[Eski] Mozilla Firefox

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cyberjack

Yeni üye
Mozilla Firefox, Mozilla ailesine dayanan hızlı bir tarayıcıdır ve son kullanıcı için düşünülmüştür.

Firefox projesinin amacı güvenli, hızlı ve kullanımı kolay bir tarayıcı sunmaktır. Bu yüzden, Mozilladaki birçok kod çıkartılmış (örn. chatzilla ve e-posta kodları) ve ortaya sade bir uygulama olan Firefox çıkmıştır.

Firefox iki büyük özelliğe sahiptir. Bunlar:

* Bağımsız açılan (PopUp) pencerelerini engellenmesi

Reklam pencereleri engellenebilir veya isteğe bağlı olarak bu engelleme kapatılabilir.

* Sekmelerde gezinme (tabbed browsing)
Birçok sayfa aynı pencere içinde farklı sekmelerde gösterimi sağlanabilir.

Mozilla Firefox'un sıradan bir ağ tarayıcısının yapabildiklerinden öte, artı özelliklerinden bazılarını şöyle listeleyebiliriz:

* Kendiliğinden açılan pencereleri engelleme
* Sekmeli tarama
* Bütünleşik Google araması
* Kişiselleştirilebilir araç çubukları
* Uzantı yönetimi
* Kolayca düzenlenebilen yerimleri
* Tema desteği
* Çerez yönetimi
* Yumuşak kaydırma
* Eklentiler sayesinde yeni özellik ekleme
* Kenar çubuğu

Firefox 1.0 Sürümü ile gelen yenilikler

09.11.2004 tarihinde resmi olarak duyurulan Firefox 1.0 sürümde göze çarpan özellikleri kısaca şöyle sıralayabiliriz.

* Hata Düzeltme

Tabi ki ilk etapda birönceki sürümde tespit edilen hatalar temizlenmiş olacak. Mevcut güncel hatalara <LINK http://bugzilla.mozilla.org>bugzilla.mozilla.org</LINK> adresinden ulaşabilirsiniz.

* Canlı Yerimleri (Live Bookmarks)

Canlı yerimleri Mozillanın yeni teknolojisinden birisidir. Bunun sayesinde RSS yeni haberleri ve bu haberlerin başlıkları yerimlerinden takip edilebilir. Eğer bir sayfada RSS mevcut ise, Firefox ana penceresinin sağ alt köşesinde aşağıdaki resim dosyası otomatik olarak gösterilecek:

* Yeni Arama Araç Çubuğu

Yeni sürümde sağ üst köşede ufak bir bölümü meşgul eden arama çubuğu yerine uzun bir "Arama Araç Çubuğu" karşımıza çıkacak. Tıpkı aşağıdaki resimdeki gibi:

find bar

* Eklenti Kurucusu ( Plugin Installer)

Yeni eklenti kurucusu sayesinde birçok eklentiyi (örn. Flash) çok kolay birşekilde kurmak mümkün olacak. Hatta kararlı adayı sürümlerde bunu kendiniz de görebilirsiniz.

Eğer online işlerde güvenlik gerektiren işler yapıyorsanız, (yani banka sitelerine yada alışveriş sitelerine giriyorsanız) mutlaka Firefox kullanın!!!

Ayroca yeni sekme açarak tek pencerede birçok siteyi açabilirsiniz.

İndirmek için tıklayın

Firefox ile ile ilgili sorunlarınızı ve eklenti ve dil dosyası isteklerinizi buraya yazarsanız sizlere yardımcı olabilirim.

Banada bilgisayar mühendisi bir arkadaşım önermişti o gün bu gündür kullanıyorum ve çok memnunum. Bütün ayarlarımı aktardım ve explorer i kaldırdım.

Ben yükledim anında kaldırdım.bir sürü iş.flash player yükle ayarları değiştir falan filan :D :D tembellik işte.... ayrıca aynı anda iki sayfa da açamadım...sanırım bir ayarı var.

