[Eski] Olmazsa olmazlar?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

minijack

Yeni üye
Merhaba, forumunuzu yeni keşfettim ve gerçekten çok sevindim, uzun zaman boyunca Gearslutz'da debelendikten sonra aynı şeyi kendi dilimde yapabileceğimi çözmek güzel :p

Amatör olarak filim seslerine ilgi duydum ve bu konuda kendimi eğitmeye çalışıyrum bir süredir, post, ses miksaj, ADR, Foley vs. aynı zamanda filim ve dizilere yardımcı olmaya başladım ve evimdeki stüdyoma bu yönde yatırım yapmak istiyorum.

Sizce bu konuda, stüdyomda olmazsa olmaz diğebileceğiniz aletler/plugin hangileri olurdu?

Şu anda Pro Tools + DV Toolkit ile beraber bir kaç outboard EQ ve Kompressör kullanmaktayım.

Teşekkürler...

minijack' Alıntı:
...Sizce bu konuda, stüdyomda olmazsa olmaz diğebileceğiniz...
İyi bir akustik düzenleme.
İyi bir surround monitör sistemi (5.1/7.1).

Gerisinde "olmazsa olmaz"lık bir şey yok.

Tabii ses arabiriminin ihtiyacı karşılar cinsten olması gerekiyor, ama herhalde o atlanmamıştır zaten.

minijack' Alıntı:
Peki tavsiye edebilecekleriniz?

Plugin açısından özellikle...
Çok düşünürsem üstünde:

http://www.audioease.com/Pages/Altiverb/AltiverbMain.html
O da film ve post-prodüksiyonla ilgilendiğin için.

Tam takımı Voxengo'dan, ya da IK Multimedia'dan, ya da URS'ten tamamlaman en mantıklı çözüm olacaktır. Seç bu firmalardan birini (fiyat olarak bu üçü farklı kategorilerde, ama fiyat/kalite oranları olarak en iyisi bunlar), plugin olarak ne yaptılarsa hepsini al. Temiz iş, zamandan tasarruf. Hepsinin var zaten "yarı analog" ve "tam transparan" ürünleri.
Tek bir firmadan alışveriş yapınca hem makinen, hem kafan temiz kalıyor; hem çalışma hızın iyi yönde etkileniyor, hem de çok cazip kampanyalardan/fiyatlardan yararlanabiliyorsun.
Başka yöntemlerle "hiç uğraşma" derim, 13 senelik plugin ve 17 senelik stüdyo tecrübeme dayanarak.
Kullanmadığım ve artık satsam da çok para getirmeyecek zilyon tane plugin'im var, senin de aynı yoldan geçmene gerek yok.

Ama Vedat'ın Wave Rider'ını almalısın. VST/AU formatında çıktığında ben kesin alacağım, çünkü post prodüksiyonda müthiş zaman kazancına yarayacak bir plugin... 90 dakikalık bir filmin kaba ADR miksi bile en az 6-7 saat alıyor, Wave Rider bu işin kabasını materyalin süresi kadar sürede halledecektir, tahminim.

Diğer plugin'ler üzerinde zaman kaybetmeye değmez... hepsi hemen hemen aynı işi yapıyor, tecrübesi olan ve düzgün duyan kişiler için. Bence.

Onun dışında herkesin ayılıp bayıldığı hiçbir plugin ya da donanım beni etkilemiyor.

Kusura bakma, benden "olmazsa olmaz plugin" tavsiyesi çıkmaz hiçbir zaman.
Başkaları yazar bir şeyler herhalde.

Teşekkürler ilterocktive, plugin konusunda tarafsız olmanı anlayabliyorum, gereğinden fazla plugin var aynı işi yapan.

Peki ya outboard?

Geri