanım,performans veya görüntü kalitesi ile ilgili biseyler mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri