[Eski] " Motu 828mk3 " Yardım lütfen !!!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

tritonsener

Yeni üye
Selamlar,

Motu 828 mk3 ses kartı aldım fakat; tüm uğraşlarıma rağmen arka taraftaki girişlerden ses alıp kayıt yapamadım.

Ses kartı klavyenin sinyalini alıyor ama hiçbir şekilde ses çıkmıyor. :cry:

Not: Ön taraftaki Mic/Instr girişinden ses geliyor, kayıt yapabiliyorum.

Ne yapmalıyım yardım lütfen...

Teşekkürler...

Eğer condenser mikrofon kullanıyorsanız +48 Volt'u kontrol edin. Kablonuzu kontrol edin.

Bilgisayardaki arayüzden kanalların sessizleştirilmediğine emin olun.

Kullandığınız kayıt programında yönlendirmeleri doğru yaptığınıza emin olsun.

Edit: Tabi klavyenin sinyalini ses kartı görüyorsa ilk adımı atlayabiliriz. Arayüz mikserinde kanalların mute edilmediğini ve doğru çıkışlara yönlendirildiğinden emin olun.

cue mix'den motunun mixerine girin , input bölmesine gidin, ordan kanala girdiğiniz sinyali kontrol edin,belki mixerden kapalıdır.

cue mix'den motunun mixerine girin , input bölmesine gidin, ordan kanala girdiğiniz sinyali kontrol edin,belki mixerden kapalıdır.

aynen dediğiniz gibi o problemi yardımlarla çözdüm şükür fakat; şimde de şöyle bir durum var; Audio Channel'dan enstumanın sesi geliyor kayıt alabiliyorum ama gel gelelim aranjeyi dinlemek için play tuşuna bastığımda Audio Channel sinyali kayboluyor aranjenin üzerine çalamıyorum. :(
Monitör ayarları nasıl yapılıyor anlatmanız mümkünmüdür?

tritonsener' Alıntı:
fakat; şimde de şöyle bir durum var; Audio Channel'dan enstumanın sesi geliyor kayıt alabiliyorum ama gel gelelim aranjeyi dinlemek için play tuşuna bastığımda Audio Channel sinyali kayboluyor aranjenin üzerine çalamıyorum. :(
Monitör ayarları nasıl yapılıyor anlatmanız mümkünmüdür?

Aranjenin üzerine çalmak için (MIDI enst. için) bir Software Instr. kanalı açmalısın... :).

Ayrıca, eğer sesi kaybolan kanal bir Software Instr. kanalıysa ve

Logic > Project Settings > Recording > Overlapping Recording > Create tracks and Mute in Cycle Record

ise bu seçeneği bir başka seçenekle değiştirmelisin. :)

Geri