[Eski] OS X'den Windows'a dosya transferinde Türkçe karakter sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Mahcem

mahcem.com
Arkadaşlar,

Windows ortamında hazırlanmış Word, Excel, PowerPoint 2003 gibi dosyaları OS X'deki MS Office for Mac 2008'de açtığımda sorun yok, ancak OS X ortamında hazırladığım aynı dosyaları Windows ortamına gönderdiğimde Türkçe karakterler sapıtıyor. Özetle Mac Windows'u doğru okuyor ama, Windows Mac'ı doğru okumuyor.

Sanıyorum olay OS X'in Unicode çalışması, ama Windows'un Unicode çalışmamasından kaynaklanıyor. Her ne kadar dosyaları kaydederken Office 2003'e göre export etsem de karakter sorununu bir türlü aşamadım.

Buna bir çözüm bulabilen ya da duyan var mı?

Teşekkürler.

M.

Office 2008 i hic kullanmadim

Mac te font yoneticisi fontlari kullanirken duzgun calisan fontlari kullanip export ederkende baska bir dizinden kullanabiliyor olabilir

Library-Font ve
User-Library-Font
bu iki klasore Apple Destek sayfasindan Turkce font indirip yukleyin
buyuk ihtimal bu iki klasordeki fontlarin farkli olmasindan kaynaklaniyor.

Mahcem, sanırım Office 2008'i kurarken Office kendi fontlarını yüklemiş. Kurarken installation type'ı custom olarak seçip "do not install fonts" (veya buna yakın bir şey) seçeneğini işaretlemek lazım yoksa Office'in fontları makina içinde bulunan fontları "replace" ediyor ve bahsettiğin sorunlar çıkıyor.

Mahcem abicim, aynı sorunu ben de yaşamıştım.

Mac Office 2008'de, kullanmak istediğin yazı karakterlerini Font menüsünün altında Font Collections'un içinde Windows Office Compatible'den seçersen sorunu çözmüş olursun. Zira bende bu şekilde düzelmişti..

Sevgiler..
S.

Geri