Bu işlerin hepsini ve fazlasını uzun zamandır yapan Avant Browser var. Hem Türkçe dil desteği de var, hem de ücretsiz. Şu anki versiyonu 10.0

Firefoxun þu anki kullanýlan sürümleri gerçekten de son kullanýcý için büyük baþarý yakaladý diye tahmin ediyorum. Bilirsiniz kýsa bir süre önce ie harici tarayýcýlarý genelde sadece bilgisayar ile standarttan öte bir ilgisi ollan kiþiler kullanýyordu(çünkü bazý siteler yanýlþý render ediliyor, bin türlü ayar gerekebiliyor, fazla customization seçenekleri içinde insan boðuluyor vs.). Þu an gözlemlediðim kadarýyla ciddi ciddi ie ye meydan okuyan(ki bu teknoloji aslýnda zaten ie nin kaynak aldýðý kodu kullanýyor diye biliyorum, yani önce mozilla vardý deðil mi?) bir tarayýcý ortaya çýkmýþ durumda, bu da sevindirici.

Yine uyum sorunlarý oluyor tahmin ediyorum, ama duyduðum kadarýyla, bir site tuhaf gözüküyorsa, "ie de göster" gibi bir seçenek ile, ie nin kaynaðýný kullanarak da hýzlýca sayfa açýlabiliyor. Tabbed browsing falan da þahane, en kýsa zamanda ben de deðiþtireceðim browserimi bununla. Çünkü arayüzü de gerçekten sýcak ve þirin geliyor.

Benim bazı sayfaları açamama problemim var. Her zaman açabildiğim sayfalara "Bu belge veri içermiyor" diyor. 1-2 deneme sonra açabiliyorum. Garip, belki sayfalarla alakalıdır.

firefox 1.0 ile bazı sayfaları açılamayabiliyordu. tool/options/advanced içindeki updateleri yapdıktan sonra artık o da olmuyor.
işim gereği internette sürekli döküman aramam gerekebiliyor, bazen bütün gün internette oluyorum. aylardan sonra ilk kez bugün bir sayfada problem yaşadım.
şiddetle tavsiye ederim.. explorer dan geçiş için hiçbirşey yapmanıza gerek yok.. kurun, o gerisini hallediyor.
benim en sevdiğim özelliklerinmden birisi de bookmarks olayı. en son açtığım 5 klasör geliyor önce, istersem tümüne erişebiliyorum. yani bir konu ararken ve ona başlık açmışken ilk önce önmüne o geliyor..

:mrgreen:

Oðuz' Alıntı:
Benim bazý sayfalarý açamama problemim var. Her zaman açabildiðim sayfalara "Bu belge veri içermiyor" diyor. 1-2 deneme sonra açabiliyorum. Garip, belki sayfalarla alakalýdýr.
Bende de ayný sorun oluyor bazen.
Ama özellikle Tab olayý çok faideli. Çoðunlukla FireFox kullanýyorum. Ama bazý sitelerde sapýttýðý zaman ie kullanýyorum.

:D Ben de kullandığına memnun oldum Burak, sade ve çok hoş.. format bile atsam, yeni sistem bile atsam gözüm bu temayı ara oldu artık..

aaa ne güzel ..sadelik seven müzisyenler .. :)
başka temalar da var ama, buna öyle alıştım ki, yenisini hiç aramıyorum..

Avant browser'i ben de kullanıyorum (tıpkı mozilla gibi orta tuş sayesinde bir çok işlev yerine gelebiliyor) ancak İnternet explorer tabanlı olduğu için ie'nin tüm açıkları avant için de geçerli oluyor... Ama mozilla tamamen kendine ait bir sistemi barındırdığı için, aslında bazı active x ögelerini desteklemiyor bu yüzden de daha güvenli hale geliyor bu haliyle...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri